AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Sedmé utkání FINÁLE v pondělí 29.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Série vítězství prodloužena, AZ porazil Most 4:3

Tomáš Vlček | 10.10.2015

12. kolo WSM ligy postavilo AZetu do cesty jako supeře HC Most, tedy poslední tým tabulky. Hosté však byli pro havířovské velmi silným protivníkem. Dvakrát se dokázali vrátit do zápasu a i v samotném závěru sahali po vyrovnání. Nakonec však AZ, díky premiérovým brankám Kotaly, Tomiho a Staňka a vítěznému gólu Maliníka vyhrál 4:3, připsal si třetí výhru v řadě a bodově se dotáhl do středu tabulky. Další zápas sehraje AZ už pondělí v Jihlavě.

WSM liga - 12.kolo so 10.10.17:00
AZ Havířov - HC Most
4:3
(3:1, 1:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 4. Kotala (Štencel), 14. Tomi, 20. Staněk (Tomi, Šumpf), 34. Maliník (Kanko, Štencel) – 11. Hanzl (Písařík), 23. Pisařík (Hora, Mráz), 27. Smolka (Kubinčák). Rozhodčí: Dědek - Reich, Polák. Vyloučení: 2:2 + TS za faul Kubinčáka (MOS). Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 2006. Střely na branku: 35:29. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:3, 4:3.
AZ Havířov: Vošvrda (od 35. Matoušek) – Štencel, Ostrčil, Krisl, Bahounek, Korím, Lenďák – Kanko, Maliník, Maruna – Kalus, Pechanec, Sztefek – Štumpf, Staněk, Tomi – Rimmel, Kotala, Matějek
HC Most: Horák (od 20. Mouček) – Zeman, Grin, Černý, Baránek, Hora, Strejček – Válek, Alinč, Slavíček – Kubinčák, Smolka, Přeučil – Mráz, Hanzl, Písařík – Mical, Procházka, Nedrda
Před samotným utkáním došlo ke slavnostnímu předání nových setů výstroje pro nejmenší hokejisty, které do českých klubů dodal ČSLH.

Havířov začal zápas velmi dobře. Už ve 4. minutě usměrnil Štenclovu střelu za záda brankáře Horáka Jakub Kotala - 1:0. Hostující Most se dokázal dostat k vyrovnání. V 11. minutě chybovali domácí v rozehrávce. Písařík zachytil puk, prudce vystřelil a Martin Hanzl v pohodě dorazil puk do odkryté branky – 1:1.

Havířov se dokázal do vedení poměrně rychle vrátit zpět, už ve 14. minutě. Hosté rozehrávali dlouho a velmi pozvolně až jim Vojtěch Tomi sebral ve středním pásmu puk a po samostatném úniku prostřelil Horáka – 2:1.

V poslední minutě první třetiny se navíc podařilo domácím hokejistům prostřelit Horáka v mostecké brance i potřetí. Po rozebrání chybující obrany nakonec uklidil puk do poloodkryté branky Aleš Staněk, krásná kombinace AZetu – 3:1. Pár vteřin před koncem první třetiny se do šance dostal ještě Maliník, ale Horák stihl betony sklapnout včas.

Do druhé třetiny nastoupil do branky Mostu místo Horáka Mouček. A i druhá třetina nám přinesla několik branek. Ve 23. minutě dostal Most výhodu početní převahy a té dokázal využít. Horovu střelu Vošvrda jen vyrazil na hůl Pavla Písaříka a ten poslal puk zblízka neomylně do horní části branky – 3:2. Ve 27. minutě sice hrál Havířov přesilovku, ale byl to právě on, který inkasoval. Ve vlastním oslabení se dostali hosté do přečíslení 3 na 1 a zakončující Pavel Smolka to z pravé strany trefil přesně k Vošvrdově tyči – 3:3.

Havířov se do vedení dokázal vrátit i podruhé v zápase. Ve 34 minutě Kanko nasměroval svou přihrávku přesně na hůl Romana Maliníka a ten se střelou z první nemýlil – 4:3. Ve 35. minutě došlo na havířovské straně rovněž ke střídání brankářů. Za Vošvrdu nastoupil Petr Matoušek.

Ve 39. minutě se dostal do dobré pozice Kubinčák, ale puk šel těsně mimo tyčku. Na začátku třetího dějství proskákal puk kolem hokejky Maruny, který nestihl puk dorazit za záda brankáře Moučka. Ve 47. minutě přizvedl Černého střelu Rimmel, ale Matoušek zareagoval velmi rychle a puk vytěsnil. Netrvalo dlouho a v šanci byl havířovský Kotala, puk ale skončil těsně mimo.

Od 51. minuty se diváci nemohli nudit. Do akce dva na jednoho se dostali Mostečtí, ale Písařík trefil Matouškovu vyrážečku. Na druhé straně předvedl parádní akci Sztefek, který se natlačil do zakončení, ale těsně minul branku. V 52. minutě bylo za faul Kubinčáka nařízeno trestné střílení. Domácí Štumpf, ale blafákem neuspěl. Horák mu jeho pokus vytěsnil.

Poslední dvě minuty utkání už byly extrémně rušné. Nejprve se do velké šance dostali hosté. Matoušek už byl překonán, ale puk šel mimo branku. Hosté to ještě několikrát zkusili bez brankáře a nebyli daleko od zaslouženého vyrovnání. Smolka v obrovské šanci trefil tyčku! Na druhé straně domácí Maruna těsně minul prázdnou mosteckou branku. Zápas tak nakonec skončil výhrou Havířova 4:3.

Ohlasy k utkání


Štefan Mikeš (AZ Havířov): Začali jsme velmi dobře, dostali jsme se do vedení 3:1, ale ve druhé třetině jsme přestali bruslit a chtěli jsme jen dávat branky. Soupeř to potrestal vyrovnáním. Naštěstí jsme pak zareagovali čtvrtou brankou a utkání dotáhli k vítězství. Dnes proti nám stál opravdu výborně hrající soupeř, takže je toto vítězství pro nás velmi cenné.


Jan Zachrla (HC Most): Dnes musím kluky pochválit, hráli jsme velice dobře, rozhodně jsme nebyli horším týmem, ba v některých momentech si myslím, že jsme byli i lepší. Potopilo nás však množství individuálních chyb a tak jsme opět o gól prohráli. S výkonem jsem však velmi spokojen.

Youtube