AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Juniorka nezvládla třetí třetinu a z Českých Budějovic se vrací s prázdnou

Josef Nudera | 02.10.2022

Po nevydařeném utkání v Salzburgu hráli havířovští junioři v neděli na ledě Českých Budějovic. Na půdě ještě loni rovněž extraligového týmu si Havířov nevedl až do začátku třetí třetiny vůbec zle. Ve druhé třetině se po brance Jakuba Lipky dostal do vedení, které dokázal Motor ještě do přestávky srovnat. Ve třetí třetině to byly ale pouze České Budějovice, které se radovaly. Postupně nasázely Havířovu další čtyři góly a zvítězily 5:1. AZet se vrací z tripu s prázdnou. Další utkání odehrají junioři v pátek 7. 10. 2022 na ledě Šumperku.

Liga juniorů - 7.kolo ne 2.10.
HC Motor České Budějovice - AZ Havířov
5:1
(0:0, 1:1, 4:0)

Branky a nahrávky: 29. Petrásek (Vavřík), 41. Březina (Hála), 47. Petrásek (Hail, Vavřík), 50. Hála (Petrásek, Vavřík), 53. Eremiáš (Putz, Hála) – 26. Lipka (Bílek, Urbančík). Rozhodčí: Denis Turhobr — Milan Jindra, Ondřej Tuháček. Vyloučení: 9:8. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 74. Průběh utkání: 0:1, 5:1.

HC Motor České Budějovice: D. Cinka — M. Koťa, M. Hail, M. Gajdolín, M. Willmann, T. Březina, A. Gřegořek, D. Vachun — D. Hála, D. Putz, A. Sochor, D. Kotous, F. Petrásek, A. Turek, A. Eremiáš, J. Vavřík, V. Schuppler, M. Humeník, M. Lakomý
AZ Havířov: F. Hořejší — M. Bílek, J. Maršálek, J. Valouch, J. Gřegoř, M. Brančík, A. Kreutz, J. Kalina — A. David, J. Plevka, P. Pohl, P. Mikula, J. Lipka, L. Lajoš, P. Ungr, M. Siekierka, J. Urbančík, V. Jelének, P. Makovec

Na juniory čekal druhý zápas ve dvou dnech. Po prohře na ledě Salzburgu se AZet přesunul do Českých Budějovic. Diváci v Českých Budějovicích viděli bezbrankovou první třetinu. Branky začaly padat až v prostředním dějství.

Nejprve se dokázal dostat ve 26. minutě do vedení Havířov, a to po přesilovkové brance Jakuba Lipky – 0:1. Vedení vydrželo Havířovu jen do 29. minuty, kdy srovnal Filip Petrásek – 1:1.

Po dvou třetinách mohl být Havířov poměrně spokojený a mohl myslet na první tříbodovou výhru. Stále byl ve hře. Postupně ale o svou šanci ve třetí třetině přišel. Již ve 41. minutě poslal domácí do vedení Tomáš Březina – 2:1. Ve 47. minutě dokázaly České Budějovice využít tlak, který si před tím vybojovaly v přesilovce, a na 3:1 zvyšoval Filip Petrásek.

V 50. minutě se situace opakovala a Daniel Hála navýšil vedení Motoru na 4:1. Havířovu se ale ani dál ve třetí třetině nedařilo, což potvrdila i pátá branka českobudějovických juniorů. O tu se postaral v 53. minutě Adam Eremiáš – 5:1.

Havířov prohrál i v Českých Budějovicích a bude na plný bodový zisk muset dále čekat. Další utkání sehrají junioři Havířova v pátek 7. 10. 2022 na ledě Šumperku.

Youtube