AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Sedmé utkání FINÁLE v pondělí 29.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Junioři si doma poradili s Prostějovem

Jozef Valenčík | 15.11.2015

Nedělní odpoledne patřilo v K&K PNEU Aréně juniorům, kteří hostili Prostějov. Utkání nabídlo rychlý hokej plný šancí, na obou stranách však dobře zachytali brankáři a tak ve výsledku padlo pět branek. Havířovští se radovali ve třech případech a tak zůstali tři body u svěřenců trenéra Janečka. Další utkání odehrají junioři v pátek 20. listopadu v Uničově.

LJ - 11.kolo ne 15.11.13:30
AZ Havířov - LHK Jestřábi Prostějov
3:2
(1:0, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 7. Bahounek (Stružík, Stoklásek), 36. Bednář (Bahounek, Chroboček), 45. R.Polak (Šmíd, Chujac) – 29. Liška (Kuncek), 51. Medek (Konečný, Kuncek). Rozhodčí: Klapetek – Barteček, Řezáč. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 32:21. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2.
AZ Havířov: Sonnek – Heinzl "C", Bahounek, Chroboček, Chujac, Mrowiec – Stružík, Stoklásek, E. Polak, Bednář, R. Polak, Šmíd, Dobrzynski, Peterka, Rzekanowski, Baláž
LHK Jestřábi Prostějov: Zapletal – Křesala, Medek, Krampol "C", Liška, Tománek – Willert, Hujsa, Kuncek, Pavel, Krampol, Vystavěl, Konečný, Hofman

Do zápasu vstoupili malinko aktivněji hosté z Prostějova, kteří v prvních čtyřech minutách měli více ze hry. Poté se dění na ledě srovnalo a na začátku 7. minuty se podařilo Davidu Bahounkovi dorazit kotouč do odkryté branky po předchozím dorážení jeho spoluhráčů. Dále se hrál aktivní hokej plný šancí, ještě na konci desáté minuty dobře pálil domácí Stružík, ale Zapletal stačil kotouč na poslední chvíli vyrazit.

Do konce první periody již další branka nepadla a to ani při šanci prostějovského Křesaly, který výborně tečoval před Sonnkem, ale ten srazil betony včas. V závěru první třetiny měli ještě jednu větší šanci domácí, ale Zapletal nadvakrát kotouč pokryl.

Ve druhé třetině mohl Prostějov dosáhnout na vyrovnání již ve 27. minutě, ale ani nadvakrát nedokázali hosté kotouč za Sonnka propasírovat. O dvě minuty poté však dostali výhodu přesilové hry po faulu Dobrzynského a tu bleskurychle využil Patrik Liška, jehož rána od modré skončila až v síti. Havířov se snažil odpovědět za pár vteřin, ale Bednářova teč skončila jen na betonu prostějovského brankáře.

Prostějov dostal ve druhé polovině prostřední části výhodu přesilovky, ale tu nevyužil a naopak trestal AZet, ve 36. minutě to vyšlo Lukáši Bednářovi, který zakončil spolupráci hráčů, kteří již nakoukli do A týmu a poslal domácí zpět do jednobrankového vedení.

Závěrečnou třetinu začal lépe Prostějov, ale svou velkou šanci Kuncek s Medkem nevyužili a tak na druhé straně trestal Richard Polak, který dorazil kotouč po předchozí střele, kterou Zapletal pouze vyrazil. Prostějov však nesložil zbraně a podařilo se mu ještě snížit zásluhou Robina Medka, který v 51. minutě vykřesal Jestřábům naději.

Šance byly v závěru utkání na obou stranách, ale další branka již nepadla. Domácí výtečně zvládli závěr utkání, kdy Prostějov nepustili k powerplay ani výraznějšímu tlaku.

Ohlasy k utkání


Michal Janeček (AZ Havířov): My jsme do utkání šli s tím, že chceme hrát aktivně, soupeře přebruslit a hrát v osobních soubojích, protože jich přijelo málo. To se nám dařilo, ale dobře organizovaná obrana soupeře nám to dost komplikovala a také jsme se trápili v koncovce, kdy jsme šance měli, ale nedokázali jsme je využít. Jsem rád za vítězství a nyní se již budeme připravovat na další utkání.


Petr Zachar (Prostějov): Dnes se hrálo zajímavé, rychlé utkání. Šance byli na obou stranách, ale my jsme jich využili méně, což je škoda, protože bod bychom si dnes asi zasloužili. S výkonem týmu jsem však spokojen.

Youtube