AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Sedmé utkání FINÁLE v pondělí 29.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Mladší dorost zdolal v zápase o 4. příčku Přerov

Tomáš Vlček | 25.10.2015

12. kolo ELIOD extraligy mladšího dorostu postavilo do cesty havířovským mladíkům přerovské mladé Zubry. V zápase šlo o hodně, protože oba týmy od sebe v tabulce dělilo jen skóre a vítěz zápasu tak mohl svému soupeři bodově odskočit na důležitou 4. příčku. Ta totiž jako poslední zajišťuje postup do nadstavbové skupiny o titul. Po vyrovnané první třetině šli v té druhé domácí do dvoubrankového vedení, které ve třetí části ještě navýšili. Hosté však dvěma góly duel ještě zdramatizovali, ale více už nstihli. Nakonec tak zůstaly 3 důležité body v Havířově. Dvě branky vstřelil Michal Janeček (na snímku), tu třetí Marek Revaj. Další zápas sehraje AZ už ve středu se Šumperkem.

ELMD - 12.kolo ne 25.10.11:15
AZ Havířov - HC ZUBR Přerov
3:2
(0:0, 2:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 26. Revaj (Bambula), 30. Janeček (Tomeček), 45. Janeček (Pavelek) – 59. Kadlic (Krátký), 60. Plášek (Krátký). Rozhodčí: Trombík – Dohnal, Konvička. Vyloučení: 3:1. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 108. Střely na branku: 23:22. Průběh utkání: 3:0, 3:2.
AZ Havířov: Dufek – Zíková, Pavelek, Grygar, Máca, Ševěček, Adámek, – Janeček, Del Favero, Tomeček, Revaj, Potočný, Juhász "C", Bochnak, Pindel, Zíka, Bambula "A", Žídek. Trenér: Tomáš Potěšil
HC ZUBR Přerov: Kocák – Tischer, Borot, Kleiner "C", Viktorin, Mlčák, Pěnčík – Krátký, Dobša, Indrák, Barveníček, Kuba, Kadlic "A", Šafránek, Mrázek, Plášek "A", Govoruško. Trenér: Aleš Verlík

Už od úvodu se hrálo v rychlém tempu a oba týmy se dostávaly do šancí. Ty první měl po svém úniku na hokejce hostující Plášek, ale jednou přestřelil a za chvíli jej vychytal domácí brankář Dufek. Za Havířov jako první zahrozil z mezikruží Bochnak, ale přestřelil. Podobně to dopadlo při jeho šanci i v 11. minutě. V 16. minutě prokázal svou dravost domácí Žídek, ale na Kocáka v brance Zubrů si nepřišel. O necelé dvě minuty později netrefil branku v dobré pozici opět Plášek, ale nejblíže byli hosté ke gólu těsně před přestávkou, když Ševěček za už překonaným Dufkem odpálil puk z brankové čáry po střele Krátkého.

Druhou třetinu začali mnohem aktivněji domácí a byli za to už po pěti minutách odměněni gólem. Z mezikruží se trefil Marek Revaj a bylo to 1:0. Za dalších pět minut už to bylo o dvě branky. Michal Janeček zachytil před Kocákem puk nahozený od modré čáry, a prudkou střelou k tyči navýšil náskok AZetu na 2:0. Pak AZ sice nevyužil přesilovku, ale měl i nadále mírně navrch a v další šanci se zjevil ve 37. minutě Zíka. Tentokrát Kocák zachránil. Hosté výrazněji ohrozili Dufka až v závěru třetiny, když Šafránek provětral jeho lapačku.

Třetí třetina začala přesilovkou Zubrů, ale moc nebezpečná nebyla. Chvíli po jejím skončení opět udeřil Havířov, když si Michal Janeček zpracoval nahození Pavelka a rychlou střelou podruhé v zápase překonal Kocáka. Vedení 3:0 domácí hráče uklidnilo a vypadalo jako rozhodující, ale závěr utkání byl nakonec ještě hodně dramatický. Od 55. minuty ještě AZ s přehledem ubránil své druhé oslabení, ale v 59. Minutě už se v v další přesilovce hosté prosadili. Vojtěch Kadlic se dostal na brankovišti ke dvěma dorážkám a tu druhou už poslal za ležícího Dufka. Přerovští si vzali time-out, zkusili to v šesti bez brankáře a za 40 vteřin už to bylo jen 3:2. Vyvinuli totiž velký tlak a na jeho konci byla střela Karla Pláška do poloodkryté branky. V závěru ještě sice hosté sahali po vyrovnání, ale AZ už to ubránil a připsal si tak důležité tři body.

Ohlasy k utkání


Tomáš Potěšil (HC AZ Havířov): Musím kluky pochválit, odehráli velmi dobrý zápas a opět se ukázalo, že když hrajeme to, co máme a na co se v tréninku zaměřujeme, tak to přináší ovoce – tak jako v těch předešlých utkáních. Myslím, že jsme byli o něco lepším týmem, více jsme se tlačili do brány a to rozhodlo. Škoda jen, že jsme 58 minut výborného zápasu málem ztratili v samotném závěru. Mrzí mě, že když jdou na led hráči s jasným pokynem nedostat gól a nikam se nehnat, tak naopak chtějí všichni dát gól do prázdné a pak jsme málem o výhru ještě přišli. Naštěstí nás skvělým zákrokem v závěru podržel brankář Dufek.


Petr Školoud (HC Zubr Přerov): Bylo to vyrovnané utkání dvou tabulkově i herně vyrovnaných soupeřů ve kterém, jak to tak bývá, rozhodují o výsledku detaily. Tak jsme na to taky hráče upozorňovali. Bohužel jsme udělali několik individuálních chyb, které soupeř potrestal. V závěru jsme sice utkání zdramatizovali, ale na obrat už bylo pozdě.

Youtube