AZ Havířov

Věříme, že budeme úspěšní, zní z hokejového Havířova před startem 1.ligy

09.09.2013 | Josef Nudera, David Motloch

Chceme hrát klidný střed tabulky a zároveň se držet své nastavené filozofie, zaznělo na předsezónní tiskové konferenci AZetu Havířov. Klub má již teď naplněný rozpočet na nadcházející sezonu a zároveň splňuje své finanční závazky.

Klub se i po třech letech od znovuzrození drží své nastolené filozofie. „První ligu budeme hrát s rozpočtem 12 miliónů, čímž se finančně zařazujeme mezi střed tabulky, “ oznámil prezident klubu Jaroslav Mrowiec. Finanční nároky se po postupu do 1. ligy zvýšily, i přesto má klub s pomocí města již teď naplněný rozpočet.

Přes léto se Havířovu podařilo získat řadu kvalitních hráčů. „Máme k dispozici čtyři vyrovnané pětky, v čemž vidím naši výhodu,“ vyjádřil se k situaci okolo kabiny lodivod AZetu Jan Daneček. Klub se chce i přes roli nováčka držet v klidném středu tabulky. Manažer týmu Patrik Rimmel se navíc nechal slyšet, že tým může přes sezonu ještě posílit. „V jednání máme pár mladých hráčů z Třince, kteří by u nás mohli nastupovat na střídavé starty.“

Na řadu přišly i dotazy od přítomných redaktorů a zástupců fanoušků:

Jak moc budete na startu soutěže nervózní?
Trenér Jan Daneček: "Já nervózní nejsem, taková věc by týmu ani nepomohla. Většina našich hráčů sice nemá zkušenosti z 1. ligy, ale jsou zvyklí hrát vyrovnané zápasy s týmy, které kvalitativně patří na hranici 1. ligy. Navíc máme čtyři vyrovnané pětky, což si myslím, že je velké plus."

Je jasno o dvou jménech, které by mohly alternovat z extraligy?
Trenér Jan Daneček: "Ty jména jsou víceméně jasné. Hráči jsou slíbeni z Třince, ale zatím nejsou potvrzeni papírově. Jména se uveřejní, až přijdou hlášenky na střídavé starty. Jsou to jména, která už v některých rozhovorech probíhaly. Jsou to mladí hráči, ale s velkým potenciálem a zkušenostmi z extraligy."

Už si šatna vybrala svého kapitána?
Manager týmu Patrik Rimmel: "Kapitán týmu zůstává i nadále stejný – Jiří Krisl."

Když jste zvažovali postup do 1. ligy, o kolik je ta liga ekonomicky těžší?
Prezident klubu Jaroslav Mrowiec: „Druhou ligu jsme hráli s rozpočtem kolem 8 milionů. První ligu budeme hrát s rozpočtem 12 milionů. Město Havířov nám dává 6 milionů. Chceme to vracet městu tím, že to budeme dělat poctivě. Budeme mít radši více malých partnerů než jednoho velkého. Rozpočet je vyšší, ale budeme patřit finančně pravděpodobně ke středu tabulky.“

Havířov vstoupí do 1. ligy na ledě Jihlavy, domácí premiéra pak čeká na hokejisty AZetu v sobotu 14.9. od 17 hodin, kdy se střetne s Havlíčkovým Brodem. Už teď se očekává velký počet diváků, který by mohl aspirovat na návštěvu kola.

Youtube