AZ Havířov

Mladší dorostenci proti Třinci bojovali, ale na body to nestačilo

David Motloch | 09.10.2014

9.kolo ELIOD extraligy mladšího dorostu postavilo havířovským mladíkům do cesty soupeře z nejtěžších - Třinecké Oceláře. Ti jsou spolu se Zlínem suverény východní skupiny a ani dnes nepřipustili na ledě K&K PNEU Arény žádné překvapení. Po celý zápas byli lepší, a tak ani snaživý a bojovný výkon AZetu na body nestačil. Přes dnešní porážku je Havířov v tabulce na velice dobrém 7. místě, což je prozatím, po polovině základní části extraligy, pro záchranu nadějná pozice. Další zápas čeká AZet už v neděli od 13:15 doma proti Zlínu.

ELMD - 9.kolo čt 9.10.17:30
AZ Havířov - HC Oceláři Třinec
1:4
(0:1, 0:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 49. Skalka (Bambula) – 13. Molin (Kalus), 36. Michálek (Najsar, Krzak), 45. Przybyla (Marguš), 51. Hladoník (Kalus). Rozhodčí: Klapetek – Kuchař, Stonavský. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 86. Střely na branku: 17:28. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4.
AZ Havířov: Dufek – Pavelek, Szturc, Srníček, Ševěček, Piskoř, Teplanský, Adámek - Revaj, Skalka, Ligocký, Juhász, Hýsek, Potočný, Bambula, Horecký, Piš, Peterek
HC Oceláři Třinec: Ochman – Radzienciak, Michálek, Klocek, Horák, Krzak, Marguš, Adámek – Indrst, Tománek, Najsar, Przybyla, Šulek, Papaj, Hladoník, Molin, Kalus

Lepší vstup do utkání si připsali domácí hokejisté z Havířova. Ti v úvodních minutách hry sršili elánem a pálili na brankáře Ochmana jeden projektil za druhým. Vůbec největší šanci za Havířov měl v 8. minutě domácí Skalka, ale v dorážce do odkryté branky mu nakonec zabránil obránce Ocelářů.

Od druhé poloviny první třetiny byli na ledě pro změnu lepší hosté z Třince. Ti dokonce jednu ze svých šancí využít dokázali, a to když se ve 13. minutě zjevil s pukem mezi kruhy přesně střílející Dominik Molin. Více toho hosté do konce prvního dějství nestihli, přestože měli ještě několik zajímavých šancí.

První velkou příležitost ve druhé části hry si vytvořili hosté z Třince, kteří se ve 26. minutě dostali ke dvěma nebezpečným dorážkám. Obě dvě nakonec brankář Dufek zlikvidoval. V následném přečíslení neuspěli ani domácí hráči, kteří po celou část utkání dopláceli na slabou produktivitu.

V 35. minutě si další velký závar opět připsali Oceláři, ale ani tentokrát se proti semknuté obraně Havířova prosadit nedokázali. V 36. minutě se však skóre zápasu přeci jen muselo měnit, protože střela Jakuba Michálka si našla cestu až do branky mezi rukou a tělem brankáře Azetu. Domácí mohli v závěru druhého dějství alespoň snížit, ale ani v dalším ze svých přečíslení si nepřipsali úspěšnou kombinaci do branky.

Ve stejném tempu pokračovala i třetí část, ve které se hosté prosadili již ve 45. minutě. Dan Przybyla si připsal nejhezčí branku zápasu, když efektivní kličkou obelstil protihráče a skvěle umístěnou střelou do pravého horního růžku branky nedal brankáři Azetu šanci. Pohodlné vedení Ocelářů dlouho nevydrželo, protože ve 49. minutě snižoval na rozdíl dvou branek domácí Jan Skalka prosazující se z brankoviště.

Více už však Havířovští nestihli a sami nakonec inkasovali ještě jednu branku. V 52. minutě totiž upravoval skóre na konečných 4:1 pro Třinec Jan Hladoník využitou přihrávkou zpoza branky. Oceláři tak potvrdili v Havířově roli favorita zápasu a odnesli si domů všechny tři body.

Youtube