AZ Havířov

Junioři dokázali vyhrát zápas s Jestřáby po samostatných nájezdech

Petr Blakala | 15.11.2013

H A V Í Ř O V - Dalším kolem pokračovala v pátek večer liga juniorů, a havířovští hokejisté přivítali soupeře z Prostějova. Zápas, němž padaly branky téměř výhradně v přesilovkách, to byl velmi vyrovnaný a nakonec se protáhl až do samostatných nájezdů. V nich zvítězili 2:1 právě domácí, a tak si připisují do tabulky další dva body za výhru po nájezdech. Další utkání sehraje AZet v neděli v Přerově.

LJ - 13.kolo pá 15.11.18:00
AZ Havířov - LHK Jestřábi Prostějov
4:3sn
(0:1, 2:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 21. Suchý (Diviš), 26. Suchý (Graca), 57. Diviš (Suchý, Lenomar), rozh. náj. Suchý – 18. Mašek (Tomiga), 36. Kaluža, 48. Matoušek (Kaluža). Rozhodčí: . Vyloučení: 6:10. Využití: 2:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 64. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3, 4:3.
AZ Havířov: Slanina – Jaroch, Gawlas, Flamík, Graca, Potočný - Vyčesaný, Suchý, Lenomar, Caruk, Diviš, Matějek, Taras
LHK Jestřábi Prostějov: Strašák – Liška, Arnošt, Krček, Kaluža, Gatěk, Mašek - Matoušek, Tomiga, Wind, Medek, Zavřel, Prokop, Dočkal, Kovařík, Galeta

Lepší vstup do utkání měli domácí hráči, kteří byli v úvodních minutách aktivnější. Postupně se hra vyrovnala a k vidění bylo několik velkých šancí jak na straně Havířova, tak i na straně Jestřábů. V 7. minutě byli současně vyloučeni dva hráči hostů, ale tato dvojnásobná přesilová hra domácích k brance nevedla. Počkat se na ni muselo až do 18. minuty, kdy v početní výhodě doklepával odražený puk do havířovské klece Šimon Mašek. Po první dvacetiminutovce tak bylo skóre, a to i zásluhou výborných zákroků brankářů, těsně lepší pro Prostějov.

Bleskový vstup AZetu do druhé třetiny přinesl už po 39 vteřinách vyrovnávací branku. Hostujícího brankáře Strašáka si položil na led Dominik Suchý a chladnokrevně umístil kotouč do horní části branky. O pět minut později to byl opět Dominik Suchý, který si v přesilovce připsal na své konto branku s číslem dva a poslal Azet do vedení. Do konce druhé části však dokázali hosté odpovědět. Slovo si vzal Marek Kaluža, který na konci 36. minuty unikl opět v přesilovce po křídle havířovským obráncům a zakončil s naprostou přesností. Po dvou třetinách tak byl stav utkání vyrovnaný.

Na samém úvodu třetího dějství se blýskl parádním zákrokem brankář Slanina, který podržel Havířov před inkasováním třetí branky. Ve 48. minutě však dokázal využít další početní převahu hostující Jaromír Matoušek, který nadvakrát procpal kotouč až za brankovou čáru havířovské klece. Už už to vypadalo, že domácí vyjdou z boje bodově naprázdno. Jenže hosté nabídli v závěru AZetu přesilovku a po poradě při oddechovém čase se v 57. minutě šťastně prosadil Jan Diviš, jehož střela skončila s údivem v brance Prostějova. Do konce základní části už vítězství nikdo na svou stranu nestrhl, a tak se rozhodovalo v samostatných nájezdech.

Samostatné nájezdy už vítěze utkání prozradily. V první sérii hostující Jakub Tomiga blafákem neuspěl proti betonu Slaniny, naopak Kamil Lenomar blafákem poslal Havířov do vedení, když si položil Strašáka a pohotově zavěsil. Ve druhé sérii nejprve Jaromír Matoušek střelou mezi betony vyrovnal, jenže za Havířov také zakončoval neomylně střelec dvou branek Dominik Suchý. A protože ve třetí sérii prostějovského Kovaříka Slanina Vychytal, rozhodla Suchého branka o výhře domácího Azetu 4:3 po samostatných nájezdech.

Youtube