AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Páté utkání FINÁLE ve čtvrtek 25.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

AZ lídra nepřekvapil, rozhodl bleskový nástup Rytířů

Tomáš Vlček | 27.01.2016

45. kolo WSM ligy poslalo AZ na led vedoucího Kladna. To mělo bleskový nástup do utkání a když ve 12.minutě vedlo 4:0, bylo prakticky rozhodnuto. Havířovští hokejisté zápas sice dohráli se ctí, ale více než na mírnou úpravu skóre to nestačilo. Další zápas shraje AZ v sobotu doma proti Benátkám.

WSM liga - 45.kolo st 27.1.18:00
Rytíř Kladno - AZ Havířov
5:2
(4:0, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 2. Bílek (Stach), 5. Bílek (Stach), 8. Stach (Bílek), 12. Ptáček (Račuk, Kindl), 38. Redlich (Dvořáček) – 25. Sedláček (Sztefek, Kalus), 47. Kotala (Bednář). Rozhodčí: Pražák – Šmika, Štětina. Vyloučení: 4:5, navíc Rudovský (KLA) 10 min. OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1.968. Střely na branku: 35:23. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 5:1, 5:2.

Rytíř Kladno: Mensator – Nash, Kehar, Těrnavskij, Růžička, Zajíc, Ptáček, Gutwald – Machač, Skuhravý, Rudovský – Kindl, Stach, Bílek – Račuk, Pitule, Dvořáček – Redlich, Lukáč, Strnad.
AZ Havířov: Matoušek (8. Laco) – Krisl, Lenďák, Bahounek, Mazanec, Graca, Punčochář – Gřeš, Pechanec, Kotala – Maliník, Meidl, Kanko – Sztefek, Sedláček, Kalus – Bednář, Hudeček, Matějek.

Rytíři vlétli do zápasu s obrovským nasazením a hned od úvodu soupeře tlačili. Vítězslav Bílek si navíc hned ve druhé minutě připravil střelu na pravém kruhu a vymetl přesně růžek - 1:0. Vzápětí zafungovala opět souhra David Stach - Vítězslav Bílek a nejlepší střelec ligy umístil z blízka puk mezi betony hostujícího gólmana - 2:0. David Stach po pár minutách napodobil svého kolegu a rovněž z pravé strany mířil přímo do šibenice - 3:0. To už bylo na brankáře Matouška moc a mezi tři tyče musel příjít Laco. Kanonáda pokračovala i po střídání stráží. Račuk v přesilové hře předal puk na modrou a František Ptáček ostrým projektilem překonal Laca - 4:0. Šest minut před koncem první části ještě Dvořáček vybojoval trestné střílení, ovšem na Laca nevyzrál.

Druhá třetina začala daleko opatrněji než první dvacetiminutovka. První branku druhé části nakonec zaznamenali hosté, když Pavel Sedláček z levého kruhu uklidil puk pod horní tyč kladenské branky - 4:1. Na druhé straně se do branky poté hodně tlačil rozjetý Rudovský, ale Laco se natáhl na brankovišti a puk za čáru nepustil. V oslabení následně zažívali horké chvíle domácí hráči, jenže nakonec se ubránili. V závěru pak Tomáš Redlich s Patrikem Machačem unikli do přečíslení a první jmenovaný svojí střelou gólmana propálil - 5:1.

Třetí třetina přinesla snížení kladenského náskoku. Jakub Kotala využil dobrého napadání svého spoluhráče a po obdržení puku už nadvakrát dostal z blízka kotouč do sítě - 5:2. V přesilové hře poté sahal po hattricku Vítězslav Bílek, ovšem kladenský střelec jen vyprášil betony hostujícího brankáře. V posledních minutách se individuálně hezky uvolnil do šance Račuk, jenže tomu byl v rozhodující chvíli vypíchnut kotouč. Následnou přesilovou hru už Havířovští využít nedokázali, a tak opustili kladenský led bez bodů.

Autor reportáže: Filip Ardon, www.rytirikladno.cz

Ohlasy k utkání


David Čermák (Rytíři Kladno): Vstup do zápasu nám vyšel velmi dobře. Měli jse dobrý pohyb a dostali jsme se do vedení 4:0. Pak jsme si to zbytečně zkomplikovali. Místo abychom čekali na chyby soupeře, tak jsme přestali bruslit a ještě ztráceli puky ve vlastní třetině.


Martin Janeček (HC AZ Havířov): Na utkání s lídrem jsme se poctivě připravovali, nicméně vstup jsm měli více než katastrofální. Byli jsme absolutně bez pohybu a tak to připomínalo spíš hru kočky s myší. Pak jsme sice zvedli hlavy, ale domácí si v klidu výsledek pohlídali.

Youtube