AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Sedmé utkání FINÁLE v pondělí 29.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Dravý nástup AZetu přinesl úspěch, stav série je 1:2

Tomáš Vlček | 04.03.2016

Čtvrtfinálová série play-off mezi AZetem a Duklou se dnes přesunula na havířovský led. Třetí zápas přinesl parádní nástup havířovských hokejistů, kteří si v první polovině zápasu postupně vytvořili až čtyřbrankový náskok. Hosté se pak do zápasu postupně dostali, ale AZ už si výhru pohlídal. Další zápas se hraje už zítra od 17:00

WSM liga - 0.kolo pá 4.3.18:00
AZ Havířov - HC Dukla Jihlava
5:2
(2:0, 2:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 5. Kalus (Sedláček, Korím), 11. Pechanec (Sztefek, Punčochář), 22. Okál (Korím, Kanko), 26. Pechanec (Gřeš, Sztefek), 49. Okál (Lenďák, Korím) – 29. Harkabus (Kohout, Kaláb), 53. Důras (Jergl, Šafář). Rozhodčí: Přikryl, Kika – Novák J., Wesley. Vyloučení: 6:6. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2.633. Střely na branku: 39:38 (19:8, 10:16, 10:14). Průběh utkání: 4:0, 4:1, 5:1, 5:2.

AZ Havířov: Laco – Lenďák, Krisl "C", Korím, Bahounek, Punčochář, Graca – Kalus, Sedláček, Sztefek "A" – Kanko "A", Meidl, Okál – Kotala, Pechanec, Maliník – Bednář, Hudeček, Gřeš.
HC Dukla Jihlava: Honzík – Kaláb "A", Bilčík, Štebih, Šafář, Parýzek, Grebenyuk, Dobrovolný "C" – Důras "A", Skořepa, Jergl – Kolář, Diviš, Beránek – Kohout, Seman, Harkabus – Prokš, Melenovský, Anděl.

Utkání začalo velkým náporem domácího AZetu, hned v 1. minutě mohl otevřít skóre Kanko, který jel sám na Honzíka, ale ani nadvakrát jej nedokázal překonat. O dvě minuty později zahrozili Sztefek se Sedláčkem, gólman hostí je však vychytal.

Na konci 5. minuty už AZet vedl, když se přesnou střelou z pravého kruhu prezentoval Marek Kalus. Tlak domácích pokračoval i po vstřelené brance, trochu jej otupilo vyloučení Punčocháře, ale po jeho návratu zase byli hráči AZetu všude.

V 11. minutě vybuchla slušně zaplněná K&K PNEU Aréna podruhé, když Antonín Pechanec při přesilovce zamířil přesně mezi Honzíkovy betony. A to nebylo vše, o pět minut později mohl navýšit vedení domácích Kotala, jenže v samostatném úniku nedokázal Honzíka překonat ani ve dvou pokusech. Dukla se zvedla až v závěru třetiny, kdy měl nejprve dobrou šanci Harkabus a pár vteřin před koncem první části Důras, ale oba narazili na výborného Laca v brance Havířova. Po první části tak AZet držel vedení 2:0.

Domácímu AZetu vyšel i vstup do druhé třetiny, když se na začátku 22. minuty prosadil Zdeněk Okál, jenž pálil z mezikruží přesně k pravé tyči Honzíkovy branky. O dvě minuty později měl další velkou šanci Kanko, ale ani tentokrát mu nebylo přáno. To ale domácí nemuselo mrzet, protože přesně v čase 26:00 pěknou kličkou obelstil Honzíka Antonín Pechanec a využil tak druhou přesilovku AZetu. Vedení Havířova tak narostlo na 4:0, na což reagovala lavička hostí oddechovým časem.

Ale ani oddechový čas Jihlavy nápor AZetu nezastavil, ještě to umocnilo další vyloučení na straně Dukly. Jenže místo další branky v síti nalomených hostí přišel faul v útočném pásmu a počet hráčů na ledě se vyrovnal. Hra ve čtyřech Dukle vyhovovala více a dokázala v ní vstřelit svou první branku, když se ve 29. minutě, trochu se štěstím, prosadil Tomáš Harkabus.

Gól hostům jakoby nalil do žil čerstvou krev, protože od té chvíle byli lepší a připravili si spoustu šancí. Za zmínku stojí dorážka Dobrovolného ze 32. minuty, kterou Laco chytil s vypětím všech sil. Další velké chvíle domácího gólmana přišly ve 36. minutě, kdy zastavil střelu Důrase, který zakončoval přečíslení dvou na jednoho, i bombu Jergla z mezikruží. Dukle patřil i závěr třetiny, kdy i díky přesilovce ostřelovala gólmana AZetu, ale ten jim další branku nepovolil. Po čtyřiceti minutách tak AZ vedl 4:1.

Dukla si do třetí třetiny přinesla zbytek přesilovky z prostřední části a tak začala náporem. Z toho však branku nevytěžila, stejně jako z pokračujícího tlaku, protože všechny pokusy Jihlavy končily u Laca. Havířov pak zlepšil svůj pohyb a hosty nepouštěl do do šancí, sám se však do útoku nehnal. A tak jsme branku viděli až ve 49. minutě, když po krásné přesilovkové souhře po ose Korím – Lenďák – Zdeněk Okál zakončoval poslední jmenovaný do odkryté branky.

O minutu později mohl přidat šestou branku AZetu Sedláček, ale v dobré příležitosti jen trefil Honzíka. A tak udeřilo na druhé straně, když se v 53. minutě po Jerglově přihrávce zpoza branky prosadil Michal Důras. O minutu později si něco ručně vyřizovali domácí Korím s hostujícím Kohoutem, za což oba obdrželi dvouminutový trest. Závěr třetiny už si Havířov pohlídal a dokráčel k prvnímu vítězství v sérii, za což si vysloužil ovace publika.

Ohlasy k utkání


Martin Janeček (AZ Havířov): Utkání bych rozdělil na dvě poloviny. Začali jsme aktivně a v celé první polovině zápasu jsme nepustili soupeře do tlaku. Ten sice ve druhé polovině utkání zákonitě musel přijít, ale my už jsme to dotáhli do vítězství a zaslouženě snížili sérii na 1:2. Mrzí nás trochu ta pasivita hráčů ve třetí třetině. Před zítřejším utkáním, které bude vlastně navazovat na to dnešní, musíme trochu zkrotit emoce a zase se poctivě připravit.


Petr Vlk (Dukla Jihlava): Utkání se mi těžko hodnotí. My jsme nezachytili nástup domácích, kteří měli výborný pohyb a důraz. Postupně se hra vyrovnala a i my jsme si vytvořili šance, ale nebyli jsme efektivní v jejich využívání. Dnešek je za námi, zítra by měl z naší strany nastoupit jiný tým.

Fotogalerie k zápasu
Youtube