AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Sedmé utkání FINÁLE v pondělí 29.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Juniorům vedení s Frýdkem-Místkem nestačilo a prohráli po nájezdech

Josef Nudera | 31.01.2016

Poslední lednovou neděli se v K&K PNEU Aréně odehrálo utkání Ligy juniorů, kdy Havířov hostil celek Frýdku-Místku. Domácí junioři se ujali vedení a byli po celý zápas lepším a aktivnějším týmem, ale to se neprojevilo na skóre. V utkání vedli domácí 1:0, ale Frýdek srovnal a muselo se rozhodnout až v nájezdech. V nich domácí nedali ani jednu branku a hosté v šesté sérii rozhodli. AZ Havířov získal bod za prohru v nájezdech.

LJ - 27.kolo ne 31.1.17:30
AZ Havířov - HC Frýdek-Místek
1:2sn
(1:0, 0:1, 0:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 11. Kristian (Stružík, Trombik) – 24. Ondráček (Kozubek, Škubala), rozh. náj. Skalický. Rozhodčí: Vepřek - Doleček, Zouhar. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 80. Střely na branku: 31:25. Průběh utkání: 1:0, 1:2.

AZ Havířov: Turšner (od 5. Sonnek) – Heinzl "C", Trombík, Bahounek, Chroboček, Mrowiec, Srníček – Němec, Stružík, Dobrzynski, Polak E., Bednář, Caruk, Kristian, Peterka, Pawliczek, Schmied, Polak R., Baláž.
HC Frýdek-Místek: Hlaváč – Nikl, Skalický, Kozubek, Kocháň, Škubala – Papaj, Ondráček, Zberovský, Palacký, Heralt "C", Rykala, Carbol, Matějka, Brél

V neděli 31. ledna se v Havířově odehrálo od 17:30 utkání Ligy juniorů mezi AZ Havířov a Frýdkem-Místkem. Od úvodu utkání byl Havířov aktivní a pohyblivý, což dělalo hostům potíže. AZ si také zahrál v 5. minutě přesilovku, ale ta nic zajímavého nepřinesla.

Po nevydařené přesilovce, ale Havířovští přidali a také se dočkali úvodní branky zápasu. Peter Kristian si v 11. minutě najel do útočného pásma a rychlou střelou z levého kruhu prostřelil po ledu brankáře Hlaváče – 1:0. Ve 12. minutě měl Erich Polak před sebou úplně prázdnou branku, ale trefil pouze hokejku projíždějícího obránce.

Zbytek první části nám nabídl spíše nahození nežli přesné střely. V 19. minutě se ale do šance dostal hostující Rykala, jenže Sonnek jeho střelu nadvakrát zneškodnil.

Ve 23. minutě hrozil výhradně AZet. Střela Bednáře skončila na rameni Hlaváče, Erich Polak zase orazil tyčku! Ve 24. minutě, ale dostali hosté možnost početní výhody a tu využili. Po 31 vteřinách poslal puk do brankoviště Kozubek a na brankovišti prokázal největší důraz Patrik Ondráček, který dostal puk za Sonnkova záda – 1:1.

Ve 30. minutě jel Cabol ve dvou na jediného obránce, ale spoluhráče z druhé vlny neviděl a zakončil pouze do připraveného betonu Sonnka. O 5. minut později nebezpečně dorážel Matějka, ale puk šel kousek vedle tyčky.

Ve 37. minutě trefili domácí opět brankovou konstrukci, po přesné Srníčkově střele.

Na úvod třetí části měl Havířov k dispozici přesilovku, ale vůbec se nevydařila a byli to naopak hosté, kteří ohrozili brankáře. Aktivní Rykala nedostal puk nadvakrát za Sonnkova záda. Ve 46. minutě se musel Sonnek opět ohánět, to když Papaj neuspěl z blízkosti.

V 51. minutě ujížděl na branku Heralt, ale Sonnek jej zastavil parádním zákrokem. To v 53. minutě měl velkou šanci Bednář, ale Hlaváč hosty podržel krásným a pohotovým zákrokem. V 57. minutě ještě zahrozili hosté z Frýdku v přesilovce, ale tvrdá bomba od modré z hole Kozubka skončila po zákroku Sonnka v ochranné síti.

Zápas tak dospěl do nájezdů. V nich jsme na branku čekali až do 6. série. To se trefil Marek Skalický přesně k tyčce, naopak Caruk neuspěl, a tak se mohli hosté radovat z překvapivých dvou bodů do tabulky – 1:2 po nájezdech.

Ohlasy k utkání


Michal Janeček (AZ Havířov): Od začátku zápasu jsme byli více na puku a měli jsme více ze hry, ale Frýdek přijel vyloženě jen s obranou, chtěli jen bránit, což se jim dařilo. My jsme se nebyli schopni přes ně prosadit. Nebyli jsme schopni si přesně přihrát a přejít přes střední pásmo. Pokud jsme se tam dostali, měli jsme poměrně hodně šancí, ale to byly takové poloviční šance, kdy jsme to brankáři stříleli přesně do lapačky. Neohrozilo to branku, takže to nebyly gólové příležitosti. Sami jsme se potrestali. Z pěti utkání jsme jeli počtvrté nájezdy a nebyli jsme schopni vyhrát. Nedali jsme ani jeden gól, což je na pováženou, protože „naši střelci“ by se nad sebou měli zamyslet.


Tomáš Snášel (HC Frýdek-Místek): Dneska vyhrál šťastnější tým, ale tou bojovností si to kluci zasloužili. V podstatě jsme tady neměli dvě první obrany – jsou zranění a nemocní, máme velkou marodku. Ve 13 lidech tady odvedli kluci pěknou práci, bojovali. Nájezdy byly už takovou třešničkou na dortu. Domácí byli techničtější, více bruslili, ale bez výraznějšího tlaku.

Youtube