AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Páté utkání FINÁLE ve čtvrtek 25.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Junioři s přehledem porazili Frýdek-Místek

Petr Miklas | 05.10.2014

H A V Í Ř O V - Po vysoké prohře ve Vsetíně si junioři AZetu potřebovali spravit chuť a to se jim i povedlo, když bez problémů vyhráli nad Frýdkem-Místkem 5:1. Zápas se velmi vydařil Janu Křibíkovi, který sám tři branky dal a na jednu přihrál.

LJ - 8.kolo ne 5.10.10:30
AZ Havířov - HC Frýdek-Místek
5:1
(2:0, 2:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 2. Moravčík (Wróbel, Dudek), 7. Křibík, 29. Křibík (Vyčesaný), 35. Churý (Graca, Křibík), 50. Křibík (Vyčesaný, Graca) – 55. Škubala (Minařík). Rozhodčí: Libiger – Adamec, Poruba. Vyloučení: 3:1. Využití: bez využití . Diváci: 62. Průběh utkání: 5:0, 5:1.
AZ Havířov: Kostka – Graca,Gawlas, Heinzl, Kiss, Staš, Dudek, Regoš, Potočný, Churý, Vyčesaný, Křibík, Polak E., Taras, Polak R., Wróbel, Moravčík, Schmied, Lejčko.
HC Frýdek-Místek: Fendrich – Bartoň, Blažek, Flegr, Minařík, Ohera, Trčka, Koval, Fojtík, Škubala, Zberovský, Carbol, Mikeska, Skalický.

Havířovští junioři měli vynikající vstup do zápasu, už na začátku 2. minuty se radovali ze vstřelené branky, když Dominik Moravčík dorazil Wróblovu střelu.

I poté byli aktivnější hráči AZetu a v polovině 7. minuty zvýšil na 2:0 po pěkné individuální akci Jan Křibík. O necelou minutu později měl obrovskou šanci hostující Mikeska, který jel sám na Kostku, ale ten jeho bekhendový blafák zlikvidoval vyrážečkou.

Ve zbytku třetiny už jsme vyložené šance neviděli, přestože hosté měli dvě přesilovky. Po první části tedy AZ vedl 2:0.

Začátek druhé třetiny začal lépe hostující celek, který dohrával přesilovku z první třetiny. Carbolově teči scházelo málo a byla by skončila v síti. Ale domácí se ubránili a ve 25. minutě mohl zvýšit Churý, ale ve vyložené šanci těsně minul levý horní roh Fendrichovy brány.

Další branky se AZ dočkal až ve 29. minutě, když rychlou kombinaci s Vyčesaným zakončil přesnou střelou Jan Křibík. Hosté pak měli další možnost přesilové hry, ale přestože ji nesehráli špatně, branku nevstřelili.

To se podařilo na druhé straně, když první útok předvedl pěknou kombinaci, kterou založil Křibík, puk po Gracovi dostal střílející Radomír Churý, který přesně trefil levý horní růžek Fendrichovy branky. Poté ještě domácí hráli přesilovku, ale nenaložili s ní dobře a i proto se šlo podruhé do šaten za stavu 4:0.

Třetí třetina přinesla pěkný hokej, oba týmy se snažily útočit a vymýšlely zajímavé kombinace. Ve 44. minutě měl domácí Wróbel obrovskou šanci, když jel sám na Fendricha, ale ten se střelou mezi betony překonat nenechal. O 6. minut později zkompletoval hattrick Jan Křibík, který zužitkoval Gracovu přihrávku a zamířil přesně do levého horního rohu Fendrichovy branky.

V 55. minutě přišla první branka Frýdku-Místku, když hosté předvedli rychlý protiútok, který zakončil přesnou střelou David Škubala. V úplném závěru zápasu měl obrovskou šanci domácí Moravčík, ale trefil jen Fendricha.

Havířov tedy zaslouženě vyhrál a připsal si 3 body do tabulky.

Ohlasy k utkání


Michal Janeček: Dobře jsme vstoupili do utkání, dali jsme dva rychlé góly, což bylo velice důležité, abychom se s tímto soupeřem netrápili. Zbytek utkání už se hrálo v takovém vlažnějším tempu, ale pro nás jed důležité, že jsme získali tři body.

Youtube