AZ Havířov

Starší dorostenci těsně podlehli Kometě Brno

Petr Blakala | 05.12.2014

V rámci 27. kola extraligy staršího dorostu se vydal AZet na cestu do Brna. Tam totiž bojoval proti místní Kometě. Diváci v hale Rondo sledovali velmi zajímavé klání mezi těmito mužstvy, jelikož padlo celkem devět branek a Havířov se stal pro brněnské hráče velmi nepříjemným soupeřem. Kometa nakonec dokázala uhájit jednobrankový náskok a vyhrála v poměru 5:4.

ELSD - 27.kolo pá 5.12.19:00
HC Kometa Brno - AZ Havířov
5:4
(1:1, 3:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 9. Havránek (Kratochvíl, Sedláček D.), 23. Čejka (Petrla, Trnka), 29. Havránek (Mlynář), 34. Furch (Hasoň, Kratochvíl), 45. Havránek (Trnka) – 19. Polak, 30. Polak (Němec, Macuh), 44. Kurovský (Moravčík), 54. Kurovský (Kiss). Rozhodčí: Polák, Honza – Lainka, Skopal. Vyloučení: 6:8. Využití: 1:0. Diváci: 66. Střely na branku: 38:29. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:3, 5:3, 5:4.
HC Kometa Brno: Slavíček – Petrla, Trnka, Furch, Sedláček David, Zukal, Kratochvíl (C) – Mlynář, Havlát, Heinrich, Hasoň, Čejka, Lacombe, Hroudný, Ferda, Havránek.
AZ Havířov: Gerža – Szturc, Trombik, Dudek (C), Hudeček, Kiss, Spálovský, Mrowiec – Moravčík, Polak, Stružík, Peterka, Hendrych, Kurovský, Němec, Macuh, Kosina, Cihlář, Hýsek.

Do samotného utkání vlétla lépe Kometa, která si již v deváté minutě zajistila náskok. První přesná trefa vzešla z hokejky Tomáše Havránka, který se ujal nahození před hostujícím gólmanem Geržou. Toho zmátl a zamířil do protipohybu strážce klece. Havířov však ještě do konce první třetiny dokázal snížit poté, co jeden z brněnských hráčů špatně rozehrál a poslal puk na nikým nehlídaného Richarda Polaka před bránou domácích. Havířovský hráč vystřelil z první a překonal překvapeného Slavíčka.

V prostředním dějství si Kometa dokázala nahrát slušný náskok, protože v této části vstřelila hned tři branky. Jakub Čejka se radoval poté, co přijal dobrou přihrávku na středu kluziště a hnal se s pukem na holi až ke Geržovi, kterého si podal bekhendovou střelou.

Gerža v prostředím dějství čelil několika tvrdým náletům. Když ještě stihl pokrýt ránu od modré, pohlídat si odražený kotouč už nedokázal. Na druhé straně jej zametl za brankovou čáru Tomáš Havránek.

Brno se ale z dalšího gólového příspěvku moc dlouho neradovalo, protože Richard Polak za necelou minutu snížil na 3:2. Díky svým rychlým rukám obehrál brněnského beka a zakončil střelou pod Slavíčkovo rameno.

Aby toho nebylo málo, vzápětí se opět přihlásila Kometa. Konkrétně Michal Furch, jenž proměnil přesilovou hru usilovnými dorážkami ze skrumáže těl před bránou Havířova.

Třetí třetina přinesla pro hráče AZ důležitou kontaktní branku na 4:3, když se hned tři z nich vrhli do útoku proti jedinému brněnskému hokejistovi. Daniel Kurovský si s Moravčíkem dvakrát přihrál kotouč a první jmenovaný zakončil do prázdné části, kam se Slavíček nestihl přesunout.

Tomáš Havránek se ale k nelibosti hostů prosadil i v pětačtyřicáté minutě. Hattrick zkompletoval poté, co se prosmýkl mezi dvěma beky a střelou z mezikruží si připsal třetí branku v utkání.

Havířovu dodal ještě naději Daniel Kurovský sedm minut před koncem třetí třetiny, když tečí změnil směr Kissovy střely od modré. Za stavu 5:4 už hosté nedokázali vstřelit vyrovnávací branku, ke které se tak celý zápas hnali. A tak z Brna odjeli s prázdnou, zatímco se svěřenci trenéra Marka Moskala radovali z třetí výhry v řadě.

Autor reportáže: Simona Fischmeisterová - redaktorka HC Kometa Brno

Ohlasy k utkání


Marek Moskal (Kometa Brno): Ačkoliv jsme všechna utkání proti Havířovu vyhráli, je to kvalitní soupeř. Je na tom dobře bruslařsky, vždycky nás dokázal potrápit. Náš vstup do utkání byl dobrý, ale místo toho, abychom navyšovali skóre, nechali jsme se čtyřikrát vyloučit. Ubývaly nám kvůli tomu síly a do toho se nám v průběhu zápasu zranil jeden hráč, takže jsme dohrávali ve čtrnácti lidech. Góly, které Havířov dal, jsme jim nabídli my. U dvou třech branek jsme jim asistovali my. Nicméně závěr jsme zvládli a máme tři body.


Martin Janeček (HC AZ Havířov): První třetina byla v našem podání katastrofální, ale celkově se v úvodní části hrál škaredý hokej. Ve druhém dějství jsme nehráli špatně, i když nám soupeř odskočil. Pokaždé když jsme vstřelili kontaktní branku, po nějaké naší chybě Kometa opět navýšila náskok. Bojovali jsme až do konce, ale proti tak kvalitnímu celku jako je Brno nám stále něco chybělo, abychom si odvezli nějaký bod.

Youtube