AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Sedmé utkání FINÁLE v pondělí 29.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

SDO: Na úvod extraligy cenný bod proti Vítkovicím

Josef Nudera | 05.09.2014

Utkání mezi domácími Vítkovicemi a hostujícím Havířovem v rámci 1. kola RAKO Extraligy staršího dorostu se odehrálo v azilu Vítkovic na stadionu v Porubě. V první třetině se trefil na každé straně pouze jeden hráč, což znamenalo remízový stav. Ve třetí třetině, ale dokázal Havířov smazat dvoubrankovou ztrátu, kterou nabral v prostřední periodě. Ani to, ale nebyla konečná a AZet musel srovnat 29 sekund před koncem zápasu znovu. V závěrečných samostatných nájezdech si Vítkovice utkání pohlídaly, což znamená, že si Havířov připsal na úvod ligy cenný bod z ledu favorita.

ELSD - 1.kolo pá 5.9.
HC Vítkovice Ridera - AZ Havířov
5:4sn
(1:1, 2:0, 1:3 - 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 9. Malina, 24. Stupka (Spratek), 27. Čechman (Slíž, Raška), 50. Malina (Krčmář), rozh. náj. Malina – 15. Peterka (Kosina), 41. Moravčík (Wróbel), 49. Hendrych (Kosina), 60. Polak (Kurovský). Rozhodčí: Šír - Hlavatý, Adamec. Vyloučení: 6:6 navíc Stupka (VIT) 10 min. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 100. Střely na branku: 33:34. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:3, 4:3, 4:4, 5:4.
HC Vítkovice Ridera: Zavadil – Štěpánek, Bijota, Bartek, Čechman, Halška, Krčmář, Veřmířovský, Slíž – Malina, Maxner, Raška, Spratek, Stupka, Šala, Toman, Vondál, Franz
AZ Havířov: Gerža – Dudek, Kiss, Trombik, Spálovský, Mrowiec, Frojda – Macuh, Hendrych, Kosina, Langer, Moravčík, Kurovský, Polak, Wróbel, Peterka, Cihlář, Němec
Utkání nezačal Havířov dobře, jelikož už v 9. minutě prohrával po brance Vlastimila Maliny 0:1. V 15. minutě, ale dokázali hosté vyrovnat. Přesilovou hru využil v závěru Lukáš Peterka - 1:1.

Ani začátek druhé třetiny se AZetu nepodařil. Ve 24. minutě využil přesilovou hru vítkovický Matouš Stupka a vrátil, tak domácím jednobrankové vedení. Ve 27. minutě využil druhou přesilovou hru Vítkovic Marek Čechman a domácí favorit, ta vedl o dvě branky.

To start do třetí třetiny byl ze strany AZetu mnohem více povedený než ostatní. Po 18 sekundách hry dokázal snížit na rozdíl jediné branky Dominik Moravčík - 3:2. Ve 49. minutě dokázal po přihrávce Kosiny vyrovnat Jakub Hendrych - 3:3.

V 50. minutě dokázal Vítkovicím vrátit vedení Vlastimil Malina - 4:3. Havířov se, ale nevzdal a dokázal 29 sekund před koncem utkání vyrovnat! Vyrovnání padlo z hole Richarda Polaka - 4:4.

V prodloužení žádná branka nepadla, což znamenalo, že se bude muset rozhodnout v samostatných nájezdech. Hned v úvodu se trefil Vlastimil Malina a jeho branka nakonec byla vítězná. Branku v nájezdech za Vítkovice přidal i Daniel Spratek. AZetu se branka v této dovednostní disciplíně vsítit nepodařila, ale z Vítkovic si odvezl velmi cenný bod.
Youtube