AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Sedmé utkání FINÁLE v pondělí 29.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Draci tentokrát nad síly AZetu. Soupeř o vítězství rozhodl již v první třetině

David Motloch | 16.09.2015

H A V Í Ř O V - Za poslední ročníky si havířovský fanoušek zafixoval Šumperk jako šťastného soupeře, za kterým AZ jezdil pravidelně pro body. Dnes však toto pravidlo neplatilo. Draci Havířov zaskočili třemi rychlými brankami v první třetině, čímž vlastně rozhodli celý zápas. Korigovací branka Petra Kanka ve 36. minutě dala domácím sice naději, ta ale velice rychle zhasla, když soupeř přidal další dvě branky. Již ve druhém utkání po sobě se v brance stihli protočit oba dva brankáři, a tak původně chytající Matoušek pustil do branky Miroslava Svobodu. konečný stav utkání zní - 1:5. Další utkání sehraje družina trenéra Mikeše v sobotu 19.9. v Přerově.

WSM liga - 4.kolo st 16.9.18:00
AZ Havířov - Draci Šumperk
1:5
(0:3, 1:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 36. Kanko (Maruna, Ostrčil) – 7. Půlpán (Haas, Prokop), 11. Milfait (Vrdlovec, Fořt), 19. Bažant (Milfait, Fořt), 45. Fořt (Vrdlovec, Milfait), 58. Haas (Ščotka). Rozhodčí: Kika – Novák, Hanzlík. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1.625. Střely na branku: 26:33. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:5.
AZ Havířov: Matoušek (od 21. Svoboda) – Korím, Lenďák, Krisl, Bahounek, Mazanec, Ostrčil, Bail, Stuchlík – Staněk, Maliník, Kalus – Sztefek, Pechanec, Bárta – Maruna, Sedláček, Kanko – Kurovský, Rimmel, Matějek
Draci Šumperk: Šindelář – Bažant, Sedlák, Zdráhal, Drtil, Ščotka, Prokop – Milfait, Vrdlovec, Fořt – Kaut, Moučka, Půhoný – Haas, Plášek, Šimun – Brunec, Voženílek, Půlpán

Jestliže v předchozích zápasech na svého soupeře AZet od počátku vlétl jako uragán a vynutil si tlak a šance, tentokrát se nic podobného nestalo. Hra byla vyrovnaná až do 4. minuty, kdy šel na trestnou domácí Lenďák a Šumperk dostal k dispozici přesilovku. Paradoxně v ní měl největší šanci domácí Pechanec, který se po úniku z křídla natlačil až před Šindeláře, ale puk za něj neprocpal. Jinak přesilovku AZ sice ubránil, ale chvíli po ní si nepohlídal Aleše Půlpána a ten přesnou střelou z mezikruží poslal hosty do vedení. Hned poté dostali možnost přesilovky i domácí, ale kromě opakovaných dorážek Sztefka na brankovišti moc nebezpeční nebyli.

Nicméně i tato nevyužitá přesilovka hráče AZetu v jejich výkonu trochu povzbudila, ale v polovině 11. minuty pronikl mezi obránci Jan Milfait a povedeným blafákem překonal Matouška podruhé. Domácí střídačka si v reakci na to vzala time-out, na ledě však měli i nadále navrch velmi nebezpeční šumperští. Šimunovu střelu ještě Matoušek vyrazil špičkou betonu, Bruncův pokus vychytal lapačkou, ale v 19. minutě na tečované nahození Matěje Bažanta od modré už včas zareagovat nestačil – 0:3.

Od druhé třetiny nastoupil v domácí brance Svoboda a hned si připsal dva těžké zákroky. Hosté pak promarnili svou druhou přesilovku, v níž byly k vidění 2 zajímavé situace. Na jedné straně Sedlákova dvakrát tečovaná střela těsně mimo a na té druhé Sztefkova střela vychytaná Šindelářem. Další šanci přinesla až 28. minuta, kdy hostující Kaut trefil zblízka jen Svobodovu výstroj. Pak hned za minutu mohl potvrdit svou dobrou střeleckou formu Kanko, ale z mezikruží těsně minul růžek branky.

Nakonec se Petr Kanko přeci jen střelcem úvodního gólu AZetu stal. Ještě předtím však domácí od čtvrté pohromy zachránil svou dlouhou hokejkou Korím, ale ve 36. minutě už se havířovští radovali. V poskytnuté výhodě doráželi puk na brankovišti a Petr Kanko jej doklepl za čáru – 1:3. Havířov pochopitelně vstřelená branka povzbudila, ale do přestávky už se, kromě několika pěkných střeleckých pokusů, nic důležitého nestalo.

Jestli chtěli domácí ve třetí třetině zabojovat o vylepšení skóre, tak se jim sice nedá upřít snaha, ale svou další chybou v obraně tomu vůbec nepomohli. Opět nechali zcela nebráněného soupeře v ideální pozici a tentokrát to byl Tomáš Fořt, kdo po rychlé akci z mezikruží vymetl šibenici – 1:4. Snížit mohl ve 48. minutě Kanko, jenže trefil jen Šindeláře. Další šance měli na hokejkách hosté, ale Svoboda odolával. Až do 58. minuty, kdy dostal v přesilovce Marek Haas na brankovišti dostatek času na zpracování puku i bekhendové zakončení a uzavřel skóre utkání na 5:1 pro dnes jasně lepší Draky.

Ohlasy k utkání


Štefan Mikeš (AZ Havířov): K zápasu jsme přistoupili s tím, že hráči měli v hlavách, že Šumperk v přípravě porazili. Šumperk přistoupil k zápasu naopak s pokorou a vyplatilo se mu to. Zápas jsme chtěli ještě otočit, ale hosté už zabezpečili obranu a my jsme se už nedokázali prosadit v koncovce.


Radek Kučera (HC Salith Šumperk): K tomuto zápasu jsme velmi dobře přistoupili. Moc jsme chtěli uspět a navázat na dobrý výkon z utkání proti Jihlavě. Dnes jsme měli velice dobrý pohyb, dobře jsme kombinovali a v první třetině jsme utkání dá se říci rozhodli. Hráči už vítězný zápas potřebovali.

Fotogalerie k zápasu
Youtube