AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Sedmé utkání FINÁLE v pondělí 29.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Mladší dorost nestačil na Zlín a vysoko prohrál

Tomáš Vlček | 12.10.2014

Dnes vstoupili mladší dorostenci AZetu do druhé poloviny své základní části. Jejich soupeř PSG Zlín byl vysokým favoritem zápasu, což také suverénně potvrdil. Konečný výsledek 0:11 je možná krutým, ale bohužel reálným odrazem dění na ledě. Další utkání sehraje AZ v sobotu v Opavě.

ELMD - 10.kolo ne 12.10.13:15
AZ Havířov - PSG Berani Zlín
0:11
(0:5, 0:4, 0:2)
Branky a nahrávky: 1. Dvořáček (Chytil), 8. Kočica (Pröschl, Jenáček), 10. Jenáček, 13. Chytil (Jenáček), 17. Chytil (Jenáček), 22. Kočica (Marek), 27. Blažek (Fajkus), 28. Zmeškal (Hefka, Jenáček), 33. Dřímal (Hefka, Zmeškal), 46. Jenáček (Václavek), 58. Gába (Václavek). Rozhodčí: Škuta – Stavianý, Majetný. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 94. Střely na branku: 14:54. Průběh utkání: 0:0, 0:11.
AZ Havířov: Velička (od 10. Dufek) – Szturc, Srníček, Ševěček, Teplanský, Piskoř, Adámek – Horecký, Ligocký, Piš, Peterek, Juhász, Skalka, Zíka, Bambula, Hýsek, Potočný. Trenér: Tomáš Potěšil
PSG Berani Zlín: Huf – Gába, Dříma, Kowalczyk, Klauda, Jenáček, Dvořáček, Marek – Kočica, Sedlák, Hefka, Blažek, Sedláček, Dobiáš, Pröschl, Zmeškal, Fajkus, Chytil, Václavek, Kristek. Trenér: Tomáš Valášek

Hosté vstoupili do zápasu bleskově a hned ze své první útočné akce vstřelili ve 33 vteřině gól, když se prosadil Kryštof Dvořáček. Ve 4. minutě byl ve slušné šanci na druhé straně Bambula, ale puk za sedícího gólmana Hufa neprocpal. V 7. minutě dostali hosté k dispozici přesilovku, kterou za 34 vteřin využili – Jonáš Kočica neměl zcela volný u tyčky s doklepnutím puku žádný problém. Za dvě minuty už to bylo 0:3, když se po samostatné akci prosadil obránce Jakub Jenáček.

Domácí sice následně vystřídali gólmany, ale ani to nepomohlo. Ve 13. minutě dostal Filip Chytil přesnou přihrávku do jízdy a pohodlně do bekendu překonal Dufka v bráně Havířova. V 16. minutě šli domácí podruhé na trestnou, a ani tentokrát tam jejich hráč nevydržel až do konce trestu. Za minutu totiž vyslal chytře ukrytou střelu Filip Chytil a bylo 0:5.

Na začátku druhé třetiny nejprve Zlínští ubránili svou přesilovku a pak sami udeřili. Jonáš Kočica šikovně tečoval nahození od modré, a poslal puk do havířovské branky pošesté. Další dva údery pro havířovský tým přišly na přelomu 27. a 28. minuty. Nejprve se prosadil důrazem na brankovišti Pavel Blažek a za 87 vteřin zakončil rychlý výpad Ševců Lukáš Zmeškal. Krátce po polovině zápasu už byl náskok hostů devítibrankový. Na konci efektně sehrané akce byl tentokrát Tomáš Dřímal.

Ani ve třetí třetině se obraz hry nezměnil. Hosté na ledě dominovali a tak se brzy na ukazateli skóre rozsvítila i desítka. Bylo to ve 46. minutě, když se svou druhou brankou po nájezdu 2 na 1 prosadil Jakub Jenáček. Směrem ke konci zápasu se poněkud přiostřily vzájemné souboje, ale na průběhu dění to nic zásadního nepřineslo. Na konečných 0:11 pak skóre uzavřel tři minuty před koncem Miroslav Gába.

Ohlasy k utkání


Tomáš Potěšil (HC AZ Havířov): Jsem zklamaný. Něco jsme si řekli, co chceme hrát, ale strach a respekt byl na naší straně příliš velký. Navíc, kdo zápas viděl, tak také viděl ten obrovský rozdíl v individuální kvalitě hráčů. Podle toho dnešního utkání by měl náš nejlepší hráč problém se dostat do Zlínské sestavy. Taková je bohužel realita.

Jinak celkově jsme s první čtvrtinou soutěže spokojeni. Devět získaných bodů je o něco více, než jsme čekali, ale ve druhé čtvrtině se otočí pořadatelství a uvidíme, jak se se stejnými soupeři – tedy především Vsetínem a Warriorem - popasujeme na jejich ledě.


Tomáš Valášek (PSG Zlín): Začali jsme dobře, dobře jsme bruslili, Havířov hrál dnes s příliš velkým respektem vůči nám. Dali jsme rychlý gól a od toho se odvíjelo celé utkání. Bohužel musím říct, že Havířov nebyl tím pravým soupeřem. Byla to spíš hra kočky s myší, což není dobré ani pro jedno mužstvo.

Youtube