AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Dorostenci srovnali z 0:3, ale těsnou brankou v závěru padli

Josef Nudera | 29.01.2023

Na dorostence čekal další důležitý souboj o dorovnání bodů s druhou Technikou Brno, soupeřem jim byl Sokolov. Sokolov prakticky celý zápas vedl po dvou rychlých přesilovkových brankách z úvodu utkání, dokonce navýšil ve třetí třetině vedení v oslabení na 0:3. Havířov ale nesložil zbraně a po brankách Makuly, Barnošáka a Tomy dokázal srovnat! Už to vypadalo, že Havířov nakonec vyhraje nebo dovede zápas do prodloužení, ale všechny přítomné zmrazila branka 17 vteřin před koncem. Sokolov si tak z Havířova nakonec odváží 3 body. Další utkání čeká na Havířov v pátek 3. 2. 2023 na ledě Chrudimi.

Liga dorostu - 28.kolo ne 29.1.14:30
AZ Havířov - HC Baník Sokolov
3:4
(0:2, 0:0, 3:2)

Branky a nahrávky: 49. Makula (Konesz), 53. Barnošák (Makula, Jarolím), 53. Toma (Bielesz) – 1. Petrák (Eismann), 5. Teterja (Vojáček, Teuchert), 48. Ondráš (Teterjak), 60. Balek (Teterja, Vojáček). Rozhodčí: Jakub Koziol — Dominik Klimek, Jiří Molin. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 20. Průběh utkání: 0:3, 3:3, 3:4.

AZ Havířov: Žbánek – Beleš, Jurček, Šenkyřík, Barnošák, Drastich, Krpec, Kósa, Bortoli – Bielesz, Makula, Jarolím, Ščerba, Morillas, Konesz, Lacina, Toma
HC Baník Sokolov: Novák – J. Uhlík, Bachar, Teterja, Kříž, Krejbich, Naď – Vykoupil, P. Uhlík, Skála, Eismann, Ondráš, Sztolarik, Teuchert, Vojáček, Petrák, Balek

Utkání dorostu mezi Havířovem a Sokolovem začal faulem domácích v 11 vteřině. O 17 sekund později dokázali hosté přesilovku využít po přesné dorážce Jana Petráka – 0:1. Ve 3. minutě se domácí provinili opět a hosté znovu přesilovku využili. Byla to hodně podobná situace, kdy byl na konci celé akce dorážející Jan Teterja – 0:2.

To byl úvod, který Havířov rozhodně nečekal. AZet se pak musel s tímto stavem srovnat. První, kdo ohrozil Nováka, byl Šenkyřík, ale ten dokázal jeho pokus lapit. Ve 14. minutě musel vytáhnout dva kvalitní zákroky betonem Žbánek proti střele a dorážce Petráka.

Havířov byl pak aktivní, ale ani akce kombinujícího Makuly s Kósou se neujala. V závěru třetiny hrál první přesilovku také Havířov. Domácím se ale příliš nedařilo a hosté si tak odnesli do kabiny dvoubrankové vedení.

Ve 26. minutě ohrozil z ničeho nic branku Havířova Naď, jeho střela orazítkovala tyčku. O dvě minuty později ujel obraně Kósa, ale jeho zakončení dokázal Novák vytěsnit nad branku. Ve 29. minutě byl Havířov brance nejblíže. Toma dorážel před úplně prázdnou brankou, ale byl faulován a nestačil tak puk doklepnout za brankovou čáru. Havířov hrál přesilovku, ale ta se mu, stejně jako ostatní příliš nevydařila. Naopak v oslabení musel řešit Žbánek dvě šance hostů.

Okolo 30. minuty utkání jsme viděli na obou stranách dvě nebezpečné teče, ale ani v jednom případě neskončil puk za zády brankáře. Ve 37. minutě ujel v oslabení hostující Bálek, ale Žbánek dokázal jeho blafák vytěsnit. V závěru druhé třetiny se nechal dvakrát po sobě vyloučit Bortoli a hosté tak mohli navýšit vedení. I díky zákrokům Žbánka se ale šlo do kabin za stejného stavu jako v předchozí třetině.

Ve 48. minutě se podařilo hostům skórovat ve vlastním oslabení, kdy se trefil přesně nad rameno Žbánka Viktor Ondráš – 0:3. To už nevypadalo s Havířovem dobře, ale…

Ve 49. minutě vykřesal naději pro trojbarevné Wiktor Makula, který dorazil puk u pravé tyčky za do té doby bezchybného Nováka – 1:3. To vlilo Havířovu novou krev do žil. V 53. minutě to bylo už o jedinou branku. Nedáš – dostaneš. Bruno Barnošák se dostal k odraženému puku před poloodkrytou branku a nemýlil se – 2:3. O 11 vteřin později už bylo vyrovnáno. Po přihrávce Bielesze se dostal k puku u levé tyčky Jakub Toma, který prostřelil Nováka – 3:3.

V 57. minutě nejprve trefil Teuchert tyčku, následně vychytal parádně střelu Vojáčka Žbánek. V předposlední minutě vystihl rozehrávku hostů Barnošák, ale Novák si s jeho střelou poradil. V čase 59:43 dokázali hosté zasadit Havířovu studenou sprchu. Velkého závaru před brankou Žbánka využil Matyáš Balek, který dotlačil puk za jeho záda, a obrovská radost byla vidět naopak na druhé straně – 3:4.

Havířov už nedokázal s utkáním nic udělat a nakonec prohrál 3:4. Pro souboj o druhé místo tabulky je to ztráta bodů, ale ještě se určitě Havířov pokusí dostat do play-off.

Youtube