AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Sedmé utkání FINÁLE v pondělí 29.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Oslabená juniorka podlehla Warroiru

Tomáš Vlček | 08.01.2016

První zápas po vánoční pauze sehráli havířovší junioři dnes doma proti Warrioru Brno. V oslabené sestavě podali proti druhému celkem tabulky bojovný výkon, ale na body to tentokrát nestačilo. Hosté využili více brankových příležitostí a odváží si z Havířova výhru 3:2. Další zápas sehraje AZ v neděli v Hodoníně.

LJ - 20.kolo pá 8.1.19:30
AZ Havířov - Warriors Brno
2:3
(1:0, 0:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 4. Trombik (Heinzl, Caruk), 52. Caruk – 33. Kozel (Sabol), 45. Hussein (Polzer), 47. Nohel. Rozhodčí: Šutara - Dohnal, Marek. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 40. Střely na branku: 17:34. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 2:3.
AZ Havířov: Sonnek – Trombik, Heinzl, Chroboček, Bednář – Dobrzynski, Němec, Stružík, Rzekanowski, E. Polak, Caruk, Stoklásek, Baláž
Warriors Brno: Holub – Malíř, Nossek, Křenek, Vágner, Sabol, Kazlepka – Hussein, Fábry, Polzer, Kozel, Jarolím, Dobiáš, Přibyl, Nohel, Dvořák

Domácím vyšel vstup do utkání. Na počátku 4. minuty dostali k dispozici přesilovku a k jejímu využití jim stačilo pouhých 22 vteřin. Pak na modré napřáhl Adam Heinzl a Daniel Trombik jeho bombu perfektně ztečoval do šibenice Holubovy branky – 1:0. Hosté mohli paradoxně vyrovnat v další havířovské přesilovce, ale ujetého Dobiáše vychytal v 6. minutě Sonnek. V 10. minutě měl domácí gólman i kus štěstí, když Jarolímova střela zazvonila na tyčku jeho branky. To na druhé straně se parádním dvojzákrokem blýskl Holub v 15. minutě – nejprve zastavil únik Baláže a pak i dorážku Stokláska. Další dvě nevyužité šance hostí byly k vidění v poslední pětiminutovce. Ta první v podání Polzerovy bekhendové dorážky v 18. minutě, ale mnohem větší byla ta v posledních vteřinách. Rychlý kontr hostů zakončoval nejprve Hussein a pak ještě Polzer. Prvního vychytal Sonnek, druhý trefil obránce, který zaskočil za domácího gólmana na brankové čáře.

Druhá třetina už nepřinesla tolik vyložených šancí. Až ve 32. minutě nebezpečně dorážel na domácím brankovišti Kazlepka, a byl by snad i úspěšný, ale dříve přišel hvizd rozhodčího. Za minutu Caruk krásně nabídl puk na druhou tyč Rzekanowskému, ale jeho pokus skončil těsně mimo. A tak se skóre změnilo na druhé straně, když hosté z protiútoku vyrovnali. Adam Kozel volil v situaci 2 na 1 z pravého křídla střelu a propálil Sonnka mezi betony. Vedení na stranu AZetu mohl opět strhnout Rzekanowski, který byl faulován při zakončení, a následně bylo nařízeno trestné střílení. Holub se při něm snažil vypíchnout Rzekanowskému puk a ten se pod jeho tělem vykutálel mimo branku. Poslední šanci druhé třetiny měl brněnský Nossek - dostal se k odraženému puku v mezikruží a jen těsně přestřelil domácí branku.

Na začátku třetí třetiny se vyrovnané skóre zlomilo ve prospěch hostů a jak se později ukázalo, byl to zlom rozhodující. Nejprve ve 45. minutě domácím propadl puk v mezikruží a najednou byli před Sonnkem dva hostující hráči zcela sami. Adam Hussein nakonec zakončoval skoro do prázdné branky – 1:2. A hned za dvě minuty si hráči Warrioru vytvořili velký tlak na domácím brankovišti. Sonnek sice dělal, co mohl, ale na třetí dorážku Michala Nohela už nedosáhl – 1:3. V 51. minutě dostal AZ možnost hrát přesilovku a za minutu ji díky střele Martina Caruka z mezikruží využil – 2:3. V samotném závěru se domácí pokoušeli o srovnání, ale skóre už se nezměnilo a tři body tentokrát putují do Brna.

Ohlasy k utkání


Michal Janeček (HC AZ Havířov): Z důvodu zranění a nemoci jsme dneska byli nuceni nastoupit v hodně omezené sestavě. Přesto jsme bojovali a klukům chci za přístup a snahu poděkovat. Proti důrazně hrajícímu soupeři to nebylo vůbec nic snadného. Nakonec nám chybělo jen trochu štěstíčka a šikovnosti k tomu, abychom si ze zápasu odnesli alespoň bod.


Michal Bartoněk (Warrior Brno): Myslím, že jsme vyhráli zaslouženě vzhledem k tomu, že jsme od druhé třetiny soupeře přehrávali, dostávali se více do vyložených šancí a ty jsme i proměnili. V první třetině byli lepší domácí a my můžeme být rádi, že jsme ji prohráli jen 1:0, ale ve zbytku utkání už jsme byli lepší a myslím, že jsme mohli dohrávat zápas i více v klidu, kdyby jsme využili naše šance.

Youtube