AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Šťastnější dorostenci Techniky si z Havířova odvážejí druhý bod

Lukáš Jandora | 11.12.2022

Do zasněženého Havířova přijeli dorostenci Techniky, kteří podle postavení v tabulce byli mírným favoritem utkání. Do 46. minuty tuto roli naplňovali, poté však přišel nápor Havířova. Vrcholil vyrovnáním, škoda že né vítěznou brankou v prodloužení, kterou vstřelili Brňané. I přesto se však havířovští dorostenci nemají za co stydět, odehráli velmi dobré utkání.

Liga dorostu - 21.kolo ne 11.12.
AZ Havířov - VSK Technika Brno
3:4p
(0:2, 1:1, 2:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 27. Burgert (Toma, Barnošák), 47. Barnošák (Jarolím), 60. Konesz (Bielesz) – 9. Minář (Hejduk), 20. Hamák (Zelinka, Minář), 31. Balog (Olma), 62. Hamák (Zelinka). Rozhodčí: Michael Hranoš — Michal Vengřín, Jiří Molin. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 66. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 3:3, 3:4.

AZ Havířov: Král (Kusak) – Richards, Drastich, Burgert, Bortoli, Jurček – Konesz, Barnošák (A), Lacina, Jarolím, Ptáček, Ščerba (A), Bielesz, Kósa, Makula, Toma (C)
VSK Technika Brno: Kalinichenko (Článek) – Čaňo (C), Smolka, Najt, Starý, Hejduk, Navrátil, Matyáš – Smrž, Kopets, Provazník, Balog, Hamák, Frimel, Olma, Zelinka, Minář, Večerka

Skóre dramatického utkání otevřel hostující Petr Minář, který šikovně tečoval střelu Dominika Hejduka, branka Techniky byla vyústěním tlaku po skončené přesilovce Brňanů. Havířov poté nejen že hru vyrovnal, ale působil dokonce lepším dojmem. Byli to však dorostenci Techniky, kteří vstřelili gól. První střelecký pokus hráčů v černém domácí gólman lapil, Hamák však dorážel do poloodkryté brány. Stavem 0:2, i když zápas se hrál zcela vyrovnaný, skončila také první třetina.

V sedmé minutě druhé snížil šikovnou střelou nad ledem domácí Adam Burgert, který trefil prostor pod vyrážečkou hostujícího gólmana. Po kontaktní brance byli domácí lepším týmem, hnali se za vyrovnáním, však byla to Technika, která vstřelila gól. Chyba v domácí rozehrávce, nahrávku na útočnou modrou dostal Adam Balog, tváří v tvář domácímu brankáři se nemýlil, v polovině utkání tak hosté opět vedli o dvě branky. 

Kdekdo by si myslel, že havířovští složí zbraně. Ba naopak. Snížit se jim povedlo ve 47. minutě, kdy výborně forčekoval Barnošák, také on se dostal sám před hostujícího gólmana, kterému precizně umístěnou střelou, kdy puk cinknul o tyčku, vymetl pavučinku. Snížil tak na rozdíl jediné branky - 2:3. Gól dal Slezanům křídla, ti se hnali za vyrovnáním. Technika sice poslední dvě minuty sehrála výborně, však Havířov se nakonec prosadil. Využil vyloučení hostujícího hráče, k tomu navíc odvolal gólmana, na hostujícího Kalinichenka šlo několik střel, aktivní byl ve hře 6/4 zejména Bortoli, tu poslední ránu za záda bezmocného brankáře dorazil Filip Konesz. 3:3, domácí střídačka propadla obrovskému nadšení, šlo se do prodloužení. 

To trvalo necelé dvě minuty, hráči brněnské Techniky ujeli proti jedinému havířovskému obránci, Zelinka střílel, jeho nepřesná střela se odrazila od zadního mantinelu trochu šťastně před bránu, prakticky přímo na čepel Hamáka, který pohodlně zasunul do prázdné brány - 3:4. Druhý bod tak vzali hosté z Brna, kteří v utkání nebyli lepší, spíše trochu šťastnější tým. Na to se však historie neptá, druhý bod odjíždí z Havířova na jih Moravy... 

Ohlasy k utkání


Marek Pavlačka (trenér AZ Havířov): Technice jsme dneska chtěli zkomplikovat cestu za druhým místem, naším plánem bylo vítězně odstartovat druhou polovinu soutěže, což se nám ale vůbec nepovedlo. Měli jsme ospalý start, chyběl nám pohyb i život. Působili jsme odevzdaní a bez vůle po vítězství. Ve druhé třetině se výkon malinko zlepšil, ale pořád to mělo daleko k tomu, co jsme schopni předvádět. V poslední periodě jsme znovu museli dotahovat dvougólový náskok soupeře, to se nám sice 20 vteřin před koncem základní hrací doby povedlo, ale to bylo to jediné pozitivum z dnešního utkání. Hosté dnes určitě nepředvedli svůj nejlepší výkon, ale i to jim stačilo na to, aby v prodloužení vybojovali druhý bod do tabulky. My jim to dnes hodně ulehčili, byl to jeden z horších výkonů sezóny, asi ten nejhorší v domácím prostředí. Pro nás to jsou další zbytečně ztracené body a boj o druhou příčku v tabulce už vypadá být v nedohlednu.

Youtube