AZ Havířov

Jan Daneček vystřílel Azetu vítězství nad Motorem

Petr Miklas | 27.11.2013

H A V Í Ř O V - Dnešní zápas moc hokejové krásy nepřinesl, viděli jsme spíše boj, ve kterém měli navrch domácí hokejisté. Byl to jednoznačně večer Jana Danečka, jenž svým hattrickem rozhodl o vítězství Azetu a mohl dát i čtyři góly. Dnešní vítězství posunulo Havířov na osmou příčku, tabulka je i nadále velmi vyrovnaná.

1. liga - 26.kolo st 27.11.18:00
AZ Havířov - HC Motor České Budějovice
4:2
(2:1, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 2. Daneček Jan (Šlahař), 8. Daneček Jan (Šlahař), 35. Šlahař (Maruna), 54.Daneček Jan (Maruna) – 17. Prokop (Ondřej, Šachl), 58. Kuchejda (Rob, Šachl). Rozhodčí: Přikryl – Poruba, Adamec. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 2.145. Střely na branku:33:37 . Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:2.
AZ Havířov: Hamerlík – Bezuška, Vosátko, Punčochář, Krisl, Roupec, Graca, Klimíček – Marosz, Hrňa, Sztefek – Klimša, Haas, Říčka – Maruna, Šlahař, Daneček J. – Jakúbek, Škumát, Kanko – Rimmel
HC Motor České Budějovice: Halmoši – Moravec, Pavlíček, Prokop, Kotaška, Chmelíř – Mavrojanidis, Přibyl, Šperger – Kniazev, Ferebauer, Bárta – Skuhravý, Rob, Eberle – Ondřej, Šachl, Kuchejda

Do utkání vlétli domácí jako uragán a už po minutě a deseti vteřinách zásluhou Jana Danečka vedli. Domácí útočník se prosadil střelou k levé tyči Halmošiho branky. Na začátku 8. minuty se Azet radoval z dvoubrankového vedení, když se pěknou akcí blýsknul opět Jan Daneček – obešel obránce Motoru, položil si Halmošiho a bekhendem poslal puk do poloodkryté branky.

Poté se trochu probudili hosté, v polovině 10. minuty se po pěkné kombinaci ocitl v šanci Šperger, ale Hamerlík se stihnul přesunout včas. O minutu později ujel domácí obraně Kuchejda, ale i jeho Hamerlík vychytal.

Kýžené branky tak Motor dosáhl až při přesilovce v 17. minutě, když zůstal před Hamerlíkem nikým nestřežený Tomáš Prokop, pro nějž nebyl problém dostat vyražený puk do sítě.

Pak měl ještě přesilovku Havířov, ale sehrál ji prachbídně a tak po první části platil stav 2:1.

Začátek druhé části přinesl hostím přesilovku, ale tentokrát ji nevyužili. Na konci 23. minuty měly České Budějovice dobrou šanci, když Moravcova nadvakrát tečovaná střela projela brankovištěm.

Ve 24. minutě o sobě dali vědět domácí hokejisté, kteří zatlačili hosty a vytvořili si řadu šancí, jenže Šlahař, Marosz ani Krisl Halmošiho překonat nedokázali. O pět minut později mohl završit hattrick Jan Daneček, ale jeho pokus jen těsně minul pravou tyč branky Motoru.

Psala se 35. minuta, hosté hráli přesilovku, ale ujela jim dvojice Jakub Šlahař s Marunou, prvně jmenovaný chtěl vrátit přihrávku druhému, ale zabránil mu v tom obránce hostí, od jehož brusle se puk odrazil do branky.

Ještě minutu před koncem druhé části měl slibnou šanci Jakúbek, ale Halmošiho nepropálil. Po dvou třetinách tedy domácí Havířov vedl nad Českými Budějovicemi 3:1.

Třetí třetina začala opatrně z obou stran, dlouho se nic zajímavého nedělo, až ve 47. minutě Roupec z gólové šance při přesilovce jen trefil Halmošiho beton. O čtyři minuty později se do samostatného úniku dostal domácí Marosz, ale akci zakončil trochu ležérně a Halmošiho neoklamal.

V 54. minutě završil svůj hattrick Jan Daneček, který po Marunově střele napálil Halmošim vyražený puk do břevna, od kterého se kus černé gumy odrazil těsně za brankovou čáru. Ale Motor se ani tak nevzdával a svou aktivní hrou si vynutil fauly domácích, po kterých měl možnost přesilovky 5 na 3, ze které vytěžil branku. Hosté dokázali vyšachovat obránce Azetu, když puk putoval po ose Rob-Šachl-David Kuchejda, přičemž posledně jmenovaný jej poslal do sítě odkryté Hamerlíkovy branky.

To bylo na začátku 58. minuty, hosté ještě zkusili risk při hře bez brankáře, jenže jim to branku nepřineslo, ale ani neinkasovali. Závěrečné skóre tedy zní: Havířov 4 - České Budějovice 2.

Ohlasy k utkání


Jan Daneček (AZ Havířov): Dneska jsme navázali na dobrý výkon z posledního domácího zápasu. Hodně nám pomohly dvě branky z úvodu zápasu, mužstvo se uklidnilo. Myslím, že hosty dotahování našeho náskoku stálo hodně sil a v závěru už jim nezbývaly síly na zvrat. Opět jsme soupeři dovolili zbytečnými fauly hrát dvojnásobnou přesilovku, čímž se závěr poněkud zdramatizoval. Myslím, že jsme to měli spíš odehrát v klidu a bez faulů.


Jaroslav Jágr (Motor České Budějovice): Máme spoustu zraněných hráčů, takže jsme sestavu zase lepili na poslední chvíli. Jinak dnes mužstvo pracovalo dobře, s nasazením jsem spokojen. V první třetině jsme možná měli i víc šancí než domácí, ale bohužel se strašně nadřeme na gól. Hledáme cesty, jak tým kvalitně doplnit.

Celé rozhovory s oběma trenéry budou ke shlédnutí na web.tv