AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Sedmé utkání FINÁLE v pondělí 29.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

SDO: Další hattrick Kurovského a AZ poráží Vítkovice 5:1

David Motloch | 27.09.2014

8. kolem dnes vstoupila RAKO extraliga staršího dorostu do své druhé čtvrtiny základní části. AZ hostil doma Vítkovice, na jejichž ledě v 1. kole získal bod, ale mohl mít i více. Dnes už se havířovským mladíkům, díky výbornému týmovému výkonu a dalšímu hattricku Daniela Kurovského (na snímku), podařilo svého soupeře nejen porazit, ale i přeskočit jej v tabulce na 4. místo. Další zápas sehraje AZ v pátek v Třinci.

ELSD - 8.kolo so 27.9.13:30
AZ Havířov - HC Vítkovice Ridera
5:1
(2:0, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 14. Kurovský (Moravčík, Wróbel), 19. Kurovský (Wróbel, Spálovský), 39. Langer (Wróbel), 56. Kurovský (Wróbel), 60. Němec (Trombik, Cihlář) – 47. Raška (Malina). Rozhodčí: Jeřábek ml. – Mrákava, Řezáč. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 111. Střely na branku: 28:34. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1.
AZ Havířov: Gerža – Frojda, Trombik, Spálovský, Mrowiec, Dudek, Kiss – Peterka, Langer, Cihlář, Stružík, Polak, Němec "A", Kurovský, Wróbel, Moravčík
HC Vítkovice Ridera: Zavadil – Veřmiřovský, Bartek, Slíž, Čechman, Krčmář, Štěpánek, Gabrhelík – Stupka, Bernát, Raška, Vondál, Slánský, Spratek, Danielčák, Toman, Malina, Hartmann

Už od samotného začátku byli domácí hráči s pukem o něco aktivnější, ale do vyloženějších šancí se především v první polovině první třetiny dostávaly pouze Vítkovice. Ve 3. minutě se před branku prodral hostující Slánský, ale nakonec zamířil mimo. V 11. minutě měli hosté další velkou šanci při přečíslení 2 na 1, jenže přihrávce před branku na volného hráče zabránil domácí brankář Gerža svým zásahem holí.

Dvě velké šance Vítkovic zůstaly nevyužity, a tak posléze udeřili domácí. Ve 14. minutě otevíral skóre zápasu havířovský sniper Daniel Kurovský, který přesnou trefou do horního růžku využil přesilovku. Aby toho nebylo málo, tentýž hráč zvyšoval v 19. minutě na 2:0 po téměř identické herní situaci. Vítkovice mohly pár vteřin před sirénou snížit stav, ale Malina v úniku proti brankáři Havířova neuspěl.

I druhá třetina nabídla první velkou šanci na straně Vítkovic, když ve 22. minutě ujel domácí obraně Slánský, ten si však v přímém souboji s brankářem Geržou úspěch nepřipsal, když svojí střelu pouze zamířil do výstroje gólmana AZetu.

Trochu nervózní hosté přitvrdili svou hru a možná i právě díky tomu se na ledě strhla menší bitka mezi domácím Cihlářem a hostujícím Raškou. Co se však týče samotného hokeje, zvyšoval v závěru druhého dějství na příjemných 3:0 ve 39. minutě Svatopluk Langer.

Vítkovice vstoupily do třetí části s odhodláním, které se jim vyplatilo. Ve 47. minutě totiž na rozdíl dvou branek snižoval Dominik Raška po rychlé akci po vhazování. Hostům to však nakonec nebylo nic naplat, jelikož Havířov si v závěru zápasu výhru pojistil dalšíma dvěma brankami. V 56. minutě překonal přesouvajícího se brankáře Zavadila Daniel Kurovský, který tak završil hattrick. tečku za povedeným utkáním udělal půl minuty před koncem skórující Filip Němec. Havířov tak po bojovném výkonu zaslouženě porazil Vítkovice poměrem 5:1.

Ohlasy k utkání


Martin Janeček (AZ Havířov): Dnes jsme nastoupili v úplně okleštěné sestavě jen v patnácti hráčích. O to více si cením výkonu hráčů, kteří k utkání nastoupili. Byli jsme soustředěnějším, připravenějším a hlavně ukázněnějším mužstvem, které táhlo za jeden provaz.

Youtube