AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

AZet porazil Bobry a prodloužil vítěznou sérii

Petr Miklas | 22.02.2023

AZet dnes po soustředěném výkonu porazil Bobry, hodně pomohl Marek Štipčák, který vychytal nulu. Branky si domácí rozdělili mezi čtyři hráče, střelci byli Kratochvil, Ćmiel, Apolenář a Mrva. Havířov má další důležité tři body. V sobotu na domácím ledě vyzveme Havlíčkův Brod.

2. liga - 40.kolo st 22.2.17:00
AZ Havířov - HC Bobři Valašské Meziříčí
4:0
(1:0, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 8. Kratochvil (Kuboš, Tvrdý), 35. Apolenář (Mrva, Čmiel), 44. Ćmiel (Kratochvil, Apolenář), 56. Mrva (Kunc, Spratek). Rozhodčí: Blaha – Rychlý, Vengřín. Vyloučení: 2:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 519. Průběh utkání: 4:0.

AZ Havířov: Štipčák – Dudáš "A", Havlík, Kunc, Kuboš, Hudec, Kolarz "C", Ščurek – Mrva "A", Spratek, Antoníček – Tvrdý, Zdeněk, Haas – Kratochvil, Ćmiel, Pawliczek – Apolenář, Pavlík, Pastor
HC Bobři Valašské Meziříčí: Slovák (od 31. Ševců) – Martiník, Sviták, Liss, Gabrhelík, Báchor "A", Holiš – Kozubík, Bachánek, Vavřík, Finsterle, Křivohlávek "C", Fencl, Andris, Kuchařík, Pokorný, Martin, Stodůlka

První velkou šanci měl na začátku 5. minuty hostující Fencl, jenž pálil z předbrankového prostoru, ale Štipčák scvakl betony včas a šanci zhatil.

Skóre utkání otevřel na začátku 8. minuty Šimon Kratochvil, jenž si nabruslil do mezikruží a střelou zápěstím poslal puk nad pravé Slovákovo rameno. Ve 13. minutě hostující Bachánek projel útočným pásmem až před Štipčáka, ale jeho forhandovou kličku zastavil pravý beton gólmana AZetu.

Na začátku 18. minuty při přesilovce Apolenář tečoval nahozený puk před Slovákem, ale gólmana hostí zachránila levá tyč jeho branky. Po první třetině proto platil stav 1:0.

Ve druhé třetině měl při hře 4 na 4 velkou šanci domácí Haas, jenž byl sám před Slovákem, ale ten jeho oba pokusy zastavil. V polovině utkání opustil branku Bobrů pro zranění Jiří Slovák, nahradil jej Kryštof Ševců.

Ve 35. minutě se Jakub Apolenář prosadil střelou od modré čáry, Ševců neviděl přes clonící hráče. Po čtyřiceti minutách to tedy bylo 2:0.

Ve třetí třetině přidal AZetu další branky, ve 44. minutě vymetl Matouš Ćmiel pravý horní růžek branky Bobrů, Ševců byl bez šance. V polovině 46. Fencl vyslal hodně dobrou střelu z pravého kruhu, ale Štipčák vytáhl parádní zákrok lapačkou. V 56. minutě využil AZet přesilovku, když se střelu od modré poslal Marcel Kunc a před brankou tečoval Jakub Mrva.

Další utkání sehrají naši hráči v sobotu 25.2. na domácím ledě proti Havlíčkovu Brodu. Utkání začíná v 17:00.

Autor reportáže: Petr Miklas,www.hc-havirov.cz

Ohlasy k utkání


Jiří Raszka (AZ Havířov): Jednoduché to nebylo. První třetina byla z naší strany odehraná dobře a zodpovědně. Dobře jsme se vraceli, bekčekovali jsme. Připravili jsme se na soupeře, že hodně využívá druhou vlnu, že umí zpomalit hru a dát si dobrou přihrávku – to jsme pokrývali. Podařilo se nám vstřelit gól, ale ve druhé třetině ve druhé části na můj vkus moc zbytečných ztrát kotoučů ve středním pásmu, komplikovali jsme si to. Polední 3 – 4 minuty této třetiny nás soupeř zatlačil, tam byl ale dobrý Marek, který nás podržel. Jsem rád, že jsme se ve třetí třetině vrátili k naší hře. Podařilo se nám vstřelit nějaké brány, samozřejmě těch šancí tam bylo hodně. Především z dorážek, je potřeba tam sem tam zachovat klid, ale ono je to těžké, když jste blízko před brankářem a on chytá dobře. Ten první brankář chytal opravdu dobře, ale nechci snižovat toho druhého. Byl to zodpovědný zápas, dobře odehraný a se soupeřem, který je blízko v tabulce, důležité tři body.


Lukáš Plšek (HC Bobři Valašské Meziříčí): My jsme tady odehráli úplně stejné utkání, jako jsme tady uhráli první čtvrtinu soutěže. Po dvou parádních zápasech venku, kdy jsme vyhráli u druhého i u třetího. Dneska bylo vidět, že jsou kluci už malinko unaveni, byli jsme oslabeni v sestavě. Ten Havířov nám nějak nesedí. Nějaké šance jsme si vypracovali, na konci druhé třetiny jsme měli tlak, tam kdyby nám něco spadlo. Ale my jsme dneska z jasné šance ještě dávali puk někomu někde z osy a to by musel mít ten gólman asi obrnu, aby to pustil. Dneska jsme tahali za kratší konec celý zápas a Havířov vyhrál zaslouženě.

Fotogalerie k zápasu
Youtube