AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Sedmé utkání FINÁLE v pondělí 29.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Junioři mají po parádním obratu se Šumperkem dva body

Petr Miklas | 26.11.2023

Dnešní utkání Ligy juniorů mezi AZetem a Mladými Draky bylo velmi vyrovnané, ale hosté si vypracovali tříbrankový náskok, který drželi po dvou třetinách. Naši junioři sice na začátku třetí části snížili, ale Šumperk dokázal skóre znovu navýšit. Jenže AZeťáci se nevzdali a dokázali srovnat. Po napínavých samostatných nájezdech berou bod navíc, když zdánlivě nepřekonatelného Putina překonal Matěj Juřík.

Liga juniorů - 18.kolo ne 26.11.13:15
AZ Havířov - Draci Šumperk
5:4sn
(0:2, 0:1, 4:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 42. Siekierka (Konesz, Bielesz), 47. Ćmiel (Konesz), 57. Apolenář, 60. Middleton (Valouch, Kolat), rozh. náj. Juřík – 11. Lichner (Bařica), 20. Jeřábek (Seidenglanz, Tomeš), 39. Bařica (Lichner), 45. Haas (Seidenglanz). Rozhodčí: Kapitanov – Hladík, Návrat. Vyloučení: 3:3. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 123. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4, 5:4.

AZ Havířov: Michalík – Maršálek, Kalina "A", Lazár, Kreutz, Ćmiel, Valouch, Juřík – Toma, Barnošák, Kolat "C", Middleton "A", Zálesňák, Apolenář, Kubečka, Ščerba, Siekierka, Konesz, Bielesz, Vizváry
Draci Šumperk: Putin – Cekr "C", Plhal, Zavoral, Souček, Jarmara, Slabý "A" – Haas, Seidenglanz, Hejátko, Izák, Mácha, Lichner, Najman, Jeřábek, Škrabal, Netolický, Szabó, Bařica, Tomeš "A"

První třetina byla vyrovnaná. První velké šance měli domácí hráči, na konci 4. minuty se před Putina dostal Zálesňák, ale gólman Šumperka puk vyrazil ramenem. V polovině 6. minuty ujel při vlastním oslabení Kolat, ale s blafákem mezi betony neuspěl.

První branka přišla v polovině 11. minuty, když Tomáš Lichner zakončil rychlý protiútok střelou k pravé tyči Michalíkovy branky. V 17. minutě Valouch našel volného Zálesňáka, ale tomu bekhendová klička nevyšla tak, jak by chtěl. Proto hosté stále vedli. A Mladí Draci svůj náskok dokonce navýšili, když osmnáct vteřin před koncem první části Dominik Jeřábek zakončil rychlou kombinaci se Seidenglanzem a Tomešem střelou do odkryté branky. Po první třetině platil stav 0:2.

Ve druhé části bylo k vidění hodně šancí, domácí se snažili dát gól, ale naráželi na výborného Putina a také obrana Mladých Draků fungovala skvěle. Ve 22. minutě zastavil Tomovu střelu gólman hostí. O tři minuty později byli Siekierka s Middletonem v přečíslení dvou na jednoho, ale bek Šumperka se položil do přihrávky prvně jmenovaného a akci překazil.

Pak se zaskvěl domácí brankář Michalík, když Tomeš pálil k pravé tyči jeho branky, ale gólman AZetu se stačil přesunout a akci zhatit. Jenže Michalík nakonec kapituloval, když nestačil na zakončení Patrika Bařici minutu před koncem. Po čtyřiceti minutách vedli hosté 0:3.

Třetí třetiny byla velmi zajímavá. Ve 42. minutě snížil Mateusz Siekierka, když se mu podařilo prostřelit Putina. Ve 45. minutě ale navýšil vedení Mladých Draků Josef Haas, jenž se prosadil po rychlém protiútoku.

Jenže AZet se nevzdával. Ve 47. minutě využil přesilovku Marek Ćmiel, jenž nahodil puk od modré a ten po odrazu od levé tyče skončil v Putinově brance. Důležitý byl přelom 56. a 57. minuty. Hostující Haas mohl pálit do odkryté branky, ale Sebastian Michalík se neskutečně přesunul a puk vyrazil. Z následného protiútoku snížil na rozdíl jedné branky Vítek Apolenář.

V závěru třetiny hrál AZet přesilovku, navíc odvolal gólmana a risk se mu vyplatil, když se Adam Middleton trefil přesně k pravé tyči Putinovy branky.

Po šedesáti minutách tak bylo skóre 4:4 a šlo se do prodloužení. V tom oba týmy hrály hodně opatrně a rozhodnutí musely přinést až samostatné nájezdy.

Nakonec rozhodnutí dnešního utkání přinesla až 19. série nájezdů. V základních pěti nájezdech padly 3 branky na každé straně, ale pak to oba brankáři zavřeli. AZet tak získává bod navíc díky povedenému nájezdu Matěje Juříka, jenž provedl zajímavé zakončení a po brzdě před Putinem poslal puk do sítě. Mladí Draci sahali po třech bodech, nakonec se musí spokojit pouze s jedním.

Další utkání sehraje juniorka AZetu v pátek 1.12. od 19:15 na ledě Techniky Brno.

Ohlasy k utkání


Jan Křivohlávek (AZ Havířov): Do utkání jsme vstoupili ospale a soupeř nás po zásluze potrestal dvěma góly. Od druhé třetiny jsme zlepšili pohyb i tlak do brány, ale zůstalo pouze u snahy a v závěru třetiny jsme inkasovali potřetí. Dnes se ukázalo, že se musí hrát 60 minut, když jsme dokázali ze stavu 1:4 vyrovnat gólem při power-play v šesti proti čtyřem minutu před koncem. O našem vítězství jsme rozhodli v 19. sérii nájezdů, 37. nájezdem.

Youtube