AZ Havířov

JUN: Havířov ztratil jasné vedení, ale proti Vsetínu bere dva body

Josef Nudera | 09.01.2015

Pátek 9.1.2015 se nesl v duchu dalšího kola nadstavby Ligy juniorů. Domácí AZet v něm vyzval VHK Vsetín. V průběhu celého zápasu bylo patrné, že si dnes tři body odnesou domácí hráči, ale nečekaný obrat tyto šance zhatil. Z jasného vedení Havířova se muselo nakonec rozhodovat až v samostatných nájezdech, které domácí zvládli. Připsali si do tabulky dva body.

LJ - 31.kolo pá 9.1.19:00
AZ Havířov - VHK Robe Vsetín
7:6sn
(3:1, 2:2, 1:3 - 1:0)
Branky a nahrávky: 5. Šmíd (Graca, Vyčesaný), 8. Vyčesaný (Churý), 9. Fejko (Bahounek), 28. Fejko (Churý, Vyčesaný), 34. Šmíd (Taras, Caruk), 46. Graca, rozh. náj. Graca – 12. Slováček (Surý), 32. Slováček (Zuzaník), 37. Hryciow (Slováček, Bouda), 45. Surý (Slováček), 58. Slováček (Štědrý, Vaněk), 59. Surý (Vaněk). Rozhodčí: Libiger – Adamec, Hanzlík. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: . Průběh utkání: 0:0, 3:0, 3:1, 4:1, 4:2, 5:2, 5:4, 6:4, 6:6, 7:6.
AZ Havířov: Turšner – Graca, Gawlas, Bahounek, Chroboček, Regoš, Potočný J. – Heinzl, Fejko, Vyčesaný, Churý, Šmíd, Caruk, Taras, Lejčko
VHK Robe Vsetín: Stojar – Hryciow, Svozílek, Vašíček, Červínek, Zuzaník, Štědrý, Vaněk – Surý, Mikula, Kuchařík, Grygar, Bouda, Slováček, Valter
Zápas začal velmi zostra a už v 5. minutě jsme viděli z první větší šance Havířov úvodní branku. Vyčesaný vystřelil puk na Stojara, k odraženému puku se dostal Jan Šmíd a trefil se do odkryté branky – 1:0. O tři minuty později odskočil AZet soupeři už o dvě branky. Zpoza branky vyslal rychlou a přesnou přihrávku Churý k volnému Michalu Vyčesanému, který se do puku opřel a trefil se dokonale do levého horního růžku – 2:0.

Parádní vstup do zápasu potvrdil třetí brankou, dnes poprvé hrající v letošní sezoně za AZet, Kryštof Fejko. Tomu se podařilo dostat na dvakrát puk za Stojara – 3:0.

Ve 12. minutě nejprve trefil havířovský Lejčko tyčku, ale následně se poprvé prosadili hosté. Ondřej Slováček se dostal za modrou čáru, zvolil střelu přes obránce a střelou těsně nad ledem k tyčce také uspěl – 3:1.

Skóre se pak měnilo až ve 28. minutě utkání. Churý šel s Fejkem ve dvou na jednoho obránce a první jmenovaný přihrál Kryštofu Fejkovi, ten si objel brankáře a zakončil do odkryté branky – 4:1. Hosté si následně vypracovali velký tlak na domácí branku a ve 32. minutě se jim podařilo využít rychlou akci. Zuzaník vystřelil puk na pravý beton, kterým Turšner puk pouze vytěsnil na hokejku najíždějícího Ondřeje Slováčka, který už puk pouze dorazil – 4:2.

Nedlouho po tom, co se hosté dotáhli na rozdíl dvou branek, se Havířov ve 34. minutě opět prosadil. Puk si vzal v rohu útočného pásma Jan Šmíd, najel si před branku a povedenou střelou do horní části branky zavěsil – 5:2.

Vše už vypadalo, že půjde Havířov do kabin za jasného stavu, ale ve 37. minutě to dokázal Vsetín vyvrátit. Slováček nasměroval puk přesně na hůl Michala Hryciowa, který už jen puk doklepnul za záda bezmocného Turšnera – 5:3.

Ve 45. minutě se VHK dostal do kontaktu o jedinou branku. Slováček našel před brankou Tomáš Surého, který dlouho neotálel a ihned vypálil. Puk proletěl až za záda Turšnera – 5:4. O minutu později vedla AZet opět o dvě branky. Daniel Graca si najel do útočného pásma a střelou zpoza obránce se trefil ideálně k levé tyčce – 6:4. Závěr třetí třetiny ale přinesl nečekané rozuzlení.

V 58. minutě přihrál Štědrý z levého kruhu na vrchol pravého a Ondřej Slováček vystřelil zprvní přesně k levé tyči, brankář se už nestihnul přesunout – 6:5. V 59. minutě bylo vyrovnáno! Do puku se opřel po velkém závaru před Turšnerem Tomáš Surý a dokázal jej dorazit za záda brankáře, někde kolem levé tyčky. Hosté využili početní výhodu – 6:6.

Zápas tak došel nečekaně až do samostatných nájezdů. V nich se rozhodlo už v první sérii. Daniel Graca dokázal svůj nájezd využít výborně a trefil se ideálně pod horní tyčku – 7:6. Hosté ani domácí už pak neproměnili ani jeden nájezd a o výsledku utkání bylo tak rozhodnuto. I přes prohru může odjíždět Vsetín z Havířova spokojený s bodem v kapce. Domácí bod ztratili.

Ohlasy k utkání


Martin Janeček (AZ Havířov): Dneska jsme viděli z naší strany dobrý hokej, ale musíme si dát pozor na závěry zápasů, kdy je máme pod kontrolou, ale individuální chyby a zbytečné fauly nás dostávají do situací, kdy ztrácíme jasně vyhraná utkání.


Roman Čechmánek (VHK Vsetín): Pro nás je ten bod zachráněný v poslední chvíli. Domácí vedli už o tři branky. Od začátku jsme chtěli hrát jiný hokej, ale to se nám nedařilo. Ve třetí třetině jsme do toho dali všechno. Je nepříjemné neustále dotahovat vedení soupeře, ale i v tom se pozná síla týmu.

Youtube