AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Sedmé utkání FINÁLE v pondělí 29.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Zápas na Kladně rozhodly přesilovky Rytířů

Tomáš Vlček | 31.10.2015

Poslední kolo WSM ligy před reprezentační přestávkou zavedlo AZ na led Kladna. Po první vyrovnané a bezbrankové třetině se na počátku té druhé domácí prosadili třikrát z přesilovek a to se ukázalo pro konečný výsledek jako rozhodující. AZ měl totiž také své šance, ale ty zůstaly nevyužity. Prosadil se dvakrát až ve třetí třetině díky obráncům Karolu Korímovi a Jiřímu Krislovi, ale protože domácí měli v té době dostatečný náskok znamenalo to už jen korekci skóre. Další zápas sehraje AZ až v pondělí 9.11. doma s Benátkami.

WSM liga - 19.kolo so 31.10.16:00
Rytíř Kladno - AZ Havířov
5:2
(0:0, 4:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 21. Stach (Nash, Rudovský), 22. Bílek (Nash, Stach), 24. Bílek (Stach), 39. Machač (Dvořáček, Lukáč), 60. Kindl (Stach, Rudovský) – 54. Korím, 60. Krisl (Pechanec, Kalus). Rozhodčí: Sýkora – Kokrment, Malý. Vyloučení: 5:6, navíc Skuhravý 10min. OT. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1.978. Střely na branku: 37:32. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 5:1, 5:2.

Rytíř Kladno: Mensator – Nash, Repe, Kehar, Růžička, Zajíc, Ptáček – Rudovský, Skuhravý, Pletka – Kindl, Stach, Bílek – Horna, Pitule, Redlich – Machač, Lukáč, Dvořáček.
AZ Havířov: Svoboda – Mazanec, Lenďák, Krisl, Bahounek, Korím, Peslar, Graca – Maruna, Maliník, Kanko – Sztefek, Pechanec, Kalus – Tomi, Meidl, Štumpf – Bednář, Němec, Kotala.

Oba týmy vstoupily do zápasu ve velkém tempu, ovšem do zakončení se moc nedostávaly. Největší příležitost měl Havířov, který měl k dispozici dvě početní výhody za sebou, ale Kladno oslabení přečkalo. V patnácté minutě přihrával Stach před branku, kde byl připraven pálit Kindl, jenže toho si šikovně pohlídal hostující obránce. Následně si vyzkoušeli přesilovou hru i Rytíři, během ní si však žádnou větší šanci nepřipravili. V závěru se dostal z levé strany ke střele Maruna, kterého však vychytal skvělý Mensator.

Do druhé třetiny vlétli na výbornou domácí a bleskově za necelé čtyři minuty využili tři přesilovky. Nejprve si krásně sjel mezi kruhy David Stach a prudkou střelou nedal Svobodovi žádnou šanci – 1:0. Poté dostali Rytíři k dispozici dokonce přesilovou hru pět na tři, a i tu bleskově využil z ostrého úhlu Vítězslav Bílek – 2:0. Ještě v pokračující výhodě se trefil přesně pod horní tyč opět Vítězslav Bílek a bylo to 3:0. V dalším průběhu třetiny byl aktivnější a nebezpečnější Havířov. V čase 36:46 bylo pro hosty nařízeno trestné střílení, jenže Kanko na Mensatora nevyzrál. V poslední minutě se hnal do brejku Patrik Machač, byl sice faulován, ovšem v ponechané výhodě se k němu puk vrátil a krásnou střelou pod konstrukci branky zvýšil na 4:0.

V poslední části se hrálo obdobně jako v té první, tedy rychle, vyrovnaně a dlouho bez branek. Největší šanci si vytvořil v sedmačtyřicáté minutě Meidl, který se ocitl zcela osamocen před kladenským gólmanem, Mensator však předvedl parádní zákrok vyrážečkou. Až v 54. minutě se dostal k puku po jedné z domácích chyb Karol Korím a jeho přesná střela pokazila domácímu brankáři čisté konto - 4:1. V padesáté šesté minutě se napřáhl Rudovský, jenže jeho tvrdá dělovka jen orazítkovala horní tyč Svobodovy branky. V poslední minutě se ještě jednou prosadily oba týmy. Nejprve se radoval domácí Denis Kindl a dvacet šest vteřin před koncem se trefil havířovský kapitán Jiří Krisl - 5:2.

Zdroj původní reportáže: www.rytirikladno.cz

Ohlasy k utkání


Štefan Mikeš (AZ Havířov): Z naší strany to rozhodně, i přes porážku, nebyl špatný zápas. Věděli jsme o přednostech domácích, ale chtěli jsme to, poctivou obranou a rychlou hrou dopředu, co nejvíce zdramatizovat. To se nám dařilo v první a třetí třetině. Ve druhé jsme dostali tři branky v oslabení a to zápas rozhodlo. Kluci bojovali, ale dneska to na soupeře nestačilo.


Jindřich Lidický: Soupeř výborně bruslil, dělal nám velké problémy a byli jsme rádi, že jsme tu první třetinu přežili bez gólu. Ve druhé jsme využitými přesilovkami opravdu zápas rozhodli a pak už si to pohlídali. Jinak to bylo, až na ty využité přesilovky, vyrovnané utkání, po jehož celý průběh nám soupeř nedal moc dýchat.

Youtube