AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Sedmé utkání FINÁLE v pondělí 29.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Mladší dorostenci podlehli Vítkovicím

Josef Nudera | 10.10.2015

V rámci 9. kola ELIOD Extraligy mladšího dorostu poměřil své síly domácí AZ Havířov s celkem Vítkovice Steel. Havířov hrál dvě třetiny s Vítkovicemi vyrovnané utkání, které se zlomilo definitivně až ve třetí třetině. Domácí mladíci bojovali, ale dnes na výhru s Třincem nenavázali. Jediným úspěšným střelcem Havířov byl Ernest Bochnak.

ELMD - 9.kolo so 10.10.13:00
AZ Havířov - HC Vítkovice Ridera
1:5
(0:1, 0:1, 1:3)
Branky a nahrávky: 50. Bochnak – 6. Vícha (Bílý, Vacula), 35. Šulák (Vojtovič, Beránek), 44. Tvrdý, 47. Konečný (Urban), 51. Kylnár (Beránek, Urban). Rozhodčí: Vepřek – Bojda, Řezáč. Vyloučení: 6:4. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 97. Střely na branku: 26:28. Průběh utkání: 0:4, 1:4, 1:5.
AZ Havířov: Dufek – Zíková, Pavelek, Grygar, Máca, Ševěček, Pliska – Janeček, Del Favero, Tomeček, Revaj, Potočný, Juhász "C", Bochnak, Zíka, Bambula "A", Žídek.
HC Vítkovice Ridera: Malik – Bílý, Kuboš, Vacula, Bieniek, Zapletal, Šulák – Tvrdý, Vojtovič, Konečný, Fridrich "C", Žemba "A", Takáč, Kylnár, Vavřík, Vícha, Urban, Smička, Mrva, Beránek
V rámci dalšího kola ELIOD Extraligy mladšího dorostu se na ledě Havířova představily Vítkovice. Hosté také vstoupili do utkání ostře a hned v úvodní minutě si vypracovali dvě šance, z toho ta druhá byla nebezpečná a puk šel po dorážce jen kousek vedle tyčky. Ve 3. minutě si zahrály Vítkovice první přesilovku, tu sice nevyužily, ale následnou akci ano.

V 6. minutě dostal puk na modré na čepel Tadeáš Vícha a svou střelu švihem zamířil velmi přesně do horního růžku nad rameno Dufka – 0:1.

Vítkovice byly i dále aktivnější, ale počet šancí výrazně ubylo. V 16. minutě zahrozil Havířov. Bambula našel před brankou Revaje, ale ten se z dobré pozice trefil jen kousek vedle branky. V závěru třetiny se ještě dostal Havířov do přesilovky a byl to opět Revaj, který měl šanci. Vyjel si před branku, ale bekhendové zakončení skončilo někde na Malikovi a puk u zadního mantinelu.

Nedlouho po začátku druhé třetiny si Vítkovice zahrály přesilovku 5 na 3, ale překvapivě si nic nevytvořily. Havířov dobře bránil a nakonec si i došel pro faul. Havířov si s početní výhodou také neporadil, ale hra se odehrávala především před brankou Vítkovic.

Do šance se dostal Pavelek, ale Malik tuto i následné střely vždy pokryl. Naopak ve 35. minutě se Vítkovice dostaly do dvoubrankového vedení. Hosté k tomu nepotřebovali ani žádnou velkou kombinaci, ale spíše moment překvapení. Vojtěch Šulák vystřelil zápěstím z pravého kruhu a puk skončil za zády Dufka, který nic neviděl – 0:2.

AZ měl v zápase problém s využíváním početních výhod. Ve 40. minutě se dostal k rychlé dorážce Vojtěch Ševěček, ale puk dokázal pozorný Malik pokrýt. Naopak ještě putoval Ševěček za katr.

Ve 44. minutě se hosté dostali k dalšímu gólu po hrubé chybě, kdy dostal puk přímo na čepel hostující Jiří Tvrdý a prostřelil Dufka mezi betony – 0:3. Ve 47. minutě se v brankovišti nejlépe zorientoval Viktor Konečný a dostal puk za záda Dufka u pravé tyčky – 0:4.

V 50. minutě dokázal Havířov ujet ve vlastním oslabení. Samostatný únik zakončil Ernest Bochniak střelou mezi betony – 1:4. V 51. minutě se ale Vítkovice dostaly k další brance. Puk ze vzduchu trefil Jakub Kylnár a zvýšil na 5:1 pro Vítkovice.

V závěru se ještě do šance dostal Ševěček, ale puk skončil pouze na oblouku branky. Vítkovice si zaslouženě odvezly tři body za výhru 5:1.

Ohlasy k utkání


Tomáš Potěšil (AZ Havířov): Na Vítkovice jsme se chtěli vytáhnout. Na začátku utkání jsme vůbec nehráli naši hru, tedy forčekink. Nepodali jsme tak dobrý výkon jako proti Zlínu a Třinci, ale kvalita týmu Vítkovic je ještě vyšší. Individuálně, silově i v koncovce. Klukům nemůžu nic vytknout, dali do toho všechno.

Fotogalerie k zápasu
Youtube