AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Sedmé utkání FINÁLE v pondělí 29.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Hattrick Strakoše pomohl k vysoké výhře starších dorostenců v Opavě

Petr Blakala | 05.09.2015

V pravé poledne odstartovalo sobotní druhé kolo nejvyšší soutěže starších dorostenců pro havířovské hokejisty. Ti se dnes postavili proti soupeřům z Opavy na jejich ledě. Skóre se otevíralo již v páté minutě, kdy brankostroj AZetu načal Adam Strakoš, jenž během šedesáti minut vsítil tři branky a zaznamenal tak hattrick. I jeho zásluhou dokráčel AZ k jednoznačné výhře 6:1 a má po dvou extraligových kolech plný počet bodů. Další utkání sehraje Havířov v pátek, kdy od 18. hodiny vyzve na domácím ledě Porubu.

ELSD - 2.kolo so 5.9.
HC Slezan Opava - AZ Havířov
1:6
(1:2, 0:2, 0:2)
Branky a nahrávky: 16. Kunc (Hladoník) – 5. Strakoš (Srníček), 15. Cihlář, 24. Strakoš (Aulehla, Raček), 35. Mrowiec (Cihlář, Peterka), 53. Cihlář (Kurovský, Mrowiec), 60. Strakoš (Aulehla, Frojda). Rozhodčí: Klapetek – Ševčík, Rychlý. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Střely: 21:32 Diváci: 108. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:6.
HC Slezan Opava: Lamla (36. Mocher) – Kupka, Kunc, Lelek, Cibulka – Fedor, Pělucha, Blecha, Langer, Hladoník, Timko, Döhner, Kadula, Adamczyk, Bitomský.
AZ Havířov: Matoušek (Sonnek) – Chujac, Frojda, Hudeček, Szturc, Srníček, Mrowiec – Borowiak, Strakoš, Pecka, Kristian, Peterka, Lenomár, Kurovský, Raček, Pawliczek, Cihlář.

Havířovský AZet vkročil do utkání tou správnou nohou a krátce před dovršením páté minuty první periody šel zaslouženě do vedení, když přihrávku Patrika Srníčka zužitkoval Adam Strakoš. Havířovští borci přidali do konce třetiny ještě jednu branku, a to v patnácté minutě, kdy skóroval ve vlastním oslabení Dominik Cihlář. Na tuto trefu hostujícího mužstva dokázala Opava odpovědět velmi rychle, když se za necelou minutu prosadil přesnou střelou Marcel Kunc, jemuž v početní výhodě přiklepl kotouč Alex Hladoník. V prvních dvaceti minutách se toho více nestalo, a tak si 108 přítomných diváků muselo na další góly počkat až do následujících třetin.

V každé z nich se havířovským dorostencům podařilo skórovat ještě dvakrát. Z počátku druhé části hry to byl opět Adam Strakoš, který upravoval skóre na 1:3 z pohledu domácího Slezanu. O jedenáct minut později jej doplnil obránce Jaroslav Mrowiec, který stejně jako opavský Kunc využil přesilovou hru. Blízko hattricku měl také Dominik Cihlář, jenž svou druhou branku vstřelil v 53. minutě, ale poslední zásah do opavské svatyně nepatřil jemu, nýbrž Adamu Strakošovi - ten pečetil výhru Havířova 51 vteřin před koncem základní hrací doby a uzavřel tímto také střeleckou listinu AZetu.

Youtube