AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Páté utkání FINÁLE ve čtvrtek 25.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Mladší dorost veze dva body ze Šumperku

Tomáš Vlček | 22.10.2016

Ve 12. kole ELIOD extraligy mladšího dorostu jeli v sobotu havířovští mladíci na led šumperských Mladých draků. Proti nepříjemně hrajícímu soupeři měli sice převahu, ale moc ji nedokázali vyjádřit brankově. Nakonec rozhodovalo až prodloužení v němž se prosadil Daniel Tomeček a AZetu tak přibyly do tabulky další dva body. Následující utkání sehraje AZ v čtvrtek doma proti Warrioru Brno.

ELMD - 12.kolo so 22.10.11:30
HK MD Šumperk - AZ Havířov
1:2p
(0:1, 0:0, 1:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 51. Rutar (Moravec) – 11. Dufek, 62. Tomeček (Grygar). Rozhodčí: Cik – Nazad, Valentík. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: 13:25 (5:9, 3:8, 4:7, 1:1). Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.

HK MD Šumperk: Kašpar – Rutar (A), Cekr, Štrbík – Hepnar, Kesler, Vogel (A), Kaplan, Scheuter (C), Žižlavský, Plhal, Urban, Vintr, Moravec, Kučera
AZ Havířov: Šembera – Hrček, Koubek, Grygar (A), Pavelek, Frančiak, Thiel, Macurák – Pindel (C), Čienčala, Wawrzckiewicz, Backa, Tomeček, Revaj, Přeček, Byčkov, Dufek, Čempel

Zápas samotný přinesl hokej slušné úrovně. AZ byl aktivnější a odměnou mu bylo vedení od 11. minuty, kdy se posedmé v sezoně trefil Karel Dufek. Další branky však dlouho nepřicházely, a to ani v mnoha přesilovkách, které měly oba týmy k dispozici. Až deset minut před koncem vyšla dvojnásobná přesilovka domácím a Adam Rutar srovnal na 1:1. Utkání nakonec dospělo do prodloužení v němž o zisku dvou bodů pro AZ rozhodl Daniel Tomeček.

Ohlasy k utkání


Tomáš Potěšil (AZ Havířov): Do utkání jsme vstoupili aktivně a celou první i druhou třetinu jsme byli lepší. Vytěžili jsme ale jen jednu branku, což se nám stalo osudné. Soupeř vyrovnal z přesilové hry v polovině třetí třetiny a my jsme již nedokázali v základní hrací době z dalších šancí dát branku. Podařilo se nám to až v prodloužení. Vzhledem k vývoji utkání jsem ze zisku dvou bodů zklamaný. Nedáváme branky a tým postrádá rozdílové hráče a hecíře na ledě. Pakliže si chceme splnit svoje cíle, musíme být v koncovce důraznější a hladovější.

Youtube