AZ Havířov

Beroun i podruhé zdolán za dva body - tentokrát po nájezdech

Petr Blakala | 23.11.2013

AZet čekal v sobotní podvečer další těžký duel na ledě berounských Medvědů. Hned v první minutě se Havířovští ujali vedení uzdraveným Honzou Marunou, ale soupeř dokázal ještě v první desetimunutovce vyrovnat. Ve druhé třetině se opět jako první radovali, po trefě Rostislava Marosze, hokejisté Havířova, ale i na tuto branku AZetu našli domácí Medvědi odpověď. Utkání pak došlo až do samostatných nájezdů, ve kterých byl úspěšnější právě havířovský celek. Vítězný gól si připsal Mikuláš Rimmel a Havířov si tak připisuje do tabulky dva body. Další utkání čeká AZet ve středu 27. 11. od 18:00. Soupeřem mu v K&K Pneu aréně bude Motor České Budějovice.

1. liga - 25.kolo so 23.11.17:30
HC Medvědi Beroun 1933 - AZ Havířov
2:3sn
(1:1, 1:1, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 7. Divíšek (Kuchler, Kužel), 40. Chalupa (Kuchler, Babka) – 1. Maruna (Daneček J.), 25. Bezuška (Marosz), rozh. náj. Rimmel M. Rozhodčí: Doležal – D. Štětina, J. Štětina. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 445. Střely na branku: 31:27. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3.
HC Medvědi Beroun 1933: Cikánek – Beňovič, Kolařík, Kužel, Sklenička, Látal, Chalupa, Jebavý – Marek, Kubica, Kubeš – Divíšek, Stromko, Hrdel – A. Půlpán, Kuchler, Ondráček – T. Půlpán, Babka, Markulinec
AZ Havířov: Hamerlík – Bezuška, Vosátko, Roupec, Graca, Krisl, Punčochář, Klimíček, Deutsch – Maruna, Němec, Sztefek – Říčka, Haas, Klimša – J. Daneček, Šlahař, Marosz – Kanko, Škumát, M. Rimmel

Do utkání vstoupil velmi aktivně Havířov, jehož snaha byla oceněna hned v 1. minutě vedoucí brankou. Jan Daneček našel v ideální střelecké pozici Jana Marunu, který přesnou střelou poslal svůj tým do vedení. Tato inkasovaná branka jakoby probudila ze spánku berounské Medvědy, kteří se ihned poté pustili do útočení a velmi brzy se dočkali srovnání. V přesilové hře našel Jiří Kuchler před svatyní AZetu Jana Divíška, jenž propálil havířovského brankáře Hamerlíka.

Od vyrovnávacího gólu Berouna to již byl spíše boj než nějaký krásný hokej. Obě mužstva se především rvala o střední pásmo. Žádná další vyložená šance již v první části nebyla, a tak svítil na světelné tabuli po dvaceti minutách nerozhodný stav 1:1.

Po přestávce to byli hokejisté AZetu, kteří tlačili domácí tým a po zásluze se dostali do vedení. První ošemetnou situaci ještě vyřešil se štěstím brankář Cikánek. O minutu později v 25. minutě ale zůstal nehlídaný v prostoru mezikruží Peter Bezuška. První pokus hráče Havířova ještě gólman Medvědů lapil, na dorážku od stejného hráče byl již ale krátký.

Po druhé brance AZetu se znovu do útočení pustili domácí, jenž od té doby tlačili ve zbytku druhé třetiny svého soupeře. Jejich snažení bylo zhodnoceno 19 sekund před koncem druhé periody, kdy zavezl puk do třetiny Jiří Kuchler, který ho následně naservíroval přesně před branku na najíždějícího obránce Lukáše Chalupu, na jehož přesnou střelu brankář Hamerlík nestačil. Stav utkání byl znovu nerozhodný a to 2:2

Do třetí části vstoupily oba celky velmi opatrně. Postupem času to ale byli Medvědi, kteří nechtěli znovu zažít prodloužení a snažili se tak rozhodnout v řádné hrací době. Zvláště v poslední pětiminutovce se strhlo nespočet závaru před hostující brankou. Se všemi si ale obrana Havířova v čele s Hamerlíkem poradila.

Na řadu tak přišlo prodloužení, ve kterém znovu více prahli po brance domácí, kteří nechtěli znovu dovést zápas do nájezdů. Havířov ale velmi dobře bránil své pásmo a snažil se uhrát utkání do samostatných nájezdů, což se mu povedlo. V nich vládli především oba gólmani, Cikánek a Hamerlík. Jedinému, komu se podařilo překonat strážce v brance byl Mikuláš Rimmel. Ten tak rozhodl o zisku dvou bodů, které si Havířov odváží domů.

Ohlasy k utkání


Petr Novák (Medvědi Beroun): Dneska jsme po třetí za sebou prohráli doma na penalty a litujeme toho. Myslím si, že jsme byli lepší a měli jsme brát tři body. Bohužel jsme zase neproměnili žádnou z našich obrovských šancí a penalty nám v poslední době nejdou. Chybí nám prostě hráč, který by z pěti penalt tři proměnil. Toho prostě nemáme a hlavně se těžko hledá takový hráč. Musíme spoléhat na gólmany, kteří chytají výborně, ale ty nájezdy nerozhodují. Možná to ale některého z nich naučíme. Chci poděkovat naším fanouškům, kteří se toho zhostili dobře a s hostujícími fanoušky, s kterými se skoro vždycky něco semele, se neporvali. Fanoušci nás podporovali celý zápas a doufám, že nám budou fandit dál, protože je potřebujeme.


Jan Daneček (AZ Havířov): My jsme do Berouna jeli s vědomím, že domácí v poslední době nevyhrávají. Z tohoto důvody oni udělali nějaké střídavé starty s Kladnem a posilují, aby se vrátili na tu vítěznou vlnu. Chtěli jsme zde navázat na dobrý výkon proti Olomouci, ale upozorňovali jsme hráče, že i domácí hrají dobře a budou se snažit vyhrát. Půlku zápasu jsme byli o trochu lepší my, pak však Beroun vyrovnal na 2:2 a následně především třetí třetinu ovládli domácí, kdy si vypracovali velké množství gólových příležitostí a my jsme se štěstím a díky brankářovi neinkasovali. Pak už to byla loterie v nájezdech, kde jsme byli opět šťastnější. Jedna branka rozhodla o druhém bodu pro nás, což svědčí, že to dnes byla především hra brankářů.

Fotogalerie k zápasu
Youtube