AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Sedmé utkání FINÁLE v pondělí 29.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Po nevydařené druhé třetině podlehli junioři Pirátům Chomutov 1:5

Josef Nudera | 03.12.2023

První adventní neděli se v Havířově odehrálo další kolo Ligy juniorů. Na AZet dnes čekal soupeř ze západní skupiny Piráti Chomutov. Pokud bychom nebrali v úvahu druhou třetinu, bylo by to vyrovnané utkání, které by Havířov vyhrál, ale... Ve druhé třetině dokázali Piráti vstřelit hned 5 branek a zcela tak rozhodnout o vítězství. A všechny branky dali v nestandardním počtu hráčů na ledě - tři v přesilovce a dvě dokonce v oslabení. Po čestné brance Havířova v přesilovce ve třetí třetině skončilo utkání 1:5.

Liga juniorů - 20.kolo ne 3.12.14:10
AZ Havířov - Piráti Chomutov
1:5
(0:0, 0:5, 1:0)

Branky a nahrávky: 48. Middleton (Maršálek, Ćmiel) – 23. Bon (Lorber), 30. Vostiňák (Bon, Pospíšil), 33. Vostiňák, 33. Mišovic (Klobouček, Kincl), 38. Starý. Rozhodčí: Kroček – Vojtášek, Cygal. Vyloučení: 8:12 (navíc za faul hostů TS). Využití: 1:3. V oslabení: 0:2. Diváci: 30. Průběh utkání: 0:5, 1:5.

AZ Havířov: Michalik (41. Maňásek) – Valouch, Činčala, Kalina (A), Kreutz, Ćmiel, Bortoli, Maršálek – Žák, Toma, Kolat (C), Middleton (A), Zálesňák, Apolenář, Kubečka, Siekierka, Lipka, Konesz, Bielesz, Vizváry
Piráti Chomutov: Vavřena – Svoboda, Janda, Havlík, Filip (A), Hynek (A), Česnohlídek – Friš Lorber, Rindoš, Teterja, Mišovic, Pospíšil, Kincl, Klobouček, Bon, Starý, Hlaváček, Bečvář, Vostiňák (C)

První adventní neděli se utkali domácí junioři AZ Havířov se soupeřem ze západní skupiny Chomutovem. Hosté z Chomutova byli v úvodu utkání aktivnějším týmem a dobře napadali domácí rozehrávku. Na první větší šanci jsme si museli počkat do 11. minuty, kdy prověřil vyrážečku hostujícího brankáře Vavřeny Jakub Toma. O minutu později se puk odrazil od nohy Vizváryho málem až do branky za domácího brankáře, ale nakonec skončil na brankové čáře a Michalik ho dostal do rohu.

V 15. minutě hrozili Piráti z přesilové hry. Nadvakrát zkoušel dorazit puk přes Michalikův beton hostující Hlaváček, ale domácí brankář udržel Havířov na bezbrankovém stavu. A to potvrdil i o chvíli později dalším dobrým zákrokem. Tato pasáž byla pro hosty nejlepší, měli největší šance, ale neprosadili se. Do šaten se šlo po první třetině za stavu 0:0.

Ve 23. minutě se dokázal prosadit Chomutov ve vlastním oslabení při signalizované výhodě. Maksym Bon se dostal do brejku a prostřelil Michalika – 0:1. Ve 28. Minutě nejprve hosté ujeli do brejku v oslabení, ale Starý Michalika nepřekonal. Z protiakce se pak dostal před brankáře Lipka, ale byl faulován, což vyústilo v trestné střílení. Jakub Lipka mířil mezi betony, ale Vavřenu nepřekonal. Ve 30. minutě využili Piráti přesilovou hru. Jan Vostiňák se trefil přesně střelou zápěstím do horní části branky, Michalik nic neviděl – 0:2.

Ve 33. minutě dokázali hosté využít i dvojnásobnou přesilovku. A stačilo jim k tomu 5 sekund. Po vhazování se dostal k puku Jan Vostiňák, projel před brankáře a prostřelil he mezi tyčkou a betonem – 0:3. Hosté hráli v přesilovkách velmi dobře a v pokračující klasické početní výhodě znovu udeřili. Dominik Mišovic dokázal po 22 sekundách dorazit puk v brankovišti za záda Michalika – 0:4.

Piráti byli i nadále velmi nebezpeční a Havířov byl po těchto brankář dost rozhozený. Ve 38. minutě dokázal Chomutov dát další branku ve vlastním oslabení. Martin Starý vybojoval puk a prostřelil Michalika – 0:5. Po dvou třetinách měl Chomutov pohodlný náskok o pět branek.

Úvod třetí třetiny patřil jasně hostům, hrálo se prakticky na jednu branku. Havířov se pak dokázal dostat ve 48. minutě k přesilové hře, kterou dokázal využít. Adam Midldeton se dostal k puku, projel celé hřiště a úspěšně překonal Vavřenu – 1:5. Havířov dále bojoval a o malou chvíli později trefil Michal Činčala tyčku. Ve zbytku třetí třetiny jsme viděli už jen několik vyloučení a na závěr dvě dobré akce Lipky. Stav utkání se už ale nijak nezměnil. Chomutov vyhrál díky povedené druhé třetině v Havířově 5:1.

Youtube