AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Páté utkání FINÁLE ve čtvrtek 25.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Junioři dostali od Motoru sedmigólový příděl

Klára Bártková | 08.01.2023

Nedělní odpoledne nabídlo v Gascontrol Aréně souboj domácích juniorů proti Českým Budějovicím, ty vedou západní skupinu, na svěřence Jana Křivohlávka tak rozhodně nečekalo nic snadného. Hosté od začátku dominovali, postupně si vytvořili skvělý náskok, kdežto AZet se trefil jen jednou.

Liga juniorů - 26.kolo ne 8.1.15:15
AZ Havířov - HC Motor České Budějovice
1:7
(0:3, 1:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 39. Urbančík (Kolat, Bílek) – 7. Turek (Eremiáš, Putz), 9. Hála (Vavřík, Putz), 15. Kříž (Drančák, Březina), 23. Kříž (Vavřík, Březina), 32. Eremiáš (Pitel, Gajdolín), 46. Hála (Kříž), 52. Turek (Putz). Rozhodčí: Šico - Jurčík, Voznička. Vyloučení: 9:12. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Průběh utkání: 0:5, 1:5, 1:7.

AZ Havířov: Michalik – Bílek (A), Brančík, Wlodara, Valouch, Kalina, Maršálek, Lazár – Lajoš, Siekierka, Žák, Lipka, Mikula, Ungr, Plevka, Urbančík (C), Middleton, Makovec (A), Kolat, Pohl
HC Motor České Budějovice: Maleček – Gajdolín, Březina (C), Hail (A), Willmann, Placek, Dvořák – Vavřík, Schuppler, Turek, Kotous, Kříž, Pitel, Hála, Eremiáš, Putz (A), Drančák

V úvodu utkání se sice v útočném pásmu drželi domácí, Plevka však několikrát hostujícího brankáře nepřekonal. Jenže pak hosté začali určovat tempo hry, se kterým se Havířov nedokázal vyrovnat. Po několika dobrých příležitostech, které si Motor vypracoval, padla v čase 06:38 první branka. Postarali se o ni hosté, po skvělé kombinaci zakončoval do skoro odkryté brány Adam Turek0:1

Českobudějovičtí šli sice do čtyř, nicméně v tom domácí propadli a Daniel Hála ujížděl sám na domácí svatyni, Sebastian Michalik neměl šanci chytnout ostrou střelu hostujícího útočníka z mezikruží – 0:2. Hosté pokračovali v předvádění hezkých akcí a domácí gólman znovu inkasoval, když stál na pravé straně nikým nehlídaný Marcel Kříž, kterému nedělalo problém zamířit do brány, kam se Sebastian Michalik nestihl přesunout – 0:3.

Hosté nepolevili a s dobrým pohybem pokračovali i v prostřední části, domácí brankář sice vyrazil několik střel, ale na dorážku Marcela Kříže už nestačil – 0:4. Do brejku se následně dostali střelec čtvrté branky s Janem Vavříkem, zakončení druhého jmenovaného však Sebastian Michalik zastavil. 

Další hezkou akci měli na starost opět hosté, po skvělé přihrávce Richarda Pitla vymetl havířovskou branku Adam Eremiáš 0:5. Necelé tři minuty před druhou sirénou hráli domácí přesilovou hru, ve které se dobrou trefou předvedl Jakub Urbančík 1:5. Ve druhé dvacetiminutovce už k ničemu nedošlo, do šaten se tak odcházelo za stavu 1:5.

V poslední třetině hosté přidali další dvě branky, velice tvrdou střelu poslal zprava Daniel Hála1:6. Poslední gól padl v čase 51:57, když pod horní tyč zamířil Adam Turek 1:7. Havířov ještě zahrával dvojnásobnou početní výhodu, ale v té nic nebezpečného nepřišlo. Hosté měli následně k dispozici trestné střílení, ale to Martin Willmann neproměnil.

Havířov prohrál 1:7, další utkání čeká hráče AZetu v pátek na ledě Poruby. 

Ohlasy k utkání


Jan Křivohlávek (trenér AZ Havířov): Soupeř byl dnes ve všem lepší, dokázal využít našich chyb a gólově nás trestal. My jsme bohužel naše šance nedokázali proměnit, a proto měl Motor utkání pod kontrolou.

Youtube