AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Sedmé utkání FINÁLE v pondělí 29.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Urputný boj mladších dorostenců, dál jdou ale Vítkovice

Tomáš Vlček | 11.03.2016

Mladší dorostenci AZetu dnes na domácím ledě sehráli druhé utkání osmifinále play-off své ELIOD extraligy proti Vítkovicím. Po porážce 1:4 na ledě soupeře, museli dnes, pokud chtěli postoupit dál, vyhrát. Svému favorizovanému sokovi byli více než vyrovnaným soupeřem. Měli více střel i šancí, ale nedokázali vstřelit branku. To hosté jednu v oslabení dali a tak po výhře 1:0 získali druhé vítězství a postupují dál. Pro mladší dorostence AZetu sezona končí. Za její průběh a postup mezi 16 nejlepších týmů v ČR si však zaslouží velkou pochvalu.

ELMD - 0.kolo pá 11.3.17:30
AZ Havířov - HC Vítkovice Ridera
0:1
(0:1, 0:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 11. Fridrich. Rozhodčí: Zbořil – Vožda, Zedník. Vyloučení: 2:8. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 250. Střely na branku: 28:20 (9:8, 10:8, 9:4). Průběh utkání: 0:0, 0:1.

AZ Havířov: Dufek – Zíková, Pavelek, Grygar, Máca, Ševěček, Adámek, Čipera – Janeček, Del Favero, Tomeček, Potočný, Pindel, Zíka, Bambula, Revaj.
HC Vítkovice Ridera: Malík N. – Malík Z., Bílý, Vacula, Bieniek, Šulák, Vícha – Plánka, Vojtovič, Fridrich, Takáč, Kylnár, Urban, Smička, Mrva, Beránek.

AZ začal druhé čtvrtfinále aktivně a hned v první minutě se tlačil při zakončení do brankoviště Potočný. Ve třetí minutě dostali domácí k dispozici přesilovku, ale moc nebezpeční v ní nebyli. V 9. minutě se Tomeček proháčkoval až před Malíka, ten však odolal i následné dorážce Del Favera. V polovině první třetiny šli hosté podruhé na trestnou, ale právě v oslabení jejich kapitán Petr Fridrich pláchl domácí obraně a rychlou střelou mezi Dufkovy betony otevřel skóre. Naopak Kylnára o 4 minuty později domácí opora v brance v dalším úniku vychytala. AZ pak nevyužil ani třetí přesilovku a tak se šlo do kabin za nejtěsnějšího vedení hostů.

Také ve druhé třetině měli první příležitost domácí, ale Malík zvládl pokusy Janečka i Juhásze. Na druhé straně nebezpečně pálil chvíli poté Fridrich a pak Dufek ustál i pokus Vaculy a dorážku Urbana. Vítkovičtí pak měli svou první přesilovku, ale při ní Střela obránce Malíka jen zaduněla za Dufkovou brankou. Kolem poloviny utkání měli domácí několik velkých příležitostí k vyrovnání. Nejprve se Bambula dostal za záda obránců, ale při zakončení byl obtěžován vracejícím se soupeřem a Malík si s jeho pokusem poradil. Za dvě minuty se v situaci 2 na 1 dostal k zakončení Revaj, Malík ramenem s vypětím všech sil puk vyrazil. A za pár okamžiků ve stejné herní situaci Adámek těsně minul hostující branku. Na druhé straně Urban zkusil zakončit chytře po objetí branky u bližší tyče, ale Dufek si tento prostor pohlídal. Skóre se tak nepohnulo.

Na začátku třetí třetiny dohrávaly Vítkovice svou druhou a poslední přesilovku. Neuspěli v ní stejně jako domácí v dalších dvou hned poté. Blízko vyrovnání byli havířovští ve 47. minutě. Dvakrát během chvilky mířili sami na Malíka, ale ani Zíka a pak ani Pindel jej nepřekonali. V 53. minutě se málem opakovala branková situace z první třetiny. Urban ujel v oslabení a zakončil z levého kruhu, Dufek však tentokrát puk chytil. Směrem k 60. minutě se stupňoval tlak domácích, zatímco hosté se už plně soustředili jen na obranu. AZ měl další přesilovku, dvakrát sáhl i po hře bez brankáře, ale vyrovnávací branku se mu vstřelit nepodařilo. Vítkovičtí nakonec nejtěsnější výhru 1:0 udrželi, potvrdili roli favorita série a postoupili do čtvrtfinále. AZ Havířov jim však byl více než vyrovnaným soupeřem a mladí havířováci odcházeli z ledu se vztyčenou hlavou.

Ohlasy k utkání


Tomáš Potěšil (AZ Havířov): Po tom prvním utkání, které jsme ve Vítkovicích neodehráli úplně nejlépe, tak dnes jsme předvedli fantastický výkon. Poděkování patří i fanouškům, kteří vytvořili zápasu atmosféru. Proti Vítkovicím, které já považuji za jednoho z favoritů na titul v této kategorii, to byl po celý zápas, a zejména ve třetí třetině, vynikající výkon. V kabině jsme si řekli, že za stavu 0:1, do toho půjdeme aktivně a agresivně. Soupeře jsme v ní k ničemu nepustili a byli jsme jasně lepší. Prohra 0:1 nás hodně mrzí, ale ukazuje se, že koncovka po celou sezonu nebyla naší silnou stránkou a dnes se nám to stalo osudné. Jinak ale za výkon, přístup, bojovnost a to správné play-off nasazení musím hráčům poděkovat.


Mojmír Trličík (HC Vítkovice): Byla to těžká a vyrovnaná série. I přes výhru 4:1 doma, tak se ten první zápas lámal až v závěru, kdy jsme dali dvě branky. Dneska jsme dali jen jednu branku, ale i díky skvělému gólmanovi a obětavému výkonu v obraně to vedlo k naší výhře. Oba zápasy se hrály ve vysokém tempu a měly vysokou extraligovou úroveň. Havířov hrál to co jsme čekali - výborně bránil, hrál kompaktně a obětavě a dobře bruslil. Jsme moc rádi, že jsme postoupili ve dvou zápasech.

Youtube