AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Sedmé utkání FINÁLE v pondělí 29.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

SDO: Z Opavy si AZet přivezl tři body

Jozef Valenčík | 24.10.2015

Starší dorostenci se museli rychle oklepat z porážky v Olomouci, poněvadž hned den po tomto utkání je čekala další bitva, tentokrát v Opavě. Do utkání vstoupil AZet velmi dobře a už v první třetině si vytvořil dvoubrankový náskok, který se podařilo v prostřední periodě ještě navýšit a nakonec z toho bylo vcelku přesvědčivé vítězství. Další zápas odehraje starší dorost v pátek 30. října doma proti Porubě.

ELSD - 16.kolo so 24.10.12:00
HC Slezan Opava - AZ Havířov
1:4
(0:2, 0:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 48. Fedor (Štěpánek) – 9. Srníček (Raček, Cihlář), 20. Lenomar (Strakoš, Peterka), 33. Mrowiec (Cihlář, Frojda), 35. Pawliczek (Raček). Rozhodčí: Klapetek – Adamec, Poruba. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 104. Střely na branku: 44:28. Průběh utkání: 0:4, 1:4.
HC Slezan Opava: Mocher – Kupka, Štěpánek, Lelek, Cibulka, Petrla – Fedor, Pělucha, Blecha, Langer, Hladoník, Döhner, Skalka, Řečinský, Bitomský
AZ Havířov: Dufek – Aulehla, Frojda, Chujac, Szturc, Ševěček, Srníček, Mrowiec – Strakoš, Pecka, Kristian, Peterka, Lenomar, Piš, Raček, Cihlář, Pawliczek

Do Opavy mířil AZet s jasným cílem zvítězit, vždyť Slezan neměl před tímto zápasem na svém kontě jediný bod. Domácí však nezačali vůbec špatně a hned ve třetí minutě dostali výhodu přesilové hry po faulu Martina Strakoše, tato přesilovka však zůstala nevyužita. Co se nepovedlo Opavě, dokázal Havířov - v čase 8:25 využil přesilovou hru Patrik Srníček a poslal svůj tým do vedení. Branka do šatny je vždy velmi důležitá a nejinak tomu bylo v tomto případě, kdy se jedenáct vteřin před první sirénou prosadil Pavel Lenomar, který poslal AZet do dvoubrankového vedení.

Ve druhé třetině byli hokejisté havířovského celku aktivnější, ale tlak dokázali v další góly proměnit až ve druhé polovině této části, ve 33. minutě mířil do černého Dominik Cihlář, který se prosadil při početní výhodě. Navíc o necelé dvě minuty později navýšil vedení AZetu Dominik Pawliczek a při vedení 0:4 již Havířov mohl hrát v klidu. Za tohoto stavu se také oba celky odebraly podruhé v zápase do šaten.

V závěrečné periodě se Havířov již nikam nehnal a tak byla aktivita na straně Slezanu, toho dokázal ve 48. minutě využít ke snížení Marcel Fedor, ale tato jediná branka domácích nemohla na konečném výsledku nic změnit a tak si Havířov odvezl z opavského ledu tři body.

Youtube