AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Páté utkání FINÁLE ve čtvrtek 25.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Havířov zajíždí k další přípravě na led šumperských Draků

24.08.2015 | Josef Nudera

Na havířovské hokejisty čeká další přípravné utkání na nadcházející sezonu 1. ligy. Tentokráte se AZet vydá na cestu do podhůří Jeseníků k duelu se Šumperkem, se kterým se v přípravě už jednou utkal, a jednalo se o pořádnou přestřelku. Utkání se hraje na stadionu Draků v úterý 25. 8. od 18 hodin.

V přípravě se Havířovu začíná dařit

Havířov se v rámci přípravných utkání a domácího turnaje „O pohár HM Globus“ utkal se šesti soupeři v sedmi přípravných duelech (dvakrát hrál s Prostějovem) a na svém kontě mají hokejisté AZetu 3 vítězství a 4 porážky. Z posledních 4 zápasů, ale dokázal Havířov ve třech duelech zažít pocit vítězství, což je před nadcházející sezonou dobrým signálem.

30. 7. 2015 Havířov - Vítkovice 3:6 (0:0, 1:4, 2:2)
O pohár HM Globus 7. 8. 2015 Havířov - Přerov 2:3 (1:0, 1:0, 0:3)
O pohár HM Globus 8. 8. 2015 Francie - Havířov 3:2sn (1:0, 0:2, 1:0)
O pohár HM Globus 9. 8. 2015 Havířov - Jastrzebie 5:2 (0:0, 2:0, 3:2)
13. 8. 2015 Havířov - Šumperk 7:5 (3:0, 3:1, 1:4)
18. 8. 2015 Prostějov - Havířov 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)
20. 8. 2015 Havířov - Prostějov 5:4sn (1:2, 1:1, 2:1)

Poslední duel se Šumperkem? Pořádná přestřelka!

V rámci přípravných zápasů se Havířov se Šumperkem v letošní sezoně už jednou utkal. Jednalo se o domácí utkání na ledě K&K PNEU Arény, ve kterém mohli přítomní diváci vidět hned 12 branek! Havířov měl zápas velmi dobře rozehraný, čemuž odpovídal i náskok 6:1 po dvou třetinách. Zápas pak ale nabral zcela jiný směr a Havířov po řadě vyloučení pustil Šumperk k těsnému kontaktu o jedinou branku. Uklidňující branku na konečných 7:5 přidal až v 53. minutě Michal Sztefek.

AZ Havířov – Salith Šumperk

7:5 (3:0, 3:1, 1:4)

Branky a nahrávky: 3. Kanko (Graca), 5. Matějek (Sztefek), 19. Maruna (Kanko, Jonáš), 22. Maruna (Ostrčil), 29. Slováček (Ostrčil), 30. Staněk (Kalus, Bárta), 53. Sztefek (Graca) – 26. Brunec (Hroch, Vrdlovec), 45. Vrdlovec (Půlpán), 46. Prokop, 47. Hroch (Bažant), 49. Drtil (Prokop, Půlpán). Rozhodčí: Fiala, Šutara – Mikler, Konvička. Vyloučení: 8:6, navíc Jonáš (AZ) 5+OK. Využití: 3:4. V oslabení: 0:0. Diváci: 714. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 6:1, 6:5, 7:5.

Sestavy z tohoto utkání:

AZ Havířov: Matoušek – Ostrčil, Chroboček, Krisl, Jonáš, Graca, Bail, Kečkeš – Bárta, Staněk, Kalus – Sztefek, Pechanec, Maruna – Matějek, Rimmel, Kanko – Vyčesaný, Slováček, Bednář – Křibík.

Salith Šumperk: Novák – Zítka, Drtil, Russina, Gewiese, Slavík, Bažant, Prokop, Haloda, Zahradníček – Brunec, Vachutka, Haas, Hroch, Fusek, Králík, Plášek, Milfait, Půlpán, Vrdlovec, Vaculín.

Šumperk i dále pokračuje v tvorbě kádru, k týmu se připojil i Martin Kečkéš

Kádr šumperských Draků doznal oproti loňské sezoně velkých změn. Z tohoto týmu odešla řada hráčů a více se na webu Šumperku mluvilo o odchodech než příchodech. Dále je potřeba budovat kádr pro nadcházející prvoligový ročník, kde by Šumperk rád konečně zažil pocit zápasů play-off.

Pojďme se ale podívat na některé příchody. V utkání na ledě přerovských Zubrů oblékl dres Šumperku i obránce Martin Kečkéš, který začal přípravu na nadcházející sezonu v dresu Havířova. Stále ale není jasné zda-li se v nadcházející sezoně představí právě v kádru Draků. S jistotou ale můžeme podle informací, které uvádí šumperský web, říct, že jisté místo již má Čeněk Novák, Tomáš Drtil, Jan Milfait, Aleš Půlpán a Tomáš Fořt.

Příprava Draků: 2 vítězství a 3 porážky

Salith Šumperk odehrál v přípravě 5 utkání a v nich změřil síly, jak s účastníky 1. hokejové ligy, ale také se Vsetínem, který hraje 2. ligu. Draci mají na svém kontě 2 vítězství, výhru si dokázali připsat v duelu s Třebíčí a také se Vsetínem. S Havířovem, Přerovem a v prvním vzájemném utkání letošní přípravy se Vsetínem na domácím ledě už ale poznali hořkost porážky.

Na Šumperk čekají ještě 4 přípravné zápasy a z toho hned tři na vlastním ledě. Celou domácí šňůru načnou právě v duelu s Havířovem, dále se utkají s Přerovem a Prostějovem. Poslední přípravný zápas mají hráči z podhůří Jeseníků naplánovaný na 3. září, kdy uzavřou přípravu v Prostějově.

Do tréninku AZetu se již zapojil i obránce Michal Stuchlík

Před dalším přípravným utkáním vám přinášíme informace i z havířovské kabiny. Do tréninku AZetu se již zapojil i obránce Michal Stuchlík, naopak v Šumperku nenastoupí Radim Ostrčil z důvodu nemoci a ani Marek Kalus, který dostal do zraněného místa zánět a bere antibiotika.

Chceme utkání v Šumperku vyhrát, tak jako každý jiný zápas. To se nám povede, pouze pokud se vyvarujeme individuálních chyb z posledního utkání,“ řekl k utkání manažer Patrik Rimmel.

Sestavy z posledních zápasů

Salith Šumperk:Zelenka (42. Novák) – Keckés, Sedlák, Slavík, Drtil, Haloda, Prokop, Rutar, Rusina, Vachutka – Vrdlovec, Hroch, Brunec, Milfait, Slováček, Fořt, Plášek, Půhoný, Ostřanský, Kuťák, Vosyka, Půlpán

AZ Havířov: Matoušek – Lenďák, Korim, Krisl, Ostrčil, Graca, Bail, Chroboček – Staněk, Maliník, Bednář – Maruna, Rimmel, Kanko – Sztefek, Pechanec, Kurovský – Bárta, Sedláček, Matějek

Zápas opět na onlajny.com

Pokud se do Šumperku nevydáte v úterý osobně, můžete sledovat klasický on-line přenos, který připravuje šumperský redakce.

SALITH ŠUMPERK – AZ HAVÍŘOV od 18 hodin

Youtube