AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

První utkání v roce 2023 dorostenci zvládli

Klára Bártková | 08.01.2023

Druhá lednová neděle nabídla souboj sousedů v tabulce. Do Havířova přijela Třebíč, která chtěla navázat na výhru z minulého kola. Hosté sice v závěrečné periodě zahrozili, ale havířovští hokejisté těsné vedení uhájili.

Liga dorostu - 24.kolo ne 8.1.12:00
AZ Havířov - SK Horácka Slavia Třebíč
2:1
(1:0, 1:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 1. Bielesz (Barnošák, Toma), 31. Bielesz (Beleš) – 48. Chadim (Gross, Havlíček). Rozhodčí: Konvička – Bartek, Mikler. Vyloučení: 2:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 2:0, 2:1.

AZ Havířov: Žbánek – Drastich, Bortoli, Šenkyřík, Burgert, Beleš, Szarowski – Ptáček, Konesz, Bielesz, Lacina, Ščerba (A), Morillas, Kósa, Barnošák (A), Toma (C), Jarolím
SK Horácka Slavia Třebíč: Málek – Suchánek, Doležal, Rous, Kříž, Podroužek, Gross – Prchal, Kijonka, Bartoš, Ostrý, Hamáček, Havlíček, Lisý, Chadim (C), Prokop

Lepší start do zápasu si havířovští hokejisté nemohli přát, už po 18 vteřinách šli totiž do vedení, když se po buly před Ondřejem Málkem dostal k puku Dominik Bielesz, který následně z mezikruží hostujícího brankáře propálil – 1:0.

K vidění pak bylo několik šancí na obou stranách, jenže střelám chyběla potřebná razance. Za zmínku stojí určitě kombinace, kterou předvedli hosté, po několika přihrávkách ale zakončení Jakuba Doležala skončilo u obrany. AZet mohl po chvíli své vedení zvýšit, nicméně třebíčský gólman si všechny dorážky Jakuba Jarolíma pohlídal. Do kabin se tak odcházelo s fotbalovým skóre 1:0.

Na začátku druhé dvacetiminutovky se Třebíči naskytla přesilová hra, ve které si do velice dobrého postavení vybruslil Tomáš Chadim, Stanislav Žbánek však velice dobrým zákrokem udržel jednobrankové vedení. V polovině zápasu se podruhé v utkání radovali domácí, svou druhou trefu přidal Dominik Bielesz 2:0

Dominik Bielesz mohl završit hattrick, když jel sám na třebíčského strážce brány, ten však nejproduktivnějšího hráče domácího celku vychytal. Hosté ale mohli snížit, naskytlo se jim totiž trestné střílení, k tomu se postavil Tomáš Havlíček, nicméně hostující útočník ani teď domácího brankáře nepřekonal. Po čtyřiceti minutách tak na světelné tabuli svítil stav 2:0.

Do posledního dějství vstoupila Třebíč velice aktivně, šlo vidět, že hosté chtějí za každou cenu vyrovnat. Aktivní přístup se hráčům v červeném vyplatil, v čase 47:29 totiž hosté udeřili, střelou z mezikruží snížil Tomáš Chadim2:1. Během chvíle mohlo být vyrovnáno, Tomáš Havlíček totiž ujížděl sám na Stanislava Žbánka, který však vytáhl svou lapačku. 

Domácím se v poslední třetině naskytly hned tři přesilové hry, žádnou z nich však využít nedokázali. Třebíč to v závěru zkoušela bez brankáře, právě v tu dobu se puk odrazil k Dominiku Bieleszovi, jenže jeho pokus byl na poslední chvíli sražen vedle hostující branky. Havířov zvítězil 2:1.

Ohlasy k utkání


Marek Pavlačka (trenér AZ Havířov): Po delší zápasové odmlce jsme dnes odstartovali novoroční část mistrovských utkání s naším tabulkovým sousedem, zároveň s ne moc oblíbeným soupeřem Třebíčí. Vstup do zápasu se nám vcelku povedl, měli jsme dobrý pohyb, byli aktivní a za odměnu se hned v úvodu ujali vedení. Poté jsme ale nepochopitelně z aktivity ustoupili, což soupeř samozřejmě začal využívat, hru vyrovnal a dostával se do nebezpečných protiútoků a šancí. Obraz se ve druhé třetině příliš nezměnil, spíše nepřesná hra se přelévala z jedné strany na druhou. Nicméně nám se podařilo vedení navýšit. V poslední dvacetiminutovce hosté snížili na rozdíl jediné trefy, ale naštěstí to bylo z jejich strany vše. Nám se podařilo jednobrankový náskok uhájit a připsat si do tabulky velmi důležité tři body. Náš výkon neodpovídal našim možnostem a nemůžu ani říct, že byl výsledek vydřený, my ho spíše ukopali, ale takové vítězství je o to cennější. Největší dík patří našemu brankáři, který podal sebevědomý výkon, v důležitých momentech nás podržel, a proto byl hlavním strůjcem našeho vítězství. Bodově se nám vstup do roku vydařil, ale herně máme do dalších zápasů určitě co zlepšovat.

Youtube