AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Páté utkání FINÁLE ve čtvrtek 25.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Starší dorostenci si odvážejí z Třince desítku

Petr Blakala | 03.10.2014

V rámci devátého kola RAKO extraligy staršího dorostu se havířovský AZet střetl se suverénním lídrem tabulky, třineckými Oceláři. Průběh utkání byl jednoznačný. Domácí Třinec havířovské hokejisty vysoko přestřílel a nakonec vyhrál v poměru 10:0. Další utkání sehrají starší dorostenci Havířova v sobotu 4. 10., kdy na domácím ledě přivítají Olomouc.

ELSD - 9.kolo pá 3.10.18:00
HC Oceláři Třinec - AZ Havířov
10:0
(1:0, 3:0, 6:0)
Branky a nahrávky: 16. Stuchlík (Murín, Bartko), 25. Flok (Imrich), 28. Roman Miloš (Poruba), 40. Stuchlík (Kakukič), 41. Roman Miloš (Kofroň, Roman Michal), 44. Roman Miloš (Kofroň), 46. Kofroň (Miloš, Poruba), 56. Kaukič (Stuchlík, Murín), 58. Stuchlík (Kaukič, Bartko), 60. Murín (Radzienciak). Rozhodčí: Jeřábek – Filipek, Konvička. Vyloučení: 3:5. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 60. Střely na branku: 57:8. Průběh utkání: 10:0.
HC Oceláři Třinec: Hlaváč – Hrachovský, Haman, Radzienciak, Roman Michal, Imrich, Bartko – Stuchlík, Kaukič, Švaňa, Flok, Kofroň, Poruba, Murín, Sztwiertnia, Roman Miloš
AZ Havířov: Sonnek (30. Gerža) – Srníček, Trombik, Frojda, Dudek, Kiss, Spálovský, Mrowiec – Polak, Pawliczek, Moravčík, Wróbel, Stružík, Langer, Peterka, Němec, Cihlář

Oceláři vstupovali do utkání s Havířovem jako jasní favorité, na první branku jsme si ale nějakou dobu počkali. Ta totiž padla až v 16. minutě, kdy v první přesilové hře utkání udeřili domácí, když z prostoru před brankou prostřelil brankáře Kryštof Stuchlík.

Do druhého dějství se domácí pustili se stejným odhodláním jako do toho předešlého a opravdu nevypadali, že by chtěli soupeře z Havířova k něčemu pustit. Po uplynutí čtyř minut přidali hráči s dráčkem na prsou další branku. Tentokrát našel Ondřej Imrich v palebné pozici Adama Floka a ten již neměl problém zakončit. O tři minuty později vyzval Poruba ke skórování Miloše Romana, jenž si nenechal tuto šanci ujít a navyšoval tak na rozdíl tří branek.

Poté jsme delší dobu nezaznamenali žádné branky, přestože Třinec i nadále atakoval na soupeřovu svatyni. Ve 31. minutě došlo na straně hostujícího celku ke změně brankáře, za Sonneka nastoupil Gerža. Nově příchozí gólman vydržel s čistým kontem jen devět minut, domácí totiž zasadili další úder půl minuty před koncem. Kryštof Stuchlík tentokrát uspěl se svou střelou z mezikruží.

Poslední třetinu otevřeli Třinečtí další brankou, tentokrát se prosadil Romana Miloš, který tvrdý příklepem nedal gólmanovi šanci. Pár minut poté nejdříve Roman Miloš dokonal hattrick a následně, přestože první šanci Davida Kofroně dokázal havířovský strážce svatyně zneškodnit, na jeho dorážku už připraven nebyl.

O další branku v soupeřově kleci se postaral Lukáš Kaukič, který měl ještě velkou šanci skórovat i dvě minuty poté, když se na jeho holi zastavil pas Hrachovského, tu ale neproměnil. Přesto se ale ještě v téže minutě chopil šance Kryštof Stuchlík, který jako druhý v tomto utkání zaznamenal hattrick. Kosmetickou úpravu skóre pak ještě pět vteřin před koncem zařídil Matěj Murín, který využil přesilové hry a zapečetil tak výsledek na 10:0.

Youtube