AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Sedmé utkání FINÁLE v pondělí 29.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

MDO: Z Přerova AZ odjíždí s bodem po prohře na nájezdy

David Motloch | 11.09.2015

3. kolo ELIOD extraligy mladšího dorostu znamenalo pro mladší dorostence cestu do Přerova. Mladí Zubři nakonec byli nad síly našeho AZetu, přestože se jednalo o velkou bitvu. Havířov šel zásluhou přesné trefy Michala Janečka do vedení, ale víckrát už se v zápase neprosadil. Přerovu k vítězství stačilo vstřelit o pouhou branku navíc, kterou zařídil až v samostatných nájezdech. AZ tak bere alespoň bod za prohru 1:2 po sn. Další zápas sehraje družina trenéra Tomáše Potěšila v neděli 13.9. v Šumperku.

ELMD - 3.kolo čt 10.9.
HC ZUBR Přerov - AZ Havířov
2:1sn
(0:1, 1:0, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 29. Kadlic (Krátký), rozhodující nájezd Kadlic – 20. Janeček (Demps). Rozhodčí: Vepřek – Nazad, Novotná. Vyloučení: 8:9. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 82. Střely na branku: 33:26. Průběh utkání: 0:1, 2:1.
HC ZUBR Přerov: Kocák – Tureček, Koudela, Borot, Kleiner, Viktorin, Mlčák, Pěnčík – Krátký, Dobša, Indrák, Barveníček, Kadlic, Šafránek, Plášek, Govoruško
AZ Havířov: Dufek – Pavelek, Grygar, Máca, Ševěček, Adámek, Čípera – Janeček, Tomeček, Potočný, Malysz, Pindel, Zíka, Bambula, Přeček, Demps

Brankově chudé utkání v první části hry nepřineslo příliš vzrušivých momentů, přesto se však do vedení dostali hosté z Havířova. Těm se totiž podařilo vstřelit gól do šatny po přesné střele Michala Janečka pouhých 31 vteřin před koncem úvodní části.

Jak se ale později ukázalo, z brankového představení AZetu to bylo již vše. Ve zbytku utkání se prosazovali už pouze domácí hokejisté Přerova. V polovině zápasu se podařilo na světelné tabuli srovnat stav Vojtěchu Kadlicovi, který ve 29. minutě zařizoval nerozhodný stav.

Ve třetí třetině se oba celky snažily urvat vítězství na svou stranu, rozhodnout totiž mohla jediná branka. Nikdo se však ve zbývajících 20 minutách hry prosadit nedokázal, a tak se muselo jít do prodloužení. Jenže ani nastavených pět minut osud zápasu nerozhodlo. Na řadu tak musela přijít poslední varianta - samostatné nájezdy.

V nich si nakonec vítězný nájezd připsal dvougólový střelec zápasu Vojtěch Kadlic, pro něhož to byla již pátá branka v letošní sezóně. Přerov tak nakonec díky jeho trefě porazil Havířov 2:1 po samostatných nájezdech.

Youtube