AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Páté utkání FINÁLE ve čtvrtek 25.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

AZet z Kladna odjíždí bez bodu a bez vstřelené branky

Petr Miklas | 13.01.2015

Havířovští hokejisté nesehráli s Kladnem špatný zápas, i když měli domácí výrazně více střel na branku. O vítězi rozhodly využité přesilovky a dvě vstřelené branky ve 30. minutě. Rytíři se dostali do tříbrankového vedení a pak již zápas kontrolovali. AZet se snažil alespoň o čestný úspěch, ale nikomu z hráčů v modrých dresech se Cháberu překonat nepodařilo. Už zítra si mohou hráči Havířova spravit chuť v Kadani, kde budou bojovat o důležité body.

1.liga - 43.kolo út 13.1.18:00
Rytíř Kladno - AZ Havířov
4:0
(1:0, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 17. Horna (Rudovský, Eberle), 30. Kindl (Redlich, Strnad), 30. Dragoun (Rudovský, Redlich), 50. Eberle (Rudovský, Horna). Rozhodčí: Doležal – Polák, Rampír. Vyloučení: 5:7. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1438. Střely na branku: 44:15. Průběh utkání: 4:0.
Rytíř Kladno: Chábera – Klouček, Kaberle, Lukáč, Růžička, Zeman, Jaroměřský – Rudovský, Dragoun, Horna – Eberle, Pitule, Hořava – Bahenský, Stach, Tenkrát – Strnad, Kindl, Redlich.
AZ Havířov: Matoušek – Krisl, Graca, Horák, Lenďák, Repe, Ostrčil, Bahounek – Jiránek, Šlahař, Tomi – Sztefek, Pechanec, Klimša – Kubiš, Maruna, Fořt – Chmielewski, Loskot, Kurovský.

Utkání začalo tlakem domácích Rytířů, ale Zeman ani Dragoun si na Matouška nepřišli. První velkou šanci AZetu měl ve 4. minutě Šlahař, který se dostal do samostatného úniku, jenže Chábera jej vychytal. O čtyři minuty později nebezpečně pálil zpoza obránce Fořt, ale minul branku. V 10. minutě byli blízko vstřelení branky domácí, když Matouškovi propadla Tenkrátova teč, puk však šel mimo branku.

O minutu později mohlo udeřit na druhé straně, když Maruna tečoval nahozený puk, ale akci mu zhatil Cháberův beton. Ve 12. minutě se Rytíři dostali do přečíslení 2 na 1, střelu Dragouna však Matoušek zlikvidoval rychlým zákrokem. Tlak Kladna začal narůstat a Havířov se téměř nepodíval do útočného pásma. Pomohly tomu i přesilové hry, které Rytíři měli. Druhou z nich Kladenští dokázali využít, když krásnou spolupráci předvedla trojice Rudovský – Eberle a zakončující Tomáš Horna, který pálil do odkryté branky. V závěru třetiny ještě hráli domácí přesilovku, ale branku z ní nevytěžili. Po první třetině tedy vedli 1:0.

První šanci druhé části měl havířovský Repe, který se šikovně uvolnil, ale jeho ránu zastavil svým betonem Chábera. Ve 24. minutě si poprvé mohli zahrát přesilovku i hosté, ale bez gólového efektu. O tři minuty později ujížděli Horna s Dragounem, druhý jmenovaný našel prvního, ale jeho ránu Matoušek vyrazil. Pak přišla 30. minuta, ve které Kladno skórovalo hned dvakrát. Nejprve se individuálně prosadil Denis Kindl, jenž se zbavil svého strážce, nabruslil si do levého kruhu a vypálil k bližší tyči Matouškovy branky. Jen 37 vteřin po něm předvedl šikovnou teč Michal Dragoun a domácí vedli 3:0.

Havířov se však nevzdával, chvíli po inkasovaném gólu se dostal do dobré příležitosti Graca, ale jeho rána šla těsně nad Cháberovu branku. Ve 33. minutě se mohl dostat do šance Chmielewski, jenže se mu do cesty připletl rozhodčí a ze šance nic nebylo. V závěru třetiny hrál AZet přesilovku, svého soupeře zamkl a kombinoval před Cháberou, ale chyběla střelba. Podruhé do šaten se šlo za stavu 3:0.

Ve třetí části kladenští předvedli, jak zkušeným mužstvem jsou. Zápas kontrolovali a Havířov se dostával jen do ojedinělých příležitostí. Naopak sami mohli přidat další branky, ale to by proti nim nesměl stát Matoušek, který předvedl řadu vynikajících zákroků – jako proti střele Bahenského ve 43. minutě.

Rytíři hráli další dvě přesilovky, první z nich nevyužili a ve druhé mohli inkasovat, když se do úniku dostal Chmielewski, který však místo střely hledal spoluhráče a šance přišla vniveč. Zato Havířov stihl trest, protože domácí nakonec tuto přesilovku využili. Opět to bylo po pohledné souhře, kterou zakončil střelou z první Jan Eberle.

V posledních deseti minutách se ještě hráči AZetu snažili připravit Cháberu o čisté konto, ale ten dělal vše, co mohl, aby jim v tom zabránil. Navíc mu pomohli spoluhráči, kteří poctivě bránili a moc střel k němu nepustili. Na druhé straně Matoušek zneškodnil velké šance Redlicha a Horny, takže konečné skóre zápasu je 4:0.

Ohlasy k utkání


Jiří Čelanský (Rytíři Kladno): Jsem samozřejmě rád, že jsme zápas zvládli. Myslím, že byl z naší strany odehrán opravdu hodně dobře. Poučili jsme se z předchozích zápasů. Byli jsme trpělivější, dařil se nám forčekink a jej jen dobře, že se nám nyní začíná dařit s ohledem na blížící se vrchol sezony.


Jan Daneček (HC AZ Havířov): Věděli jsme, že Kladno dnes nebude chtít nic podcenit. Od úvodního buly, tak byli domácí jasně lepší a výsledek je pro nás ještě příznivý. My jsme si sice také vytvořili několik šancí, ale ty brankář vychytal. Pro nás jako tým je důležité už se nyní soustředit na zítřejší zápas v Kadani a tam se pokusit získat nějaké body.

Youtube