AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Sedmé utkání FINÁLE v pondělí 29.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Junioři si připsali první bod v nadstavbě po prohraných nájezdech s Porubou

Josef Nudera | 05.12.2014

3. kolo nadstavby Ligy juniorů svedlo mezi sebe domácí AZ Havířov a hostující RT TORAX Porubu. Poruba si vytvořila více šancí, ale i tak vyhrál první třetinu Havířov. Vedení 1:0 ztratil až ve třetím dějství, když se TORAX dostal do jednobrankového vedení. To dokázal smazat domácí celek v 56. minutě a zápas dotáhl do nájezdů. V nich se nakonec radovali hosté a vybojovali si dva body. Domácí AZ si připisuje první bod v nadstavbě.

LJ - 25.kolo pá 5.12.18:00
AZ Havířov - HC RT TORAX Poruba
2:3sn
(1:0, 0:0, 1:2 - 0:1)
Branky a nahrávky: 15. Křibík (Vyčesaný), 56. Křibík (Churý) – 45. Brnčál (Fibrich, Schwarz), 53. Ryška (Bartoň, Gola P.), rozh. náj. Smrčka. Rozhodčí: Trombík - Moravec, Ševčík. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 72. Průběh utkání: 0:0, 1:0, 1:2, 2:2, 2:3.
AZ Havířov: Kostka – Bahounek, Gawlas, Heinzl, Chroboček, Potočný J., Regoš – Churý, Křibík, Vyčesaný – Sap, Šmíd, Caruk – Taras, Staš
HC RT TORAX Poruba: Šrámek – Pobuta, Baca, Štěpán, Charvát, Kropka, Ryška – Gola P., Gola R., Schwarz, Bartoň, Brnčál, Fibrich, Smrčka, Holaň
Poruba vstoupila do utkání hodně aktivně a již ve 2. minutě dorážel ve velké šanci Holáň, ale neúspěšně. Nedlouho na to se do šancí dostal Robin Gola a Denis Brnčál, ale ani jeden Kostku nepřekonal. V 11. minutě se do první ostré šance dostal Bahounek, ale puk šel těsně kolem tyčky.

V 15. minutě se mohl Havířov radovat, když využil jednu z mála šancí. Puk posunul na volného Jana Křibíka Michal Vyčesaný a první jmenovaný vyslal rychlou střelu zápěstím, která zapadla až za Šrámka – 1:0. V 18. minutě se dostal v krátkém sledu ke dvěma nebezpečným šancím Michal Vyčesaný, ale obě letěly o malý kousek mimo branku.

První přesilovku si zahrál Havířov, ale branku nepřinesla. Ve 28. minutě jel Jan Šmíd zcela sám na brankáře Šrámka, ale zakončil pouze do položených betonů. O chvíli později se prodral do výhodné pozice Vojtěch Holaň, ale Kostka jeho zakončení povedeným zákrokem zneškodnil.

V závěru druhé třetiny se v přesilové hře dostal do obrovské šance Jan Šmíd, ale z pozice na pravém kruhu nechal vyniknout pouze brankáře Šrámka.

Ve 42. minutě se velmi aktivní Holaň protáhl až před Kostku, ale havířovský brankář dokázal puk udržet ještě před brankovou čárou. Ve 45. minutě se poprvé zaradovala Poruba. Josef Fibrich dokázal najít zpoza branky zcela volného Denise Brnčála, který se z pozice v předbrankovém prostoru nemohl nemýlit a přesnou střelou zápěstím srovnal – 1:1. Ve 46. minutě byl u pravé tyčky volný Pobuta, zde dokázal výborným zákrokem Kostka domácí celek podržet.

Hosté dokázali ve třetí třetině využívat nepřesných rozehrávek Havířova a postupně si na ledě vytvářeli herní převahu. V 53. minutě to vyvrcholilo vedoucí brankou Poruby. Od zadního mantinelu poslal Bartoň přesnou přihrávku Filipu Ryškovi na pravý kruh, který vypálil zprvní a trefil se mezi lapačku a bližší tyč Kostkovy branky – 1:2.

V 56. minutě dokázal AZ Havířov ještě vyrovnat! Velmi rychle se rozjel do útočného pásma Jan Křibík, dokázal projet mezi dvěma obránci a po blafáku umístil puk za záda Šrámka – 2:2.

Zápas tak musely rozhodnout až samostatné nájezdy. V nich se dokázali prosadit domácí Vyčesaný a hostující Schwarz. V posledním nájezdu třetí série se rozhodlo. Marek Smrčka se dokázal prosadit střelou nad pravý beton Kostky – 2:3sn.

Ohlasy k utkání


Michal Janeček (HC AZ Havířov): Utkání bylo myslím vyrovnané, a ta remíza po 60 minutách byla asi zasloužená. Nájezdy to už je vabank, je to spíš o dovednostech hráčů. My jsme udělali zbytečnou chybu před gólem na 1:1, kdy to obránci moc komplikovali a takoví soupeři jako Poruba to samozřejmě budou trestat. Budeme se z toho muset poučit a hrát v obraně jednodušeji, zejména v rozehrávce.


Miroslav Bahník (RT TORAX Poruba): Myslím, že to byl svižný zápas, hrálo se nahoru dolů. Nás soupeř potrestal opravdu z každé chyby, kterou jsme udělali. Od druhé třetiny jsme měli sice tlak, ale byl spíš optický. Až ve třetí třetině jsme se dokázali prosadit brankově, ovšem soupeř i nadále bojoval a opět po naší chybě se mu podařilo vyrovnat. Pak se už zápas dohrál a nájezdy to je loterie. Každopádně my dva body určitě bereme.

Youtube