AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Sedmé utkání FINÁLE v pondělí 29.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Juniorka udržela naděje na play-off, Zubry zdolala po nájezdech

Josef Nudera | 15.02.2015

Po domácí porážce s Třebíčí chtěli havířovští junioři bodovat na ledě Přerova. AZ ale vstoupil do utkání špatně a brzy prohrával o dvě branky. Oba celky si v průběhu zápasu dvakrát vyměnily vedení, Havířov ve třetí třetině vyrovnal. O zisku dvou bodů rozhodly až samostatné nájezdy. V nich se v deváté sérii trefil jako jediný Jan Šmíd, který tak vystřelil Havířovu důležitou výhru v bojích o play-off.

LJ - 38.kolo ne 15.2.
HC ZUBR Přerov - AZ Havířov
4:5sn
(2:1, 2:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 5. Zavřel (TS), 8. Kratochvíl Š. (Kubal), 37. Duda (Zavřel), 38. Kratochvíl Š. (Daniš) – 13. Regoš (Vyčesaný), 23. Hendrych (Kurovský, Fejko), 33. Vyčesaný (Churý, Taras), 58. Churý (Bahounek), rozhodující nájezd Šmíd. Rozhodčí: Kika – Dopitová, Novák. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 73. Střely na branku: 31:25. Průběh utkání: 2:0, 2:3, 4:3, 4:5.
HC ZUBR Přerov: Sekula – Mašíček, Šťastný R., Kundrátek, Duda – Kubal, Kratochvíl M., Kratochvíl Š. – Pecha, Helešic, Zavřel – Daniš, Siegel
AZ Havířov: Kostka (nájezdy Gerža)– Bahounek, Chroboček, Regoš, Dudek, Potočný, Vyčesaný, Křibík, Churý, Kurovský, Šmíd, Fejko, Macuh, Taras, Sap, Hendrych
Havířovská juniorka odjížděla do Přerova s jasným cílem – získat pokud možno tři body a dále bojovat o play-off. Vstup do utkání byl ale ze strany AZetu ospalý a Zubři toho dokázali dokonale využít. V 5. minutě dokázal využít trestné střílení Zavřel, po něm se o tři minuty později prosadil Kratochvíl - 2:0.

Havířov zápas dokázal otočit na svou stranu. Robin Regoš dokázal snížit na rozdíl jediné branky ještě v první části – 2:1. Vstup do druhé třetiny už byl od Havířovských mnohem lepší. Ve 23. minutě nejprve vyrovnal Jakub Hendrych, o 10 minut později dostal AZ do vedení Michal Vyčesaný – 2:3.

Soupeř se ale dokázal dostat dvěma slepenými góly opět do vedení. Ve 37. minutě srovnal Duda, o minutu později vrátil Zubry do vedení Kratochvíl - 4:3.

Havířov dokázal vyrovnat až v závěru třetí periody. V 58. minutě se to podařilo Radomíru Churému - 4:4. Utkání tak dospělo do nájezdů. V nich se rozhodlo až jedinou brankou v deváté sérii. Tu dokázal dostat za záda přerovského brankáře Jan Šmíd - 4:5sn. Brankář Gerža, který do nájezdů nastoupil, si se všemi pokusy soupeře poradil.
Youtube