AZ Havířov

SDO: Vyrovnané utkání mělo šťastnější konec pro Vsetín

Petr Miklas | 31.10.2015

Havířovští starší dorostenci měli na začátku utkání mírnou převahu, pak se hra vyrovnala, čemuž odpovídalo i skóre, kdy Vsetín dvakrát dotahoval vedení AZetu. Domácí hráči měli více gólových šancí, ale nedokázali je využít. Naopak Vsetín se čtyři a půl minuty před koncem dostal do vedení, které už si uhlídal. Při hře bez brankáře se AZetu vyrovnat nepodařilo, ale inkasoval počtvrté. Starší dorostence teď čeká dvoutýdenní reprezentační pauza.

ELSD - 18.kolo so 31.10.13:30
AZ Havířov - VHK Vsetín
2:4
(1:1, 1:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 13. Strakoš (Mrowiec, Aulehla), 37. Peterka (Pecka, Cihlář) – 20. Čechmánek (Lindner, Kůžela), 39. Dostál (Humplík, Nadymáček), 56. Weintritt (Kovář, Knap), 60. Augustín (Weintritt). Rozhodčí: Škrobák – Bryška, Lukš. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 87. Střely na branku: 29:33. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 2:4.
AZ Havířov: Matoušek – Aulehla, Chujac, Frojda, Szturc, Ševěček, Srníček, Mrowiec - Strakoš, Pecka, Potočný, Kristian, Peterka, Lenomar, Raček, Pawliczek, Cihlář.
VHK Vsetín: Huzlík – Petrla, Krůžela, Nadymáček, Weintritt J., Kollár, Augustin - Lindner, Dostál, Weintritt M., Čechmánek, Humplík, Kovář, Vilém, Knap, Wolf.

Zápas se do otáček dostával pozvolna, první střelu na branku jsme měli možnost vidět až v polovině 5. minuty, kdy se před Huzlíka dostal domácí Strakoš, ale ani nadvakrát jej nepřekonal. O čtyři minuty později přišla další šance AZetu, kdy před Huzlíkem tečoval Chujacovo nahození Peterka, jenže gólman hostí byl připraven.

Do třetice už to domácím vyšlo, ve 14. minutě tečoval Mrowiecovu střelu Adam Strakoš, puk skončil v levém horním rohu Huzlíkovy branky. Největší šance Vsetína přišly až v závěru třetiny – nejprve Michal Weintritta vychytal Matoušek, ale necelou půl minutu před koncem první části se při hře čtyři na čtyři prosadil střelou pod horní tyč Roman Čechmánek. Po první třetině tak platil nerozhodný stav 1:1.

Druhá třetina přinesla množství šancí na obou stranách, první z nich měl ve 23. minutě domácí Chujac, jehož rána od modré čáry se otřela o pravou tyč Huzlíkovy branky. Přesně v čase 25:00 mohl skórovat hostující Kovář, ale scházelo mu pár centimetrů, aby zasunul puk za Matouška. Za další čtyři minuty mohlo udeřit na druhé straně, když se do samostatného úniku dostal Raček, jenže s forhendovým blafákem neuspěl, narazil na Huzlíkův levý beton.

Ve 37. minutě už jsme se branky dočkali, krásnou kombinaci AZetu po ose Cihlář-Pecka-Peterka zakončil střelou pod horní tyč Lukáš Peterka. Domácí hráči se z vedení neradovali ani dvě minuty, protože Daniel Dostál tečoval před Matouškem, domácí gólman puk nedokázal ani nadvakrát udržet a útočník Vsetína tak mohl poslat volný puk do odkryté branky. Se závěrečnou sirénou ještě mohl střílet do odkryté branky hostující Knap, ale z úhlu trefil jen boční konstrukci. Po dvou třetinách svítilo na světelné tabuli skóre 2:2.

Rozuzlení zápasu přišlo ve třetí třetině, kdy jsme měli možnost vidět dobré šance na obou stranách. Ve 46. minutě sice domácí hráči dotlačili puk za brankovou čáru, ale bylo to po odpískání, takže gól neplatil. V téže minutě se dostali do úniku dvou na jednoho vsetínští Knap s Weintrittem, první jmenovaný nahrál druhému, jehož střelu zastavil Matoušek svým levým betonem. Další šance měli domácí hráči při přesilovce, kdy pálil z pravého kruhu Cihlář, ještě dorážel Srníček, ale Huzlík byl připraven a vše pochytal.

V 55. minutě přišla šance na druhé straně, kdy nebezpečně střílel Čechmánek, jenže Matoušek scvaknul betony včas a gól z toho nebyl. O minutu později už se ale Valaši radovali, když Kovář poslal přihrávku na vzdálenější tyč, u které stál nikým nehlídaný Michal Weintritt, kterému stačilo nastavit hokejku, aby dostal puk do branky. V závěru ještě domácí zkoušeli hru bez brankáře, ale risk jim nevyšel. Naopak čtvrtý gól Vsetína přidal Patrik Augustin.

Ohlasy k utkání


Martin Janeček (AZ Havířov): Chtěli jsme navázat na včerejší vítězství a splnit naše předsevzetí tento dvojzápas vyhrát. Bohužel se nám nepodařilo uhrát šest bodů. Myslím si že jednoznačnou příčinou je nevyužití naší aktivní hry v první třetině, kdy jsme měli dost šancí na to, abychom soupeři odskočili a v klidu zápas ovládali. Bohužel nás trápí koncovka, soupeř byl trpělivý a dokázal využít své šance a dvakrát vyrovnal, čímž se dostal do zápasu. V závěru nám se štěstím odskočil. Powerplay je o štěstí, o důrazu a šikovnosti, což jsme neměli a soupeř si zaslouženě odváží tři body.


Jiří Weintritt (VHK Vsetín): Před utkáním jsme mužstvo nabádali k trpělivosti, upozorňovali jsme hráče na nástup domácího týmu a podařilo se nám přečkat úvodní minuty. Postupem času se hra vyrovnávala, začali jsme získávat půdu pod nohama a v poslední třetině se nám podařilo překlopit zápas na naší stranu.

Youtube