AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Sedmé utkání FINÁLE v pondělí 29.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

MDO: Oslabený AZet bojoval ve Zlíně a byl blízko bodu

Tomáš Vlček | 15.11.2015

Mladší dorostenci AZetu jeli na led favorizovaného Zlína v oslabené sestavě, ale přesto vstoupili do zápasu nebojácně a získali dvoubrankový náskok. Domácí se však ve druhé třetině rozstříleli, otočili skóre na 5:2 a i když se mladí havířováci snažili a snížili na rozdíl jediné branky, podlehli nakonec 5:7. Další utkání čeká AZ už v úterý doma proti Třinci.

ELMD - 16.kolo ne 15.11.12:00
PSG Berani Zlín - AZ Havířov
7:5
(1:2, 4:1, 2:2)
Branky a nahrávky: 20. Fajkus (Janošek, Dobiáš), 23. Dobiáš (Janošek), 24. Zmeškal (Sedláček, Světlík), 27. Kristek (Nesrsta), 35. Jaroněk (Kristek, Nesrsta), 46. Světlík (Dobiáš, Zmeškal), 60. Janošek (Pröschl, Fajkus) - 10. Bambula (Revaj), 16. Bambula, 37. Damps (Janeček), 43. Bambula (Tomeček), 47. Tomeček. Rozhodčí: Vepřek – Doležal, Nazad. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 75. Střely na branku: 35:15. Průběh utkání: 0:2, 5:2, 5:4, 6:4, 6:5, 7:4.
PSG Berani Zlín: Kubík – Janošek, Dřímal, Hamrlík, Jaroněk, Prchal – Luža, Mynář, Sebera, Pröschl, Světlík, Nesrsta, Dřímal, Sedláček, Dobiáš, Fajkus, Kristek, Zmeškal.
AZ Havířov: Mokrý (od 27. Šembera) – Zíková, Pavelek, Grygar, Máca, Macurák, Adámek, Čipera – Janeček, Byčkov, Tomeček, Revaj, Malysz, Pindel, Zíka, Bambula, Preček, Damps.

Mladší dorostenci AZetu stále bojují o udržení čtvrté příčky v tabulce a tím i postup do skupiny týmů usilujících o titul. Trápí je marodka, ale i v oslabené sestavě v úvodu zaskočili favorizované Ševce na jejich ledě. Na začátku 10. minuty se totiž poprvé v zápase trefil Jan Bambula a AZ vedl 1:0. Pak sice AZ nevyužil přesilovku, ale když v 16. minutě skóroval po samostatné akci opět Jan Bambula, bylo to už 2:0 pro Havířov. To naopak Zlín svou první přesilovku díky Sebastianu Fajkusovi ve 20. minutě proměnil v branku, a tak se šlo do šaten za stavu 2:1 pro AZ.

Na začátku druhé třetiny domácí skóre během 30 vteřin otočili. Přesně tolik času totiž dělilo branky Vojtěcha Dobiáše a Lukáše Zmeškala. Ve 27. minutě vedli domácí už 4:2, poté, co se trefil Tomáš Kristek. Havířovská stdačka na to reagovala střídáním brankářů. Vojtěcha Mokrého nahradil Daniel Šembera. Na další gól se čekalo do 35. minuty, v níž využil souhry svých spoluhráčů Jan Jaroněk. O dvě minuty později využil přesilovku i Havířov. Přesná střela Dariusze Dampse skončla za zády domácího gólmana Kubíka a bylo to 5:3.

Ve 45. minutě zkompletoval Jan Bambula svůj první extraligový hattrick a AZ byl zpět v zápase. Jenže domácí odpověděli za necelou minutu, když se radoval Lukáš Světlík. Havířovští bojovníci si však připravili stejně bleskovou odpověď a ve 47. minutě to po zásahu Daniela Tomečka už bylo opět jen o jeden gól. V závěru se hosté rozhodli riskovat v šesti bez brankáře, ale 4 vteřiny před koncem se trefil do prázdné branky Jáchym Janošek a uzavřel skóre na 7:5 pro Zlín. Havířovští si však i přes porážku zaslouží pochvalu za bojovnost.

Youtube