AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Páté utkání FINÁLE ve čtvrtek 25.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Rád bych se udržel v MHL i další rok, hlásí havířovský odchovanec David Bahounek

25.07.2014 | David Motloch

V posledních týdnech se oči všech havířovských fanoušků upřely především na Davida Pastrňáka, který zaznamenal v zámoří obrovský úspěch. V posledních letech se však Havířovu podařilo vyprodukovat nadějných talentů mnohem více a jedním z nich je bezpochyby i osmnáctiletý obránce David Bahounek. Ten loňskou sezónu strávil v prestižní juniorské soutěži - ruské MHL a rád by se v ní udržel i pro nadcházející sezónu.

David Bahounek má za sebou zvládnutou sezónu v juniorském týmu Karlových Varů hrajícím v ruské MHL. Havířovskému odchovanci však v létě vypršela s klubem smlouva a jeho další hokejové kroky jsou zatím nejisté. Jak se ovšem nechal on sám slyšet, setrvání v Karlových Varech by se nebránil.

David Bahounek
- narozen 7.2.1996
- výška: 183 cm, váha: 81 kg
- pozice: obránce
- držení hole: nalevo

„Prozatím na letní přípravě zůstávám v Karlových Varech, po celém přípravném období se uvidí, jestli dostanu nabídku hrát další rok zde nebo půjdu jinam. Každopádně bych moc rád zůstal tady,” vyjadřuje spokojenost s loňskou sezónou levoruký obránce.

David má v 18 letech samozřejmě ještě možnost setrvat v juniorské soutěži, pomalu a jistě se však musí připravovat na dospělý hokej. Má v tomto ohledu už nějaké konkrétní představy? „Bohužel něco konkrétního v hlavě ještě nemám. O tomhle jsem zatím nepřemýšlel. Teď mám v hlavě jedině to, že chci dostat nabídku na další sezónu v MHL v dresu Karlových Varů a udělám pro to maximum.

Pro odchovance Havířova se samozřejmě logicky musí nabízet i možnost okusit dospělý hokej v dresu svého rodného klubu. První liga by pro Davida jistě znamenala ideální start v nové hokejové etapě. Možnost příchodu jednoho z největších havířovských talentů posledních let by jistě uvítali i diváci. Samotný hokejista by se této možnosti nebránil, ale nechává si od celé věci bezpečný odstup.

„Představa zahrát si opět za svůj rodný klub tady v Havířově je krásná, ovšem teď jsem v Karlových Varech a co bude dále se ještě uvidí,“ reaguje s rezervou hráč, jenž v ruské MHL stihl v loňském ročníku odehrát 25 utkání a dalších 42 startů si připsal v české RAKO extralize staršího dorostu.

Přestože většinu sezóny strávil až na druhé straně republiky, daleko od Havířova, o dění v klubu měl stále přehled. Když tak viděl svého velkého kamaráda Davida Pastrňáka na draftu, byl jedním z těch, kteří mu gratulovali.

„Určitě mu ten úspěch přeji. Jako kamaráda jsem ho měl velmi rád a věřil jsem, že to dotáhne daleko. Je to parádní pocit říct si, že jsem hrával s kamarádem, který teď podepsal smlouvu s týmem v nejsledovanější a nejznámější lize v ledním hokeji a splnil si tak svůj sen. Už jsem mu stihl i pogratulovat,“ nešetří slovy chvály na adresu svého vrstevníka.

Nyní se však musí soustředit hlavně na sebe a na svou situaci v Karlových Varech. Ruská soutěž juniorů – MHL, zcela určitě nabízí hokejistům různá specifika, kterými se odlišuje od ostatních soutěží. David se je snažil v krátkosti popsat.

„Celá sezóna je finančně velmi náročná, musí se zaplatit jídlo, hotely, letenky a podobně. Všechno máme velmi kvalitní, takže mohu říct, že jsem osobně spokojený. Co se týče cestování, tak to je velmi zdlouhavé a náročné, ale po nějakém čase si už na to člověk zvykne. Cestujeme zhruba 15 – 20 hodin v kuse, a poté máme trénink na ledě. Není to vůbec jednoduché, ale dá se to zvládnout.“

Přestože si nyní může užívat zaslouženého volna, ani v létě nezahálí s fyzickou přípravou a poodkryl nám svůj program posledních týdnů. „Volno jsme měli na začátku července, zhruba dva týdny. Strávil jsem ho doma s rodinou a přáteli. Snažil jsem se ho si co nejvíce užít, ale zároveň jsem si také chtěl udržet kondici, takže jsem chodil často do posilovny, na kolo, bazén a tenis.

Autor: Karel Vaculík

David se během volna stihl i na pár dní vrátit do Havířova za rodinou a kamarády. Nyní je však zpět v Karlových Varech, kde na něj opět čeká dřina. „Po již zmíněném volnu jsem se vrátil zpět do Karlových Varů, kde následuje jeden týden příprav na suchu a další týden přípravný kemp v Ostrově nad Ohří, kde máme tréninky, jak na suchu, tak i na ledě. Pak bude následovat řada přípravných zápasu před nadcházející sezónou,“ uzavřel rozhovor David Bahounek.

Palba otázek:

David dostal osm rychlých otázek a bez váhání si musel vybrat vždy jednu ze dvou možností. Tučně zvýrazněny jsou jeho odpovědi.

blondýny - brunety
Cola - pivo
bránit - útočit
mobil - tablet
sladké - slané
disco - rock
horňák - dolňák
Federer - Nadal

Davidovi přejeme do jeho dalších hokejových kroků hodně štěstí, především však zdraví, bez kterého to v dnešní době nejde, a kdo ví, třeba se za pár let bude tento nadějný junior prohánět na havířovském kluzišti v dresu rodného AZetu.

Youtube