AZ Havířov

MDO ve Vsetíně vydoloval bod za prohru v prodloužení

David Motloch | 20.02.2015

16. kolo E skupiny o udržení se v ELIOD extralize mladšího dorostu znamenalo pro naše svěřence další bodový příděl. Družina trenéra Potěšila se střetla s domácím týmem Vsetína, nad kterým dokonce po dvou třetinách vedla. Zásluhu na vedoucí brance AZetu měl skórující Juhász. VHK ale dokázalo srovnat a v prodloužení utkání urvat na svou stranu. Havířov přesto získal bod jako další pojistku k záchraně extraligy. Další utkání MDO sehraje v neděli 22.2 doma proti Opavě.

ELMD - 34.kolo čt 19.2.
VHK Robe Vsetín - AZ Havířov
2:1p
(0:0, 0:1, 1:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 42. Kristek (Ondračka), 62. Zetocha (Kristek) – 32. Juhász (Peterek, Adámek). Rozhodčí: Dobeš – Janiš, Štěpánek. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 87. Střely na branku: 20:30. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 2:1.
VHK Robe Vsetín: Sachr – Mikulenčák, Vávra, Ondračka, Kamas, Kollár – Stodůlka, Cabák, Zetocha, Paroušek, Hrňa, Kristek, Klímek, Gorás, Fajkus, Vilém, Štědrý, Paťava
AZ Havířov: Dufek – Szturc, Srníček, Teplanský, Pavelek, Pawlas, Adámek – Smička, Pawliczek, Ligocký, Piš, Peterek, Juhász, Bambula, Hýsek, Potočný

První třetina žádnou branku nenabídla. Celkově sudí rozdělil pět trestů, ovšem ani jednu naskytnutou přesilovku se žádnému z obou týmů nepodařilo využít. V utkání chudém na góly, se jako první prosadili hosté z Havířova. O otevření skóre zápasu se postaral v 32. minutě Lukáš Juhász.

Vedení Azetu vydrželo do konce druhé třetiny, ovšem hned na začátku třetího dějství bylo opět srovnáno. O vyrovnávací branku se zasloužil v 42. minutě Tomáš Kristek, který tak dokázal využít přesilovou hru Vsetína.

Ve zbytku základní části již další branka nepadla, a tak se oba týmy musely o body podělit v prodloužení. Ten prémiový druhý nakonec získali domácí hokejisté VHK, kteří v 62. minutě prostřednictvím Adama Zetochy urvali vítězství na svou stranu.

Souboj dvou tabulkových sousedů tak dopadl lépe pro domácí, kteří zvítězili v poměru 2:1 v prodloužení. Oba celky jsou již však v nadstavbové části soutěže zachráněny, a tak i poražený Havířov odjížděl tomu spokojený.

Youtube