AZ Havířov

SDO: Havířov porazil kladenské PZ vysoko 7:3

Josef Nudera | 13.12.2014

V sobotu se odehrálo další utkání Extraligy staršího dorostu, kdy na sebe narazil AZ Havířov a PZ Kladno. Utkání se vyvíjelo lépe pro hosty, kteří vedli po první třetině 2:0. Havířovští ale dokázali třemi brankami ve druhé třetině zápas otočit. Na začátku poslední třetiny sice Kladno vyrovnalo, ale pak už padaly branky pouze do sítě hostů. Výsledek se nakonec zastavil na konečných 7:3 pro Havířov.

ELSD - 30.kolo so 13.12.13:30
AZ Havířov - HC PZ Kladno
7:3
(0:2, 3:0, 4:1)
Branky a nahrávky: 33. Polak (Dudek, Kurovský), 35. Němec (Dudek), 40. Dudek (Mrowiec, Macuh), 43. Němec (Macuh, Mrowiec), 44. Hendrych (Kurovský), 48. Kosina (Langer, Cihlář), 60. Kurovský (Hendrych) – 1. Vostárek (Slatinský), 15. Jizba (Lachman, Kučera M.), 42. Kučera J. (Lachman, Vostárek). Rozhodčí: Libiger – Ganger, Ševčík. Vyloučení: 7:10. Využití: 3:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 101. Střely na branku: 48:33. Průběh utkání: 0:0, 0:2, 3:2, 3:3, 7:3.
AZ Havířov: Sonnek – Trombik, Dudek, Hudeček, Kiss, Spálovský, Mrowiec – Moravčík, Polak, Stružík, Langer, Peterka, Hendrych, Kurovský, Němec, Macuh, Kosina, Cihlář
HC PZ Kladno: Karlík – Kučera J., Vlk, Němec, Libecajt, Slatinský – Molčík, Kučera M., Lachman, Jizba, Novotný, Jarý, Jeřábek, Vach, Vostárek, Mrkvička
Na začátku utkání jsme viděli hned několik rychlých přerušení. Hosté se prosadili po své první střele v utkání. Martin Vostárek nastřelil puk z pravého kruhu na Sonnka a tomu puk přepadl smolně přes rameno do branky – 0:1.

Ve 3. minutě mohli domácí hokejisté srovnat, ale nevyužili velký závar před Karlíkem. V polovině prvního dějství se do podobné situace dostali hráči PZ Kladna, ale ani oni nevyužili velkého zmatku před Sonnkem. Ve 14. minutě šel Havířov do tří, a to se ukázalo jako velmi důležité. V 15. minutě totiž hosté využili své dvojnásobné výhody a po střele Zdeňka Jizby se ujali vedení 2:0.

O minutu později se do velké šance dostal Mrkvička, ale jeho střela nebyla přesná. AZ Havířov mohl snížit v 18. minutě, ale akce Stružíka s Kurovským na jediného obránce brankou neskončila.

Na začátku druhé třetině se do velkých šancí dostali Kurovský a Macuh, ale ani jeden neskóroval. Ve 30. minutě ujížděl na Sonnka zcela sám Vostárek, ale bekhendový blafák mu nevyšel. Ve 33. minutě se domácí poprvé radovali. Po střele Dudka, kterou vyrazil Karlík pouze před sebe, se z dorážky prosadil Richard Polak - 1:2. Stejná situace se opakovala o malou chvíli později. Po další střele Dudka se prosadil z dorážky tentokráte Filip Němec - 2:2.

V poslední minutě navíc utkání otočil Jakub Dudek, který se prosadil střelou od modré čáry. Využil tak dvojnásobnou přesilovou hru – 3:2. Ve 42. minutě se podařilo hostům vyrovnat. Nabídnutou přesilovku využil střelou zápěstím od modré čáry Jakub Kučera - 3:3.

Ve 43. minutě získal vedení Havířova zpátky Filip Němec, který dorazil odražený puk od zadního mantinelu za Karlíka – 4:3. Na rozdíl dvou branek zvýšil v početní výhodě přesnou dorážkou Jakub Hendrych - 5:3.

Ve 48. minutě přidal další branku domácích Ondřej Kosina, když se zprvní opřel do puku a z pravého kruhu vymetl levý růžek Karlíkovy branky – 6:3. V 50. minutě mohl snížit Molčík, ale z jasné pozice zcela minul branku. K už jasné výhře AZetu přidal ještě v 60. minutě branku Daniel Kurovský a zapečetil tak dnešní střetnutí – 7:3.

Ohlasy k utkání


Martin Janeček (AZ Havířov): Ne úplně špatný, ale spíše nedůsledný začátek utkání vyústil ve vedení soupeře. Nicméně na hráčích bylo vidět, že chtějí vyhrát a odčinit včerejší trochu zbytečnou prohru s Rytíři Kladno. Bylo jen otázkou času, kdy vstřelíme branku, a to utkání otočíme. To se taky stalo a bylo vidět, že si jdeme za svým cílem. Před přestávkou se nám podařilo dostat se do vedení, což bylo před třetí třetinou důležité.

Youtube