AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Sedmé utkání FINÁLE v pondělí 29.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Starší dorost Třinci dlouho odolával, ale nakonec na body nedosáhl

Tomáš Vlček | 06.09.2014

Ve druhém kole RAKO extraligy staršího dorostu přivítal na domácím ledě AZ třinecké Oceláře. Po včerejším uloupení jednoho bodu z vítkovického ledu, chtěli doma potrápit i druhého favorita. Dlouho se jim to, i s velkým přispěním brankáře Dominika Gerži, který podal skvělý výkon, dařilo. Ještě 5 minut před koncem drželi vyrovnané skóre, ale nakonec Třinec strhl vedení na svou stranu a veze si domů tři body. Další zápas sehrají starší dorostenci AZetu v pátek na ledě Olomouce, doma se představí v sobotu proti Vsetínu.

ELSD - 2.kolo so 6.9.13:30
AZ Havířov - HC Oceláři Třinec
3:5
(2:2, 1:1, 0:2)
Branky a nahrávky: Wróbel (Moravčík), 15. Kurovský (Polak), 34. Peterka (Mrowiec) – 12. Radzienciak (Stuchlík, Hrehorčák), 18. Hrehorčák (Adámek), 24. Poruba (Sztwiertnia, Valíček), 56. Sztwiertnia (Kofroň), 59. Mach (Sztwiertnia). Rozhodčí: Fiala – Štěpán, Ganger. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 113. Střely na branku: 31:66. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3, 3:3, 3:5.
AZ Havířov: Gerža – Dudek, Kiss, Trombik, Spálovský, Mrowiec, Frojda, Kozubek – Polak, Moravčík, Wróbel, Langer, Peterka, Hendrych, Kurovský, Němec, Macuh, Kosina, Cihlář Trenér: Martin Janeček
HC Oceláři Třinec: Loubal – Valíček, Haman, Radzienciak, Adámek, Imrich, Bartko, Janiczek – Stuchlík, Kaukič, Švaňa, Mach, Flok, Hrehorčák, Kofroň, Poruba, Plitko, Matějka, Bárci, Sztwiertnia, Roman Trenér: René Mucha

AZ dostal hned na začátku utkání k dispozici přesilovku, ale vůbec v ní nebyl nebezpečný. První velkou šanci zápasu měl následně ve 4. minutě Kurovský, jenže svůj samostatný únik neproměnil. Skóre se tak měnilo až na konci 5. minuty když Moravčík nabil mezi kruhy Kamilu Wróbelovi a ten střelou mezi betony otevřel brankový účet zápasu. Hosté mohli vyrovnat o dvě minuty později, ovšem Hrehorčáka vychytal domácí gólman Gerža. Překonal jej až Grzegorz Radzienciak, a to ve 12. minutě tvrdou střelou v přesilovce.

Nicméně za tři minuty šel AZ opět do vedení. K Danielu Kurovskému se odrazil puk od zadního mantinelu a havířovský střelec jej poslal bombou do šibenice třinecké branky. AZ pak nevyužil další přesilovku, naopak hosté po jejím skončení podruhé vyrovnali. V ponechané výhodě pláchl obráncům Patrik Hrehorčák a přesnou střelou švihem i on trefil růžek domácí branky – 2:2.

Druhou část zápasu začali přesilovkou Oceláři. Branku v ní nevstřelili, ale moc je to mrzet nemuselo, protože hned vzápětí se prosadil Jan Poruba a poprvé tak poslal svůj tým do vedení. Hosté pak měli několik šancí na zvýšení náskoku, ale AZ opakovaně podržel výborně chytající Gerža.

Po polovině zápasu hrál AZ svou třetí přesilovku a ta už konečně vypadala tak jak by měla. V čase 33:30 v ní prokázal velký důraz na brankovišti Lukáš Peterka a bylo srovnáno na 3:3. Zbytek třetiny byl soubojem třineckých útočníků s domácím brankářem Geržou. Opakovaně vychytal obrovské šance Romana pak i Švani, takže jen díky němu se šlo do kabin za nerozhodného stavu.

Ve třetí části už nebyla převaha hostů tak jednoznačná. Oba týmy se sympaticky snažily o útočnou hru a strhnutí vedení na svou stranu. To se v blížícím se konci střetnutí nakonec podařilo Třinci. Čtyři a půl minuty před koncem se při hře ve čtyřech dostal na modré k puku Eryk Sztwiertnia a vstřelil vítěznou branku zápasu.

Výhru Ocelářů potvrdil ještě v 59. minutě dorážkou rychlé akce Matěj Mach a uzavřel tak skóre na 5:3 pro Třinec. AZet se i přes prohru za svůj výkon proti favoritovi rozhodně stydět nemusí. Hosté však ukázali svou kvalitu a po zásluze si vezou z Havířova všechny tři body.

Ohlasy k utkání


Martin Janeček (AZ Havířov): Třinec je jeden z favoritů nejen naší skupiny, ale určitě i celé extraligy. Od počátku byl bruslivější a aktivnější na kotouči. My jsme ale i s tak kvalitním týmem skoro po celý zápas drželi krok. Škoda, že to platilo jen do 56. minuty, kdy jsme takovou hloupou chybou a trochu i nekázní přišli o bodík za remízu. S odstupem je asi spravedlivé, že body získal soupeř, ale jsem rád, že kluci bojovali a drželi krok.

Youtube