AZ Havířov

Junioři opět deklasovali Uničov

Tomáš Vlček | 09.11.2014

K zápasu 17. kola ligy juniorů zajížděli havířovští mladíci v neděli do Uničova. Proti místnímu týmu byli určitě favoritem, což beze zbytku naplnili. Po pomalejším začátku vyhráli jednoznačně 8:2, čímž se hodně přiblížili své rekordní výhře 10:3 proti stejnému soupeři z domácího ledu. Další zápas sehraje AZ ve čtvrtek doma od 18:00 proti lídrovi soutěže Vsetínu.

LJ - 17.kolo ne 9.11.19:30
HC Uničov - AZ Havířov
2:8
(0:1, 1:2, 1:5)
Branky a nahrávky:25. Vrána (Wind), 59. Wind (Evjak) - 14. Křibík (Churý, Vyčesaný), 22. Sap, 25. Gawlas (Staš), 44. Taras (Schmied, Staš), 50. Vyčesaný (Křibík, Churý), 53. Potočný J. (Vyčesaný, Křibík), 55. Gawlas (Taras, Schmied), 59. Šmíd. Vyloučení: 5:8, navíc Groer (UNI) 10 min. OT. Využití: 1:1. V oslabení: 1:2. Diváci: 32. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:8, 2:8.
HC Uničov: Molnár (od 25. Kořalka) - Kolařík, Hromádka D., Gatěk, Groer - Nedopil, Hromádka P., Pastorek, Wind, Hodulák, Evjak, Kubíček, Janík, Vrána, Hubáček
AZ Havířov: Turšner - Gawlas, Chroboček, Potočný V., Regoš, Potočný J.- Křibík "A", Vyčesaný "C", Churý, Šmíd, Caruk "A", Sap, Schmied, Staš, Taras
Začátek zápasu byl oboustranně vlažný. První se nakonec začali osmělovat havířovští a ve 14. minutě se dostali zaslouženě do vedení, když na konci souhry celého útoku stál Jan Křibík. Ještě do přestávky promarnily oba týmy po jedné přesilovce a Uničov i trestné střílení, takže se do šaten šlo za stavu 1:0 pro AZ.

Další přesilovku dostali domácí na začátku druhé třetiny a tentokrát v ní dopadli ještě hůře. Ujel jim totiž Jaroslaw Sap a zvýšil na 2:0 pro AZ. Za dvě minuty však Uničov převedl to samé při přesilovce AZetu a díky Marku Vránovi bylo najednou sníženo. Havířovským to však moc líto být nemuselo, protože těsně po skončení přesilovky napřáhl k ráně obránce Filip Gawlas a potřetí překonal Martina Molnára v domácí brance.

Pro toho navíc tímto pobyt v brance skončil a hájit uničovskou svatyni se vydal Štěpán Kořalka. Ten udržel havířovské střelce poměrně dlouho na uzdě, a protože ani ti domácí se i přes možnost dalších dvou přesilovek nijak neprosadili, zůstalo skóre po 40. minutách 1:3.

V závěrečné třetině se už naplno projevila kvalita na straně Havířova. Na domácí branku se hnal jeden útok za druhým a brzy přišly i góly. Ve 44. minutě se trefil Dominik Taras. O šest minut později si opět vychutnala svou osvědčenou souhru první lajna AZetu a zakončující Michal Vyčesaný posunul skóre na 5:1.

Za další tři minuty se při hře ve čtyřech dostal k ráně sváteční střelec Jan Potočný a byl z toho gól i pro tohoto havířovského obránce. O tom, že havířovští obránci jsou vůbec v zápase při chuti, podal důkaz už za další dvě minuty Filip Gawlas, který v přesilovce zvyšoval svou druhou brankou v zápase už na 7:1.

Posledním úspěšným střelcem AZetu byl dvě minuty před koncem Jan Šmíd, který dokonce ve dvojnásobném oslabení ujel domácí obraně a vychutnal si i gólmana. Za 11 vteřin Uničov přeci jen přesilovku využil a Adam Wind uzavřel skóre zápasu na 8:2 pro Havířov.
Youtube