AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Sedmé utkání FINÁLE v pondělí 29.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Junioři vrátili Přerovu domácí porážku

Tomáš Vlček | 01.11.2014

AZeťácká juniorka si předehrála svůj zápas 15. kola v Přerově už v sobotu v podvečer. Proti týmu z TOP trojky východní skupiny ligy juniorů nezačala vůbec špatně a v první třetině získala Janem Křibíkem vedení. To ve druhé třetině navýšil Jan Šmíd, a i když pak domácí snížili, další góly Křibíka a Šmída posunuly AZ do tříbrankového vedení. To ve třetí třetině Zubři sice mírně stáhli, ale AZ nakonec vedení uhájil. Oplatil tak Přerovu domácí prohru a dotáhl jej v tabulce na jediný bod. Další zápas sehraje AZ v pátek doma od 18:00 s Hodonínem.

LJ - 15.kolo so 1.11.17:30
HC ZUBR Přerov - AZ Havířov
2:4
(0:1, 1:3, 1:0)
Branky a nahrávky: 27. Rajnoch (Mašíček), 45. Čelko (Rajnoch, Helešic) – 10. Křibík (Vyčesaný), 22. Šmíd (Polak), 34. Křibík (Vyčesaný), 39. Šmíd. Rozhodčí: Fiedler – Dopitová, Loun. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 66. Střely na branku: 36:25. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4, 2:4.
HC ZUBR Přerov: Grigárek (22. Sekula) – Mašíček, Šťastný, Novák, Kundrátek, Smolka, Siegel – Rajnoch, Čelko, Školoud – Pecha, Kubal, Müller – Ministr, Helešic, Zavřel
AZ Havířov: Kostka – Gawlas, Chroboček, Heinzl, Potočný V., Regoš, Potočný J. - Churý, Vyčesaný, Křibík, Caruk, Šmíd, Polak, Staš, Sap, Taras, Schmied
Do utkání vstoupily oba celky velmi aktivně. Havířov už po čtrnácti vteřinách vyzkoušel Grigárkovu pozornost. Ten si se střelou Křibíka poradil. Úvod zápasu však spíše patřil domácím hráčům. Tlačili se dopředu, ale nedařilo se jim vyzrát na Kostku v havířovské brance. Hosté se do velké šance dostali v šesté minutě. Sám na branku uháněl Churý, ale nadvakrát ho skvěle vychytal domácí brankář.

Grigárek byl poté však už krátký na střelu Jana Křibíka, který v desáté minutě otevřel skóre zápasu. Přerované se snažili odpovědět, ale nedařilo se jim překonat s jistotou chytajícího Kostku. Nepomohla jim k tomu ani velká chyba v rozehrávce Havířova, kterou nepotrestal Rajnoch.

Druhou část utkání nezačal Přerov vůbec dobře, již po necelých dvou minutách inkasoval. Přes dva bránící přerovské hráče se protáhl Jan Šmíd a v pádu zasunul kotouč za Grigárka. Domácí brankář se navíc zranil a musel přenechat své místo Sekulovi. Ten se téměř ihned uvedl dvěma skvělými zákroky.

Přerov se zpět do zápasu dostal díky šťastné brance Michala Rajnocha. Přerovský kapitán nahodil kotouč zpoza branky do brankoviště, kde si jej jeden z hostujících hráčů srazil za brankovou čáru. Havířov se ze smolné branky rychle oklepal a následně dvakrát udeřil. Nejprve krásně vybruslil od mantinelu Jan Křibík a bekhendem se trefil přesně pod horní tyč Sekulovy branky. Poté Jan Šmíd využil chybnou rozehrávku Rajnocha a navýšil vedení AZ už na tři góly.

Do poslední části šel Přerov s vědomím, že musí. Havířovu oproti tomu stačilo pouze vycházet ze zajištěné obrany a čekat na chyby svého soupeře. Zubři začali dobře. Ve čtyřicáté páté minutě se po křídle rozjel Ondřej Čelko,vyslal krásnou křížnou střelu, která trefila neomylně horní růžek Kostkovy brány.

Na rozdíl jediného gólu mohli domácí snížit v polovině poslední dvacetiminutovky, kdy měli možnost hrát přesilovou hru. Přes velký tlak se jim nepovedlo dotlačit kotouč do branky hostí. Havířovští mohli své vedení pojistit o pár okamžiků později. Ovšem Staš trefil pouze tyč za Sekulou.

Ještě větší možnost přišla během další přesilovky domácích. Do situace dvou hráčů proti osamocenému brankáři se dostali Caruk a Staš. Svou obrovskou příležitost však překombinovali. Havířovští si nakonec svůj dvoubrankový náskok pohlídali a zaslouženě si připsali vítězství.
Youtube