AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Dorost potřetí v řadě prohrál

Klára Bártková | 21.10.2022

V pátečním utkání čekal dorostence zápas proti dalšímu brněnskému celku, tentokrát byla v cestě Technika. Po dvou prohrách vstoupili hokejisté AZetu do utkání dobře a vedli 2:0, jenže domácí pak dokázali otočit skóre ve svůj prospěch. Havířov prohrál 3:5.

Liga dorostu - 11.kolo pá 21.10.18:45
VSK Technika Brno - AZ Havířov
5:3
(2:3, 0:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 16. Minář (Hamák), 17. Hamák, 42. Hamák (Zelinka, Hejduk), 44. Zelinka (Hejduk), 55. Hamák (Hejduk, Minář) - 12. Kósa (Morillas), 15. Morillas (Kósa, Sedlák), 17. Sedlák (Šenkyřík). Rozhodčí: Schenel - Kráľ, Holub. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 5:3.

VSK Technika Brno: Hradil (17. Kalinichenko) - Hejduk, Panasenko, Čaňo (C), Najt, Matyáš, Starý, Hrabinec (A) - Smrž, Kopets, Provazník, Navrátil, Zelinka, Minář, Večerka, Hamák, Hladký (A), Balog
AZ Havířov: Kusak (21. Král) - Řehulka, Beleš, Jurček (C), Šenkyřík, Burgert, Krpec - Bielesz, Kósa, Jarolím, Makula, Konecz, Lacina, Sedlák, Morillas, Toma (A), Barnošák, Ščerba (A)

První třetina se Havířovu celkem povedla. Ve 12. minutě střílel v přesilovce Marcus Kósa 0:1, o chvíli později mířil přesně Roman Morillas0:2. Technika sice rychle snížila, když si havířovský gólman neporadil se zakončením Petra Mináře1:2. Ale havířovští si svůj dvoubrankový náskok vzali zpět, tentokrát skóroval Tomáš Sedlák1:3. Necelé 4 minuty před první sirénou dokázal brankáře AZetu prostřelit Dominik Hamák2:3.

Prostřední dějství žádnou branku nenabídlo, takže se pokračovalo za stejného stavu.

Závěrečná perioda patřila Technice, která se prosadila hned třikrát. O branky brněnského celku v poslední dvacetiminutovce se postarali Kryštof Zelinka a dvakrát Dominik Hamák5:3. Havířov už nedokázal odpovědět, všechny body tak zůstaly Technice.

Ohlasy k utkání


Marek Pavlačka (trenér AZ Havířov): Po dvou porážkách jsme si řekli pár věcí a do Brna jsme jeli vybojovat zbytečně ztracené body zpět. Před zápasem v kabině i v prvních deseti minutách utkání bylo vidět, že to mělo pozitivní vliv, jenže trvalo to jen do doby, kdy jsme se dostali do dvoubrankového vedení. Místo toho, abychom pokračovali ve stejném pojetí, zodpovědné hře a čekali na další šance, tak chtěl dát každý gól, myslel si, že vše půjde jednoduše a samo, ale najednou se nám celý záměr a smysl začal rozpadat, inkasovali jsme po chybách v systému a lusknutím prstu se zápas zcela otočil. Od té doby jsme nebyli schopni se vrátit k věcem, které fungovaly na začátku utkání. Dobře rozehraný zápas se změnil asi v náš nejhorší výkon sezóny. Zaslouženě jsme se domů vraceli bez bodového zisku. Někdy se maká, dře a nedopadne to, ale dnes to tak z našeho pohledu určitě nebylo. Snad si z toho něco vezmeme a připravíme se na velice těžký nedělní zápas, kdy hrajeme proti jednoznačnému lídrovi skupiny Vsetínu.



Youtube