AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Sedmé utkání FINÁLE v pondělí 29.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Drtivý nástup juniorů AZetu nakonec rozhodl o zisku bodů

Tomáš Vlček | 22.11.2015

Havířovští junioři se po páteční nepřesvědčivé výhře v Uničově představili v neděli odpoledne na domácím ledě proti Uherskému Brodu. Vstup do zápasu měli výborný a rychle vedli o tři branky. Jenže pak se brankostroj AZetu zastavil, naopak hosté se rozkoukali a ze zápasu bylo nakonec celkem slušné drama. Havířovští mladíci naštěstí své těsné vedení ve výsledku uhájili a připsali si tak další tři body. Další zápas sehrají v pátek na ledě Warrioru Brno.

LJ - 13.kolo ne 22.11.13:30
AZ Havířov - HC Spartak Uherský Brod
3:2
(3:1, 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 4. Polak R. (Šmíd), 13. Kristian (Cihlář), 13. Stružík (Stoklásek) – 19. Bumbál, 41. Pavlůsek (Klusák, Christov). Rozhodčí: Obadal - Dohnal, Tkáč. Vyloučení: 7:5, navíc R. Polak (HAV) 2+10 ZHK. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 70. Střely na branku: 39:20. Průběh utkání: 3:0, 3:2.
AZ Havířov: Sonnek – Heinzl, Trombik, Chroboček, Bahounek, Mrowiec, Bednář – Stoklásek, Polak E., Stružík, Polak R., Šmíd, Caruk, Pawliczek, Kristian, Cihlář, Němec, Baláž, Schmied. Trenér: Michal Janeček.
HC Spartak Uherský Brod: Chovanec – Škubal, Šobáň, Vaněk, Henčl, Bumbál – Bujáček, Rauš, Christov, Gahura, Bařinka, Kociňák, Forman, Pavlůsek, Klusák, Hráček. Trenér: Zbyněk Kůdela.

Domácí začali zápas pěkně zostra a hned v 1. Minutě se do šance dostal Stoklásek, ale hostující brankář Chovanec lapačkou zachránil. Na začátku 4. minuty se už ale skóre poprvé měnilo. Šmíd našel v situaci 2 na 1 přesně hůl Richarda Polaka a tomu už stačilo jen doklepnout puk za záda bezmocného Chovance – 1:0. V dalším přečíslení AZetu netrefil branku Cihlář a pak se poprvé ukázali také hosté. Christov po rychlém průniku prověřil Sonnka, ten jeho střelu vyrazil a obrana pak puk uklidila do bezpečí. Od 6. minuty hrál AZ přesilovku a v ní přišly šance Šmída a R. Polaka a pak při hře ve čtyřech nevyzrál na Chovance Cihlář.

Stejně tak se vedlo v samostatném úniku Bednářovi v 8. minutě. Pak AZ ubránil oslabení a ve 13. minutě dvakrát udeřil. Nejprve hostující obrana nechala v mezikruží zcela nepokrytého Petera Kristiana a domácí dorostenec se prosadil přesnou střelou k tyči – 2:0. Chvíli na to se hned po buly proháčkoval až před Chovance Nikolas Stružík a zasunul puk za jeho záda. Další příležitosti si vytvořili domácí v přesilovce od 15. minuty, ale nakonec se skóre měnilo na druhé straně. Na trestnou šli chvíli po sobě oba bratři Polakové a chvíli po skončení dvojnásobné přesilovky se důrazem na brankovišti prodral ke gólu hostující Pavel Bumbál – 3:1.

Na začátku druhé třetiny mohl vedení Havířova navýšit Stružík, ale jeho pokus jen projel brankoviště. Na druhé straně v přesilovce už už zakončoval do prázdné Christov, ale puk nakonec vyrazila hůl jednoho z obránců. Hosté začali v této části zápasu více sázet na rychlé brejky. Z nich pramenily šance, ale obrana AZetu, v čele s výborným Sonnkem, vždy a poslední chvíli stihla zakročit. Tak jako v případě ataku dvojice Bujáček-Gahura či Pavlůsek-Kusák. To Havířovští se dostávali do šancí spíš po tlaku v útočné třetině. Ale ani oni nedokázali najít cestičku k dalšímu gólu, byt pokusy útočníků Stružíka a Šmída či obránců Chrobočka a Bahounka nebyly vůbec špatné.

Další branka tak přišla až v čase 40:22. Hosté se nejprve se dostali do přečíslení a proti zakončujícímu Klusákovi vytáhl famózní zákrok zvednutými betony Sonnek, ale na dorážku Tomáše Pavlůska už ani domácí kouzelník nedosáhl. Za AZet mohl odpovědět Stoklásek, ale puk mu v šanci vůbec nesedl. Ve 48. minutě ukázal Chroboček, kdy má cenu faulovat, když zahákoval soupeře před zcela odkrytou brankou a tím zabránil jistému gólu. Na druhé straně Šmída v 51. minutě na brankovišti vyčapal Chovanec a o dvě minuty později trefil obránce Chroboček tyč! A tak byl k vidění dramatický závěr, v němž byli blíže ke gólu hosté. Rauš však v šanci nejprve netrefil puk tak, jak potřeboval, a v předposlední minutě trefil z otočky tyč! Vše vyvrcholilo v poslední minutě při power-play hostů, ale skóre se už nezměnilo a AZ tak vyhrál 3:2.

Ohlasy k utkání


Michal Janeček (HC AZ Havířov): Bohužel jsme dnes pokračovali ve výkonu z posledního zápasu v Uničově. Chtěli jsme hrát aktivně, bruslit, napadat soupeře a agresivně se tlačit do branky, ale to jsme vydrželi jen 13 minut do vedení 3:0. Pak jsme to ale úplně přestali hrát. Hráči ztratili disciplínu, začali se více věnovat výrokům rozhodčího a oplácení a výkon šel přiměřeně tomu dolů. Takhle to ale nejde, takže si budeme muset s hráči sednout a některé věci si vyříkat, protože se musíme dát, před zápasy se silnými soupeři, dohromady. Pochválit za výkon můžu jen brankáře Sonnka.


Zbyněk Kůdela (HC Spartak Uherský Brod): Nepodařil se nám začátek, kdy jsme to trochu zaspali. Domácí nás přehrávali a získali vedení, ale důležitý byl kontaktní gól na 1:3. To nás probudilo a pak už jsme od druhé třetiny hráli to, co bylo třeba a nechybělo mnoho a mohlo být vyrovnáno. Domácí nás sice chvílemi přehrávali, ale i my jsme měli dost příležitostí. Škoda, že jsme to nedotáhli k remíze, ale s výkonem od druhé třetiny jsem spokojený.

Youtube