AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Junioři zdolali lídra tabulky z Přerova 4:2 a získali první tříbodovou výhru

Josef Nudera | 14.10.2022

Zápas Ligy juniorů mezi domácím AZetem Havířov a hostujícím Přerovem proti sobě svedlo týmy z opačných pólů tabulky, ale v utkání to nebylo znát. Naši junioři sice inkasovali první, ale čtyřmi brankami v první třetině dokázali utkání zcela otočit. Soupeř jen snížil po trestném střílení ve třetí třetině. Havířov porazil Přerov 4:2 a má do tabulky první tři body! Utkání bylo velmi vyhrocené a padalo mnoho vyšších trestů, především hosté z Přerova utkání moc neunesli. Po skončení utkání nepodali domácím ani ruce.

Liga juniorů - 6.kolo pá 14.10.
AZ Havířov - HC ZUBR Přerov
4:2
(4:1, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 2. Jelének (Lajoš), 3. Lajoš (Kolat, Plevka), 7. Siekierka (Kolat, Bílek), 17. Makovec (Kreutz) – 2. Billa (Buršík), 48. Havlík (TS). Rozhodčí: Daniel Pavel — Václav Hanzlík, Matěj Bartoň. Vyloučení: 9:6 (navíc Brančík (Havířov) 5 minut + do konce utkání, Urbančík (Havířov) 5 minut + do konce utkání – Billa (Přerov) 5 minut + do konce utkání, Koblížek (Přerov) 5 minut + do konce utkání, Nášel (Přerov) trest ve hře, hráčská lavice (Přerov) trest do konce utkání). Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 123. Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:2.

AZ Havířov: Smolka – Valouch, Wlodara, Brančík, Bílek (A), Gřegoř, Kreutz, Lazar – Siekierka, Mikula, Jelének, Pohl, Lajoš, Lipka, Plevka, Ungr, Middleton, Urbančík (C), Kolat, Makovec (A)
HC ZUBR Přerov: Vojtek (od 21. Ryšavý) – Našel, Veselý, Pekr, Holík (C), Billa (A), Koblížek, Kaprál – Hyža, Štíbr (A), Brázda, Švejda, Hlůšek, Svoboda, Šilhavý, Halík, Kolařík, Buršík, Mašek

Utkání Ligy juniorů mezi AZ Havířov a ZUBR Přerov začalo hodně zostra. Už na začátku 2. minuty dokázal havířovského Smolku propálit od mantinelu přerovský Jan Billa – 0:1. Hosté tak potvrdili papírové předpoklady, ale Havířov se zakousl do soupeře a předvedl skvělou první třetinu.

Nejprve o 33 sekund později srovnal rychlou akcí Viktor Jelének, který nedal Vojtkovi šanci – 1:1. Po něm se podařilo ve 3. minutě Lukáši Lajošovi po pěkné souhře s Dominikem Kolatem zasunout puk do odkryté branky hostů a Havířov rázem vedl – 2:1. To ale nebylo vše. V 7. minutě se podařilo Dominiku Kolatovi i s trochou štěstí ujet hostům a vystřelit na Vojtka, k odraženému puku se dostal Mateusz Siekierka, který se trefil nad levý Vojtkův beton – 3:1.

Hosté pak měli několika šancí, ale všechny dokázal pokrýt jistý Jakub Smolka. Naopak v 17. minutě udeřit opět domácí AZet. Střelu Kreutze dokázal Vojtek ještě vyrazit, ale následný pokus Pavla Makovce už ne – 4:1.

Hosté naskočili do druhé třetiny s brankářem Ryšavým. Ve 25. minutě zažil Ryšavý první těžké chvíle. Nejprve se dostal do zakončení Plevka, ale jeho dorážku dokázal Ryšavý lapit. O chvíli později skončil puk za jeho záda, ale rozhodčí hru pro posunutou branku neuznal. O minutu později vyzkoušel rychlou střelou Svoboda Smolku, ale ten domácí podržel.

Ve druhé polovině druhé třetiny měli hosté několik zajímavých šancí, ale Smolka předvedl své kvality a žádný puk za záda nepustil. Ve 35. minutě se na ledě strhla velká bitka, po které odešli na každé straně dva hráči do sprch. V závěru druhé třetiny se pak dostali do dobrých šancí Plevka, Makovec i Lajoš, ale Ryšavý odolal. Po skončení druhé třetiny se ještě na středovém kruhu strhla menší potyčka a hostující trenér si chtěl něco vyřídit s rozhodčím. Nakonec za to vyfasoval osobní trest do konce utkání a třetí třetinu sledoval jen z tribuny.

Po dvou třetinách vedl Havířov nad lídrem východní skupiny 4:1.

Na začátku třetí třetiny nejprve zahrozil Makovec, ale jeho ostrý projektil dokázal Ryšavý vyrazit i s pomocí masky. Ve 48. minutě hrál Havířov oslabení a bylo to horké chvíle pro domácí. Ve stejném oslabení totiž zalehl puk v brankovišti domácí hráč a bylo nařízeno trestné střílení. Toho se ujal přerovský Matěj Havlík, který vymíchal Smolku a zasunul puk podél jeho betonů – 4:2.

Smolka musel zanedlouho na to předvést špičkový zákrok, aby udržel dvoubrankové vedení.

Utkání bylo i nadále vyhrocené a hosté pomalu neunášeli vývoj. V 55. minutě se strhla velká mela v brankovišti a opět padaly vyšší tresty. O minutu později musel vytáhnout Smolka bleskový zákrok proti střele Štíbra.

V 59. minutě hosté odvolali brankáře. Po dohrání soupeře u mantinelu dostal havířovský hráč krosček do zad, na trestnou lavici, ale zamířil oba. Adam Middleton vyfasoval navíc dvě minuty za hrubost. Nakonec hostům nestačila ani přesilovka 6 na 4.

Havířov zvládl toho vyhrocené utkání a do tabulky si připsal velmi cenné tři body, a zároveň i první výhru v sezoně. Hosté pak odjeli do šaten bez podání ruky. Další utkání čeká na Havířov v pátek 21. 10. 2022, kdy jede na led Vsetína.

Youtube